<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

A ma befejeződő Utazás kiállításon sétálva nem úgy tűnik, mintha a magyarok itthon szeretnének nyáron maradni. A szakmai nyitó napon is sokan nézelődtek, hogy eldöntsék, hol nyaraljanak az idén. Igaz, kevesebb a kiállító, mint mondjuk három éve, de ez a járvány és a háború miatt érthető.

Egyre többen akarnak kimozdulni, már ahová lehet, és persze minél távolabb az öreg kontinenstől. Tunéziát már hosszú évek óta kedvelik a magyarok, most pedig talán azok is náluk foglalnak, akik eddig Európában képzelték eltölteni a vakációjukat. Az észak-afrikai országok, mint az idei díszvendég Egyiptom, vagy Tunézia, feltehetően a nyertesei – legalábbis a jelenlegi háborús határok között – e helyzetnek.

Tunézia már vagy tizenöt éve Európa egyik legfőbb nyaralási-pihenési célpontja, érthető hát, hogy húzóágazata az országnak. A turizmus a GDP 8 százalékát adta a Covid előtti időszakban, és ekkor a beutazók száma meghaladta az évi 10 milliót. Először csak – nem meglepő módon – a franciák kezdtek itt nyaralni, ezután Nyugat-, utána pedig Észak-Európa következett, és majd követte őket később Közép-Európa is.

Magyarországon két utazási iroda, a Taurus Reisen és a Kartago Tours értékesíti a charterutak csaknem 90 százalékát. Amint azt Kálmán Krisztina, a Taurus képviseletében megjegyezte, útjaik iránt megélénkült az érdeklődés, a járvány után az emberek vágynak a napra, a tengerpartra, minél távolabb a háborús övezettől. Újabban már PCR-tesztet sem kell csináltatniuk a Tunéziába igyekvőknek.

Tunézia már vagy 15 éve Európa egyik legfőbb nyaralási-pihenési célpontja. Fotó: DepositphotosTunézia már vagy 15 éve Európa egyik legfőbb nyaralási-pihenési célpontja. Fotó: Depositphotos

A pandémia sem vetette vissza a tunéziai szakemberek aktivitását, amit jól jelez, hogy már tavaly ősszel egy dunai kiránduláson fogadta a hazai partnereket Raja Ammar, a tunéziai turisztikai hivatal magyarországi igazgatója.

Természetesen – amint arról az Utazás nyitó napján a nemzeti standjukon szó esett – a járványügyi korlátozások náluk is rosszul érintették az idegenforgalmi szektort. A kieső időt, ahogy másutt is, karbantartásra, fejlesztésre fordították.

Az eseményen Abdelkarim Hermi, Magyarország tunéziai nagykövete is megjelent. A szakmai nap nyitó fogadásán a desztináció legfontosabb értékesítői, a Kartago Tours és a Taurus Reisen  bemutatták legfrissebb ajánlataikat, és válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.

Címkék: Turizmus Tunézia

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Turizmus "Nem az olcsó forint miatt jöttem ide, de én is érzem" - turistákat kérdeztünk a zuhanó forintról, videó
Bendl Vera – Izsó Márton | 2022. augusztus 6. 18:11
Vannak, akik azért jönnek Magyarországra, mert a valutájuk egyre többet ér, mások csak érzékelik a hatást. Megint mások egyszerűen izgalmasnak tartják az országot. 
Turizmus Sokat költenek Magyarországon az ukrán vendégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 10:37
Jönnek vissza a külföldi vendégek, az oroszok és az ukránok kevesen vannak, de az átlagnál többet költenek.
Turizmus Előre szólunk: szerdán törölhetik az Ön Lufthansa-járatát
Privátbankár.hu | 2022. július 25. 13:25
Figyelmeztető sztrájkot tart a Lufthansa földi kiszolgáló személyzete a szakszervezet felhívására szerdán, a légitársaság utasainak fokozott járattörlésekre és késésekre kell felkészülniük.
Turizmus A világ legjobbjai között a Matild Palota
Elek Lenke | 2022. július 24. 12:38
Számos budapesti épület idézi fel a magyar főváros bohém múltját, de egyik sem olyan elbűvölő, mint az UNESCO által megőrzött Matild-palota – írja a tekintélyes amerikai Travel and Leisure. A bennfentesnek tűnő szerző ezután részletesen bemutatja a két palota történetét, majd megjegyzi, hogy „130 vendégszobájában és lakosztályában finom magyar hímzések és mozaikcsempék motívumai idézik a Gellért termálfürdőt, amely a város egyik leghíresebb szecessziós stílusú épülete.”
Turizmus Túlélőcsomag légiutasoknak - nincs garancia a kényelmes utazásra
Szakonyi Péter | 2022. július 17. 11:44
Kaotikus, őrületes, borzasztó. Minimum ilyen jelzőkkel illetik a reptereken uralkodó állapotokat. A nyári csúcsforgalomban a késések, járattörlések szinte mindennapossá váltak, az eltűnt csomagok, a bábeli káosz szintén. Mit tehet a nyaralásra induló a kényelmetlenségek elkerülése - vagy legalábbis mérséklése - érdekében? Az alábbiakban néhány hasznos tanácsot gyűjtöttünk össze. De figyelem! Egyik sem garancia a kényelmes utazásra.
Turizmus Rábukkantak az eredeti Orient Expresszre, a fehérorosz-lengyel határon
Elek Lenke | 2022. július 16. 14:58
Amikor 1883-ban elindult az Orient Expressz, azonnal legendává vált. Időnként ma is feltűnnek gyönyörűen rendbe hozott vagonjai a világ nagy pályaudvarain – közte a budapesti Nyugati pályaudvaron is – aztán sejtelmesen eltűnnek megint, mintha csak Agatha Christie talált volna ki számukra különleges búvóhelyet. Most arról ad hírt a Travel and Leisure, hogy 2024-ben tér vissza az eredeti luxusvonat, 17 gyönyörűen felújított kocsival.
Turizmus Vége a türelmi időnek a lejárt amerikai útlevelekkel szemben
Elek Lenke | 2022. július 2. 19:38
A megengedő szabályt eredetileg azért vezették be, hogy megkönnyítsék az utasok dolgát, figyelembe véve, hogy a világjárvány miatt évekre lelassult az útlevélfeldolgozás.
Turizmus Míg nyaral, egy ló válaszol Izlandon az email-jeire
Elek Lenke | 2022. június 25. 12:56
A főnöke nem hagyja, hogy nyugodtan pihenjen? A munkahelyi e-mailjei tönkreteszik a nyaralását? Az izlandi turisztikai szervezet – a hozzájuk illő abszurd humorral  és kiváló marketing ötlettel – rátalált a probléma megoldására: amíg a szigetországban pihensz, egy ló válaszol majd leveleidre.
Turizmus Így nyaral a magyar idén: "Nem megyünk külföldre semmiképpen sem" - videó
Bendl Vera – Izsó Márton | 2022. június 19. 17:10
Nyugat-Európa helyett Horvátország, tíz nap helyett öt nap Isztambul, külföld helyett belföld. Megkérdeztük, hogyan hat az infláció az utazási tervekre. 
Turizmus Milyen a wellness, ha magyar? Itt lenne az ideje rendet tenni
Elek Lenke | 2022. június 19. 11:28
Minden valamirevaló fogadó, szálloda, panzió wellnessnek hirdeti újabban magát, holott csak egy kicsi jacuzzijuk van – panaszkodott a minap egy belföldön sok helyütt járt ismerősöm. Lehet ezt büntetlenül tenni? Nem átvágásról van-e szó Igen, mintha mostanában ez a szó devalválódott volna. Pedig ha tartalmas, ötletes, nívós, akkor valóban vonzerő.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG