2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

A ma befejeződő Utazás kiállításon sétálva nem úgy tűnik, mintha a magyarok itthon szeretnének nyáron maradni. A szakmai nyitó napon is sokan nézelődtek, hogy eldöntsék, hol nyaraljanak az idén. Igaz, kevesebb a kiállító, mint mondjuk három éve, de ez a járvány és a háború miatt érthető.

Egyre többen akarnak kimozdulni, már ahová lehet, és persze minél távolabb az öreg kontinenstől. Tunéziát már hosszú évek óta kedvelik a magyarok, most pedig talán azok is náluk foglalnak, akik eddig Európában képzelték eltölteni a vakációjukat. Az észak-afrikai országok, mint az idei díszvendég Egyiptom, vagy Tunézia, feltehetően a nyertesei – legalábbis a jelenlegi háborús határok között – e helyzetnek.

Tunézia már vagy tizenöt éve Európa egyik legfőbb nyaralási-pihenési célpontja, érthető hát, hogy húzóágazata az országnak. A turizmus a GDP 8 százalékát adta a Covid előtti időszakban, és ekkor a beutazók száma meghaladta az évi 10 milliót. Először csak – nem meglepő módon – a franciák kezdtek itt nyaralni, ezután Nyugat-, utána pedig Észak-Európa következett, és majd követte őket később Közép-Európa is.

Magyarországon két utazási iroda, a Taurus Reisen és a Kartago Tours értékesíti a charterutak csaknem 90 százalékát. Amint azt Kálmán Krisztina, a Taurus képviseletében megjegyezte, útjaik iránt megélénkült az érdeklődés, a járvány után az emberek vágynak a napra, a tengerpartra, minél távolabb a háborús övezettől. Újabban már PCR-tesztet sem kell csináltatniuk a Tunéziába igyekvőknek.

Tunézia már vagy 15 éve Európa egyik legfőbb nyaralási-pihenési célpontja. Fotó: Depositphotos
Tunézia már vagy 15 éve Európa egyik legfőbb nyaralási-pihenési célpontja. Fotó: Depositphotos

A pandémia sem vetette vissza a tunéziai szakemberek aktivitását, amit jól jelez, hogy már tavaly ősszel egy dunai kiránduláson fogadta a hazai partnereket Raja Ammar, a tunéziai turisztikai hivatal magyarországi igazgatója.

Természetesen – amint arról az Utazás nyitó napján a nemzeti standjukon szó esett – a járványügyi korlátozások náluk is rosszul érintették az idegenforgalmi szektort. A kieső időt, ahogy másutt is, karbantartásra, fejlesztésre fordították.

Az eseményen Abdelkarim Hermi, Magyarország tunéziai nagykövete is megjelent. A szakmai nap nyitó fogadásán a desztináció legfontosabb értékesítői, a Kartago Tours és a Taurus Reisen  bemutatták legfrissebb ajánlataikat, és válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.

Címkék: Turizmus Tunézia

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Turizmus Mibe kerülhet egy európai vakáció a túloldalról?
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 12:55
Egyelőre kiszámíthatatlan, hogy idén nyáron több amerikai turista árasztja-e el Európát, mint tavaly, mert az utazni vágyok céljai és lehetőségei ellentmondanak egymásnak.
Turizmus Az oroszok kezdik felfedezni Oroszországot - Van, aki nem szobát vesz, hanem szállodát
Elek Lenke | 2024. június 9. 15:19
A kívülálló azt gondolná, hogy egy olyan országban, ahol naponta halnak meg a frontra küldött katonák, kisebb bajuk is nagyobb az állampolgároknak annál, hogy azon törjék a fejüket, hova is utazzanak nyaralni.
Turizmus Mit csinálnak az olaszok, hogy kezelni tudják a turistaáradatot?
Mester Nándor | 2024. június 8. 17:33
Egymás után jelentenek be különféle szigorításokat a jelentősebb európai turisztikai célpontokon. Egyelőre még nem látszik, hogy sikerül-e megállítani az egyre nagyobb hullámokat. Arra pedig alig van példa, hogy az adott ország kormánya, a helyi önkormányzatok és a turisztikai szakmai szervezetek közösen találnának ki valami életszerű gyakorlatot a túlturizmus (overtourism) kezelésére. Olaszország jó példa, bár Velence lépései miatt most sokan tiltakoznak.
Turizmus Kezd felpörögni a turizmus egész Európában
Privátbankár.hu | 2024. június 7. 14:10
Az európai uniós tagországok szálláshelyein eltöltött vendégéjszakák száma 7 százalékkal 452,6 millióra emelkedett 2024 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken.
Turizmus Megnéztük a világ egyik legszebb katedrálisát – galéria!
Privátbankár.hu | 2024. június 2. 18:46
Az északkelet-franciaországi Elzász kellemes hely és igazán bővelkedik látnivalókban – a közelmúltban mi is ellátogattunk oda.
Turizmus Milliárdokat herdált el az Orbán-kormány a vidéki turizmusra? - A hét videója
Izsó Márton-Mester Nándor-Vég Márton | 2024. május 31. 18:56
Egy évtized alatt sem sikerült milliárdokból olyan látványosságot varázsolni vidékre, ami miatt a külföldi vendégek elhagynák Budapestet. Ki fog megszállni a luxusszállodákban? Budapest turizmusa viszont újra szárnyal. Ezektől a témákról is beszélt a hét videójában Mester Nándor és Vég Márton.
Turizmus Elriasztja a külföldieket, ami most Magyarországon zajlik?
Privátbankár.hu | 2024. május 29. 08:30
A külföldi turisták kevesebb éjszakára szálltak meg áprilisban, mint egy évvel korábban.
Turizmus Olaszországban van megoldás a turistaáradat kezelésére
Privátbankár.hu | 2024. május 27. 17:22
Hogyan akarják megfékezni a túlzott turistaáradatot Európában és főleg Olaszországban? Mi lesz az Airbnb sorsa és mit tehetnek az önkormányzatok. Ezekről beszélt felelős szerkesztőnk, Mester Nándor a Trend Fm Reggeli monitor című adásában. A műsor első részében pedig arról, hogy miért folytatódik a lakásdrágulás itthon és hogy mennyit hozott eddig az otthonfelújítási program folytatása.
Turizmus Egészen meghökkentő, hol támad a rezsidémon
Kollár Dóra | 2024. május 18. 17:44
A megugró energiaköltségek szokatlan helyeken is felütötték a fejüket – az apácáknak is foglalkoznia kell a kérdéssel.
Turizmus Megújult Bécs egyik különleges látványossága - érdemes megnézni
Vágó Ágnes | 2024. május 14. 11:32
A 2023-24-ben teljesen felújított és átalakított, nemrégiben ismét megnyílt bécsi Hundertwasser KunstHausba látogatott el laptársunk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG