<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A készpénzmentes fizetési megoldások egyre kelendőbbek világszerte. A bankkártyák és a mobiltelefonok hamarosan lecserélik az érméket és a bankjegyeket, ezzel a ténnyel manapság már jobb megbarátkozni. Rengetegen vannak még azonban olyanok, akik nem térnek át az újfajta fizetési módokra, és maradnak a jól bevált készpénznél. Értük is harcolnak a fizetési szolgáltatók, de az új piacok meghódításáért is sokan szállnak harcba.

Szakított az elektronikus fizetési szolgáltatásokat kínáló PayPal és a kereskedőóriás eBay. A felbontott szerződés értelmében a PayPal bármelyik másik e-kereskedelmi szolgáltatóval dolgozhat együtt, ahogy az eBay is implementálhat új fizetési módokat a rendszerébe.

A nagyreményű céget még 2002-ben vásárolta meg a növekvő eBay, akkor 1,5 milliárd dollárt adtak a PayPalért, egyes becslések szerint viszont ma eléri a 40 milliárd dolláros értéket.

A döntés sokakat meglepett, főleg azért, mert a legtöbben azt hitték, hogy a két szolgáltató nagyon is jól megfér egymás mellett: a PayPal fizetési megoldásai felgyorsírják az eBay vásárlásait, így többet adhat el gyorsabban. A PayPal cserébe adatokat kap a vásárlókról és ezáltal fejlesztheti tovább a szolgáltatásait.

Az idők azonban változnak és a felgyorsult fejlődés ütemét nem feltétlenül tudta felvenni a nagy e-kereskedelmi platform, ami magával rántotta fizetési szolgáltatót is. Ezt a rabigát ledobva a PayPal gőzerővel koncentrálhat a fejlesztésekre, amire szüksége is van. Ganna Jevtusenko a PayPal kelet-közép-európai üzletfejlesztési vezetője a mobilfizetési jövőjéről és a konkurenciáról:

Vészes sebességgel fejlődnek azok a szolgáltatások, amelyeknek csak egy célja van: végleg leszámolni a készpénzes és a bankkártyás fizetéssel. A mobilfizetés egészen addig nem volt igazán a köztudatban, amíg az Apple ki nem dobta az új iPhone 6-ot, amivel már belekóstolhattak a vásárlók az érintéses fizetés új evolúciójába.

Na nem mintha ne lett volna korábban is elérhető ez a fizetés: a Near Field Communication (NFC) technológiával ellátott mobilok már régóta a piacon vannak, a Google pedig elindította a Wallet szolgáltatását, amely egy digitális pénztárcaként funkcionál, ám nem volt még biztonságos a rendszer és elsőre gyorsan megbukott.

Magyarország a mobilfizetés tekintetében igen jól áll: nem csak a mobiltelefonra van szükség a tranzakcióhoz, kell az üzletnek egy terminál is. A Magyar Nemzeti Bank legutóbbi adatai szerint nagyjából 38.000 terminálnál fizethetünk egyérintéssel, ami az összes terminál 42 százaléka.Ezeket az eszközöket 2020-ig alkalmassá kell tenni az egyérintéses fizetésre.

Azt, hogy valóban ebbe az irányba halad a jövő fizetési rendszere, kár tagadni. A kérdés igazából az: ki csípi meg a felhasználókat egy olyan egyszerű és biztonságos módszerrel, amely egy csapásra a mainstream, mindennapi felhasználások sorába repíti technológiát. Egyre többen kínálják fel ezeket a lehetőségeket és az üzletek is egyre nyitottabbnak tűnnek.

A PayPal nem csak a nagy techóriásokkal, az Apple-lel és a Google-lel harcol, hanem a bankkártya-kibocsájtókkal is. Szinte mindenki akar egy jókora szeletet több ezermilliárd dolláros tortából. A Mastercard is előállt már saját rendszerével a Samsunggal együttműködve, de ugyanígy tettek a telekommunikációs cégek, a bankok és független fejlesztők is.

A harc tehát egyre élesebb, a fogyasztónak pedig várhatóan egyre könnyebb. Azt, hogy ki kavarja fel legközelebb az ismeretlen vizeket a digitális fizetések tengerén még nagy kérdés, de esélyesnek tűnik, hogy a Microsoft is beszáll a pénztárcákért vívott harcba.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Tudja, merre van Csóromfölde? - Glamping sziklák, magyar módra
Elek Lenke | 2022. augusztus 14. 12:44
A világ egyik legtekintélyesebb turisztikai magazinja hosszú cikket szentel a Kapolcs közelében épült faházacskáknak, amelyek a szerző, Rachel Chang szerint Csóromföldén épültek. Erről sokaknak bizonyára R.R.Tolkientől Középfölde jut eszébe. Csak itt nem hobbitok pihennek…
Vásárló Kereskedői szolgáltatások: Amit a kiskereskedőknek tudniuk kell
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 8. 15:44
Az ügyfelek szabadságot és rugalmasságot szeretnének élvezni a termékekért való fizetés módjának megválasztásában. 79%-uk az érintés nélküli fizetést részesíti előnyben, és a digitális pénztárcás fizetés gyorsan felváltja a készpénzt.
Vásárló Sosem került még ennyibe a családi nagybevásárlás – duplázódott a kenyér és a sajt ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. augusztus 8. 05:20
Augusztusban is 30 százalék fölötti éves áremelkedést mutat a Privátbankár Árkosár több mint 15 éve havi rendszerességgel elvégzett felmérése. Még soha nem fordult elő, hogy 30 ezer forint fölé kerüljön a családi nagybevásárlás átlagos ára, most ez is bekövetkezett. A sajt és a kenyér ára is megduplázódott egyetlen év alatt - összességében nehéz lenne azt mondani, hogy az árstopnak egy teljes bevásárlás árára lenne bármi érdemi hatása. 
Vásárló Miért válasszunk rozsdamentes acél mosogatótálcát?
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 12:46
A sokoldalúsága miatt a rozsdamentes acél mosogatótálca a legjobb választás lehet a lakástulajdonosok számára, ha konyhatervezésről vagy felújításról van szó. Amellett, hogy költséghatékony opció is, rengeteg előnnyel bír más anyagokkal szemben.
Vásárló Első lépés cipők járástanuláshoz
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 12:34
Már az első önálló lépések megtételét követően fontos, hogy minőségi cipő kerüljön a gyermek lábára. Ezzel minden szülő megalapozhatja a megfelelő mozgásfejlődést, és sokat tehet azért, hogy a gyermeknek a jövőben se legyenek egészségügyi problémái.  Nézzük meg, miért az első lépés babacipők a legmegfelelőbbek erre a célra!
Vásárló Futár vagy? Ezt olvasd el!
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 11:41
Eltűnődtél már azon, hogy egyszerű lenne az ismerkedés, ha már jóval előre tudnánk, hogy mivel foglalkozik az illető? Amolyan “mutasd a pólód, megmondom ki vagy” elven működnének a dolgok, és máris lenne közös téma. Persze a hétköznapok alatt nincs ilyen egyszerű dolgunk, de előfordulhat, hogy mi szívesen képviselnénk a szakmánkat, csak éppen nem tudjuk, hogyan.
Vásárló Otthoni kényeztetés hidromasszázs káddal
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 6. 08:13
Mindannyian különbözőek vagyunk, de az egészen biztos, hogy közös bennünk, hogy lételemünk a víz. Az ember valószínűleg evolúciós okok miatt is vonzódik ehhez az ősi anyaghoz, amely testünk nagy részének is alkotóeleme. A kellemes hőmérsékletű vízben történő tartózkodás vitathatatlanul nagyszerű módja az idő eltöltésének, emellett pedig a testünk és lelkünk is megköszöni és meghálálja az így eltöltött időt.
Vásárló A tökéletes üzleti ajándék nyomában
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 4. 11:50
Az üzleti ajándékok jelentősége nagyon is hangsúlyos, hiszen cégvezetőként ezek által fejezheted ki üzletfeleid, valamint munkatársaid felé megbecsülésedet, köszönetedet, további együttműködési szándékodat. Az ideális céges ajándék kiválasztása azonban nem egyszerű feladat, hiszen több szempontot is mérlegelni kell a döntés előtt. 
Vásárló Napi munkánkhoz nagy segítséget nyújt a rokon értelmű szavak gyűjteménye
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 1. 08:19
A magyar nyelvről mi, magyarok tudjuk leginkább, hogy mennyire részletgazdag, kiterjedt szókinccsel rendelkezik. A mi nyelvünk annyira eredeti, hogy semmihez nem fogható, és még mindig kutatják az ősi nyelvemlékeinket. A külföldiek számára az egész egy katyvasz és szerintük nehezen tanulható, amivel teljes mértékben egyet lehet érteni. Bár, aki felismeri a mélyen benne rejlő logikát, az könnyebben el tudja sajátítani.
Vásárló A nap képe: ezt láttuk egy budapesti benzinkúton az üzemanyagár-stop szigorítása után
Privátbankár.hu | 2022. július 30. 15:34
A rendkívüli, szombati Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy szűkül a jogosultak köre.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG