(fotó: www.othr-guyz.com) |
Egyelőre 14 étteremben, Dallasban kezdett kísérletbe a McDonald's, ahol fagyasztott hús helyett hamburgereinek egy részét friss húsból készíti – írja egy éttermekkel foglalkozó amerikai oldal. A hírt a cég megerősítette, de azt még nem tudták megmondani, hogy ezt szélesebb körben is bevezetik-e majd.
Az óriási, csak az USA-ban 14 ezer éttermet működtető hálózatot már régebb óta bírálja a konkurencia, amiért fagyasztott húsból készíti ételeit. A Wendy's például gúnyfilmet is készített, ahol a meg nem nevezett „másik fiúk” által használt fagyasztott húst mindenfélére használják, asztal lába alá, hokikorongnak, golfpályára, még rablót is leterítenek vele. A legnagyobb, friss húst használó étteremlánc a Wendy's, Észak-Amerikában 6000 üzletet tart fenn.
Miután a McDonald's három évig csökkenő eredményekről adott számot, most az új vezérigazgató, Steve Easterbrook minden követ megmozgat, hogy ismét felfuttassa a bevételeket – írja a szaklap. A tavaly ősszel bevezetett egész napos reggeli-lehetőség már jótékony hatással volt a bevételekre. A cég sok mással is kísérletezik, az Egg McMuffin reformjától kezdve a fokhagymás sült krumpliig. Egyes helyeken pedig a Big Mac különböző méretű változatait tesztelik.
Mi a kockázata a McDonald's frisshús-offenzívájának? - teszi fel a kérdést a német N24.de. A cég az egész eddigi működését a fagyasztott alapanyagokra bazírozta, így építette ki logisztikai hálózatát. Az idézett élelmiszer-szakértő szerint a friss hús valamivel jobb ízű, ám az élelmiszer-biztonsági előírások miatt sokkal költségesebb lenne a használata.
A személyzet hibája, az előírások be nem tartása könnyen okozhat fertőzéseket, ahogy azt a Chipotle Mexican Grillnél kirobbant botrány is mutatta. A gyorsfagyasztás viszont jó módszer a baktériumok elleni védekezésre. „Ha a McDonald's-ban ennék, biztosan inkább a fagyasztott húspogácsát választanám” - mondta a szakértő.