3p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az új marketing jegyében az egyetemisták már az okostelefonjuk segítségével is szerezhetnek munkát a cégnél.

Az amerikai fiataloknak csupán egy okostelefonra és a Snapchat alkalmazásra lesz szükségük, hogy munkát vállaljanak az McDonald’s-ban. A nemzetközi gyorsétterem-lánc mintegy 250 ezer alkalmazottat szeretne felvenni a nyári szezonra az Egyesül Államokban, a közösségi médiával pedig szeretnék a fiatalabb munkavállalókat is bevonzani – írja a CNBC.

Az akció már a héten elkezdődik: a Snapchat felhasználók 10 másodperces reklámokban hallhatják a cég dolgozóit, hogy élményeikről mesélnek. A videó végén felfelé görgetve a felhasználók megtekinthetik a vállalat karrierlehetőségeit, onnan pedig már jelentkezhetnek is új állásukra.

A nyári hónapok mindig elég pörgősek, mi pedig törekszünk arra, hogy új, innovatív módszerekkel szerezzünk munkaerőt. Úgy gondoltuk, a Snapchattel eljuthatunk oda is, ahol a fiatalok állandóan lógnak – a telefonjaikon – mondta a McDonald’s szóvivője. A nemzetközi vállalat adatai szerint dolgozóik több mint fele 16 és 24 év közötti, sokuknak ráadásul ez élete első munkahelye. A cég a tervek szerint a Spotify nevű digitális zenei szolgáltató és a Hulu videostreaming szolgáltató felületein is reklámozza majd magát.

Egyre kevesebb fiatal dolgozik

Az Amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal (BLS) szerint 1979 óta egyre kevesebb a fiatal munkavállalók száma. Mivel nem is várnak változást ebben a trendben, a vállalatnak várhatóan egyre nehezebb lesz ebből a korosztályból kiválasztania a munkaerőt. A Hivatal szerint számos tényező hozzájárul ehhez a tendenciához: egyre több tinédzser választja az iskolát a munka helyett, a magasabb beiratkozások alapján folyamatosan nő az igény a továbbtanulásra. Emellett a több nyári iskola és az egyre komolyabb, időigényesebb tanfolyamok is hozzájárulnak ehhez. A szülők is egyre jobban bátorítják gyerekeiket a tanulásra, ez pedig megérződik a munkavállalók számán is.

A McDonald’s már évek óta egy lassú, de folyamatos recesszióban van a napi forgalom tekintetében, az új módszerekkel – mint például az önkiszolgáló automatákkal vagy az étterem-szerű felszolgálással – pedig megpróbálják fellendíteni az eladásokat. Erről korábban részletesebben is írtunk.

A cég ezenfelül partnerségre lép az Uberrel is. A tervek szerint a autós szolgáltató harmadik félként már házhoz is kiszállítja a rendeléseket. Bár Kínában sok gyorsétterem-lánc már évek óta vállal kiszállítást, Európában és az Egyesült Államokban még viszonylag friss a gyakorlat. A McDonald’s egy ilyen társulással jelentős kiadásoktól kíméli meg magát, mivel nem kell saját kiszállító részleget alapítania – a plusz szolgáltatás ugyanakkor feltornázhatja a bevételeket.

Ezt neked, gasztroforradalom: jól megy a gyorséttermeknek

A munkaerőhiányra panaszkodnak a legtöbbet a gyorsétteremláncok - számol be a Napi.hu a tavalyi beszámolók alapján, egyébként viszont egész szép évet zártak 2016-ban. Tovább >>>

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Esett az Alteo bevétele
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 15:49
Az Alteo Nyrt. konszolidált árbevétele az első negyedévben meghaladta a 26,6 milliárd forintot az előző év azonos időszakában elért 36 milliárd forintot követően, a 26 százalékos csökkenést elsősorban a szignifikánsan alacsonyabb energiapiaci árkörnyezet okozta a hő- és villamosenergia-termelés szegmensben - közölte az energetikai szolgáltató- és kereskedővállalat.
Vállalat Lavinát indíthat el az egyik legmenőbb divatmárka csődje
Elek Lenke | 2024. május 21. 14:48
A Covidot és az ukrajnai háborút ma is megérzi a divatipar, több nagy nemzetközi márka jelentett a közelmúltban csődöt. A hongkongi tőzsdén jegyzett Esprit csoport szintén a csőd szélén táncol. Hét németországi vállalatuk nem tudja kifizetni a számláit, és fizetésképtelenséget jelentettek be.
Vállalat A tengeri szállítási problémák visszafogták az AutoWallis nagykereskedelmi járműeladásait
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 11:17
Az AutoWallis nagykereskedelmi üzletága által értékesített járművek száma elsősorban bázishatások és a tengeri szállítások nehézségei miatt csökkent az első negyedévben, így árbevétele 89 milliárd forintra csökkent, míg EBITDA-ja 4,8 milliárd forint lett.
Vállalat Nincs ok a panaszra: jól ment a Waberer's
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 16:37
Szép kis növekedést jelentett a vállalat. 
Vállalat Összeugrott az EU és a Facebook anyacége, mi lesz ebből?
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 14:28
Jogszabályt sérthetett a Meta, most vizsgálódnak.
Vállalat Hiábavaló Matolcsy György unokatestvéreinek igyekezete?
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 11:11
A Szemerey-testvérek tulajdonában lévő Pécsi Sörfőzde két évnyi veszteség után lett nyereséges, ám még így is több milliárd hiányzik a cégből.
Vállalat Szállodai szintű szolgáltatásokat és zöldenergiát is nyújt az egyik legnagyobb hazai ingatlanüzemeltető
Natív tartalom | 2024. május 15. 10:16
A BudaPart Gate irodaház kapcsán számol be innovatív szolgáltatásairól a legnagyobb magyarországi irodaportfólióval rendelkező CPI Hungary. Sajtóanyagukban kihangsúlyozzák, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra legyen szó a beépített anyagok jelentős újrahasznosítottanyag-tartalmáról vagy éppen a megújuló energiáról, ami a kiszámítható rezsiszámlához is hozzájárul.
Vállalat Figyelemre méltó versenyben lett első a Mol
Privátbankár.hu | 2024. május 13. 07:48
A regionálissá nőtt hazai energetikai multié lett a funkcionális átalakítás nagydíja az SAP Quality Awards versenyen Közép- és Kelet-Európában.  
Vállalat Megrohamozták a Tesla gyárát - videó
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 10:40
A Tesla Németországban bővítene, ezt azonban sokan ellenzik.
Vállalat Trükközött a Shell, de lebukott
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 12:41
Jókora botrányba keveredett a Shell, amely sok éven át úgy adott el szén-dioxid-kibocsátási kvótákat más olajipari vállalatoknak, hogy a gáz jelentős részét nem vonta ki a levegőből.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG