2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Veszélyben érzi a poggyászát? Van is rá oka. A szakmai listák olyan felméréseket is készítenek, melyekből kiderül, mikor számíthatunk leginkább a bőröndünk tönkre menetelére.

Nemrégiben felmérés készült arról, hogy milyen gyakoriak a különböző légitársaságokhoz beérkező, poggyászsérülésről szóló bejelentések. A Polgári Légiközlekedési Hatóságtól (CAA) kapott adatok azt mutatják, hogy

2015 és 2020 között a 823 kárigényből több mint minden tizedik a Ryanairhez érkezett.

A második helyen az Emirates végzett, az összes bejelentés hat százalékával ugyanebben az időszakban, az Alitalia áll a harmadik helyen 40 sérült poggyásszal. (Tegyük hozzá, nagyon sok utas nem fordul kárigénnyel a légitársaságokhoz, mert elegük van az elhúzódó, sokszor értelmetlen és időigényes bizonyítási hercehurcából.)

A legtöbb kárigény tehát a Ryanair-hez futott be, utána következik az Emirates, az Alitalia, az  Ethiad Airways, az Ibéria, a Royal Air Morocco, a Vueling Airlines, a British Airways, a Jet2, valamint a Turkish Airlines.

Utas a Liszt Ferenc-repülőtéren. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Utas a Liszt Ferenc-repülőtéren. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A felmérésből az is kiderült, hogy a poggyászuk sérülését bejelentőknek kevesebb mint fele ér el pozitív eredményt. Azoknak, akiknek mégis sikerült, átlagosan 154 napba telt elérni a kártérítés megítélését, a United Airlines e negatív csúcsban 418 nappal vezet.

A Ryanairnek azonban – talán mert hozzájuk érkezik be a legtöbb panasz? - teljes 868 nap kellett a követelés rendezésére. Ők arra a következtetésre jutottak, hogy ez valószínűleg a Covid-19-nek tudható be.

A The Sun munkatársa meginterjúvolt egy rakodómunkást, aki szerint minél nehezebb a feladott bőrönd, annál nagyobb a sérülés veszélye. Ez főleg a fiataloknak szóló figyelmeztetés: míg jelentős részük – főleg a férfiak – egy, a fedélzeti kabinban elférő hátizsákkal vág neki a nagyvilágnak, a fiatal nők hajlamosak a szükségesnél kétszer több holmit bepakolni, degeszre tömve a kis húzós vagy éppen nagyobb bőröndöket.

Az interjúból kiderül az is, hogy mindenképpen érdemes a húzós helyett négykerekűt választani, ekkor nagyobb az esélye annak, hogy a poggyászkezelő azt inkább görgeti, ahelyett, hogy feldobná a kupac tetejére. Van, aki azt javasolta, feladás előtt fotózzuk le a bőröndünket.

A felmérés a Trifibre.co.uk megbízásából készült.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Turizmus Még több Adria jön, mint Balaton
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 15:34
Folyamatos gazdasági növekedés, egyre több turisztikai beruházás, sokkal kisebb infláció és jobb nemzetközi besorolás. Ez mind Horvátország és Olaszország hozzánk képest. A horvátoknál ráadásul októbertől alacsonyabb árszinten befagyasztott alapvető élelmiszerek és energia lesz. Nem csoda, ha tovább él, hogy inkább az Adria mint a Balaton. Ezekről, az abbáziai hotelekről és az észak-olasz kulturális és gazdasági fejlődésről is beszélt munkatársunk, Mester Nándor a Trend FM Reggeli monitor című adásában.
Turizmus Már október 4-től emelkedik a brit vízumok ára - a parlamentnek még jóvá kell hagynia
Elek Lenke | 2023. szeptember 25. 13:18
Már hónapokkal ezelőtt belengette a brit kormány, hogy szigorítanak a vízumrendszeren, most pedig azt közölte a miniszterelnök, hogy felemelik a vízumok árát, mivel a közszféra béremelését várhatóan e plusz bevételből fogják fedezni.
Turizmus A Guinnesst Oroszországban a forgalmazók palackozzák?
Elek Lenke | 2023. szeptember 24. 14:29
A globális sörmárkák, amelyek hivatalosan elhagyták Oroszországot, továbbra is népszerűek a birodalomban. Óriási a forgalmuk, és nincsenek híján a piacon maradás trükkjeinek sem. Az ír Guinnesst a Moscow Brewing Company, valamint a Moszkvai Sörfőző Szövetség szállítja be, majd helyben palackozzák. A helyzet azonban ennél bonyolultabb, a nyilatkozatok pedig egymásnak ellentmondanak.
Turizmus Az Airbnb újabban drágább, mint a szállodaszoba
Elek Lenke | 2023. szeptember 23. 13:42
Legalábbis erre a következtetésre jutott az amerikai Travel and Leisure című turisztikai szaklap. Míg negyedszázaddal ezelőtt a „lakj nálunk olcsón” elv szerint működő oldalakon található szállás tényleg fillérekbe került, addig egy mostani jelentés szerint ma már a szállodák sokszor olcsóbbak, mint az Airbnb-n, illetve az ugyancsak amerikai Vrbo-n keresztül bérelt lakások, nyaralók.
Turizmus Egyre több az amerikai, kínai és koreai turista Magyarországon
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 13. 13:23
A pandémia után még mindig sarkalatos kérdés, hogy mikor lesz képes a turizmus arra a mutatványra, mint a Covid előtti időkben? Úgy tűnik, eljött az idő.
Turizmus Egy kis emlék, semmi más
Elek Lenke | 2023. szeptember 10. 18:41
Giccsözöntől a kézműves remekig, avagy kis magyar szuvenírkörkép.
Turizmus Harácsolás áldozatai lettek az utazók
Buksza blog | 2023. szeptember 6. 14:48
Az ötven évvel ezelőttihez képest ötszörösére nőtt az az idő, ami alatt az utas feljuthat a repülőgépre.
Turizmus Kevesebbet és kevesebben nyaraltak a magyarok itthon
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 4. 08:30
Friss adatokat közölt a Központi Statisztikai Hivatal.
Turizmus Irány Budapest, vagy mégsem? Itt van, hová utaznak idén az amerikaiak
Elek Lenke | 2023. szeptember 3. 19:03
Az amerikai Travel and Leisure turisztikai lap szerkesztői összeszedték, melyek azok a kedvelt új és régi úti célok, ahová érdemes elutazni egy lélegzetvételnyi friss levegőért, egy nagyvárosi kalandért vagy egy különleges kulturális élményért.
Turizmus Nincsenek jó híreink a görög szigetekre készülőknek
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 2. 15:07
Továbbra sem tudják megfékezni a Görögország török határhoz közeli Daida erdőségében két hete pusztító tüzet.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG