<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Az új marketing jegyében az egyetemisták már az okostelefonjuk segítségével is szerezhetnek munkát a cégnél.

Az amerikai fiataloknak csupán egy okostelefonra és a Snapchat alkalmazásra lesz szükségük, hogy munkát vállaljanak az McDonald’s-ban. A nemzetközi gyorsétterem-lánc mintegy 250 ezer alkalmazottat szeretne felvenni a nyári szezonra az Egyesül Államokban, a közösségi médiával pedig szeretnék a fiatalabb munkavállalókat is bevonzani – írja a CNBC.

Az akció már a héten elkezdődik: a Snapchat felhasználók 10 másodperces reklámokban hallhatják a cég dolgozóit, hogy élményeikről mesélnek. A videó végén felfelé görgetve a felhasználók megtekinthetik a vállalat karrierlehetőségeit, onnan pedig már jelentkezhetnek is új állásukra.

A nyári hónapok mindig elég pörgősek, mi pedig törekszünk arra, hogy új, innovatív módszerekkel szerezzünk munkaerőt. Úgy gondoltuk, a Snapchattel eljuthatunk oda is, ahol a fiatalok állandóan lógnak – a telefonjaikon – mondta a McDonald’s szóvivője. A nemzetközi vállalat adatai szerint dolgozóik több mint fele 16 és 24 év közötti, sokuknak ráadásul ez élete első munkahelye. A cég a tervek szerint a Spotify nevű digitális zenei szolgáltató és a Hulu videostreaming szolgáltató felületein is reklámozza majd magát.

Egyre kevesebb fiatal dolgozik

Az Amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal (BLS) szerint 1979 óta egyre kevesebb a fiatal munkavállalók száma. Mivel nem is várnak változást ebben a trendben, a vállalatnak várhatóan egyre nehezebb lesz ebből a korosztályból kiválasztania a munkaerőt. A Hivatal szerint számos tényező hozzájárul ehhez a tendenciához: egyre több tinédzser választja az iskolát a munka helyett, a magasabb beiratkozások alapján folyamatosan nő az igény a továbbtanulásra. Emellett a több nyári iskola és az egyre komolyabb, időigényesebb tanfolyamok is hozzájárulnak ehhez. A szülők is egyre jobban bátorítják gyerekeiket a tanulásra, ez pedig megérződik a munkavállalók számán is.

A McDonald’s már évek óta egy lassú, de folyamatos recesszióban van a napi forgalom tekintetében, az új módszerekkel – mint például az önkiszolgáló automatákkal vagy az étterem-szerű felszolgálással – pedig megpróbálják fellendíteni az eladásokat. Erről korábban részletesebben is írtunk.

A cég ezenfelül partnerségre lép az Uberrel is. A tervek szerint a autós szolgáltató harmadik félként már házhoz is kiszállítja a rendeléseket. Bár Kínában sok gyorsétterem-lánc már évek óta vállal kiszállítást, Európában és az Egyesült Államokban még viszonylag friss a gyakorlat. A McDonald’s egy ilyen társulással jelentős kiadásoktól kíméli meg magát, mivel nem kell saját kiszállító részleget alapítania – a plusz szolgáltatás ugyanakkor feltornázhatja a bevételeket.

Ezt neked, gasztroforradalom: jól megy a gyorséttermeknek

A munkaerőhiányra panaszkodnak a legtöbbet a gyorsétteremláncok - számol be a Napi.hu a tavalyi beszámolók alapján, egyébként viszont egész szép évet zártak 2016-ban. Tovább >>>

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Új vezetők érkeztek a Vodafone akvizíció után a 4iG-hez
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 12:32
A 4iG Nyrt. igazgatósága a Vodafone Magyarország és a meglévő távközlési portfólió integrációja érdekében új felsővezetőket nevezett ki a cégcsoporthoz frissen csatlakozott társaság, valamint a 4iG Nyrt. irányításába.
Vállalat Iratokat vár a Teslától az amerikai igazságügyi minisztérium
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:49
Az amerikai igazságügyi minisztérium az önvezető autókról szóló dokumentációért fordult kedden a Tesla járműgyártóhoz - derül ki az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott iratokból.
Vállalat Kiderült, mennyit keresett a Pfizer a Covid-vakcinán
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:26
 A Pfizer amerikai gyógyszeripari cég nyeresége és bevétele is nőtt tavaly a negyedik negyedévben, az éves árbevétel rekord nagyságú volt.
Vállalat Csúnya számokat közölt a Samsung
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 17:07
A Samsung Electronics dél-koreai vállalat működési eredménye jelentősen, csaknem 69 százalékkal csökkent a tavalyi utolsó negyedévben éves összevetésben a chipek és okostelefonok iránti alacsony kereslet miatt - derült ki a cég kedden közzétett jelentéséből.
Vállalat Lezárult a 4iG-Vodafone biznisz
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 15:06
A Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg a tájékoztatás.
Vállalat Újabb kemény csörte bontakozik ki Amerika és Kína között
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 12:59
A Huawei elleni újabb amerikai intézkedések heves tiltakozást váltottak ki Peking részéről.
Vállalat Az amerikai politikai elitnek magyarázkodhat a TikTok-vezér
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 14:51
Meghallgatásra kell mennie a videós közösségi oldal vezérének.
Vállalat Alacsonyabb költség, kisebb környezeti hatás: felértékelődik a last mile logisztikai raktárak szerepe
PR | 2023. január 27. 19:51
A gyors kiszállítás elengedhetetlen az ügyfelek elégedettségének és hűségének megtartásához a modern piacon. A GKI beszámolója szerint 2021-ben Magyarországon közel 67 millió megrendelést szállítottak ki a szolgáltatók, és ez a tendencia továbbra is meghatározó marad. De mitől lesz gyors a kiszállítás ?
Vállalat Gördülő Generációk
PR | 2023. január 27. 10:57
Megvásárolta az ország egyik meghatározó magyar tulajdonú flottakezelő cégét az AutoWallis. Az idén harminc éves Nelson Flottalízing Kft-re egy jelentős átalakulási folyamatot követően tett ajánlatott a tőzsdén jegyzett társaság. A Nelson korszerűsítését követő tulajdonváltás ötlete egy fiatal, 29 éves menedzserhez köthető - aki cseppet sem véletlenül került a céghez.
Vállalat Enged a Google az uniós hatóságok nyomásának
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 16:50
A Google egyértelműbb tájékoztatást vállalt az európai fogyasztóvédelmi hatóságok nyomására; Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) erőfölényes vizsgálatot folytat az óriáscéggel szemben - közölte a versenyhatóság.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG