<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Fizetés
Makro / Külgazdaság Megjelent a rendelet a 2023-as minimálbérről
Privátbankár.hu | 2022. december 24. 11:05
A Magyar Közlönyben péntek este megjelent a kormány rendelete a 2023-as minimálbérről és a garantált bérminimumról. A napokban kötött megállapodásban szereplő összegek ezzel válik kötelezően alkalmazandóvá 2023. január elsejétől – írja a Bank360.hu.
Makro / Külgazdaság Te meddig húznád ki, ha elvennék a fizetésed? Sok magyar óriási bajba kerülne
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 09:33
A 30-59 évesek átlagosan 7 hónap fizetésnélküli időszakot tudnának áthidalni egy friss felmérés szerint. 35 százalékuk viszont maximum 1 hónapig tudná fedezni a kiadásait - az érintettek negyede pedig nem tud vagy nem szokott félretenni.
Makro / Külgazdaság Minden harmadik ember kérne fizetésemelést
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 11:05
A PwC globális felmérésében megkérdezett munkavállalók közül minden ötödik dolgozó nyilatkozott úgy, hogy valószínűleg munkahelyet vált a következő 12 hónapban, és több, mint egyhamraduk azt tervezi, hogy fizetésemelést kér. 
Makro / Külgazdaság Aggasztó folyamatok a magyar fizetéseknél - mi van a félmilliós bruttó mögött?
Privátbankár.hu | 2022. február 23. 09:24
A közel 10 százalékos átlagbér-emelkedés elsőre jól hangzik, de ha az egyre emelkedő inflációt is figyelembe vesszük, már nem olyan vidám a kép. A medián bér pedig 113 ezer forinttal alacsonyabb az átlagbérnél.
KKV Bérmegállapodás: mit kapnak a cégek?
Privátbankár.hu | 2021. november 3. 18:57
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint jelentős előrehaladást értek el a jövő évi bérmegállapodás részleteinek kidolgozásában.  
Karrier Minimálbér-tárgyalás: lezajlott egy újabb forduló
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 20. 18:23
Újabb tárgyalási fordulóval folytatódtak a kötelező legkisebb bérekkel kapcsolatos egyeztetések a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán.  
Vállalat Szép béremelést alkudtak ki a BKV-sok - feszült a helyzet az állami cégeknél
Privátbankár.hu | 2020. február 22. 08:52
Átlagosan 10 százalékos béremelést alkudtak ki maguknak a BKV-sok, az állami vállalatoknál azonban még csak el sem kezdődött az érdemi egyeztetés a szakszervezetek szerint.
Karrier Nemhogy javulna, arányosan egyre rosszabb az orvosok fizetése
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 21. 17:16
Az elmúlt években több területen is életpályamodellt vezetett be a kormány a közszférában. Ugyanakkor folyamatosan lehet olvasni munkaerőhiányról, néhol már a szolgáltatási színvonal visszaeséséről. A Policy Agenda legfrissebb elemzésében azt nézte meg, hogy a közszféra bérei hogyan néznek ki munkakörök szerint, illetve milyen változás történt 2016-hoz képest.
Makro / Külgazdaság Szegény magyarok - csak első ránézésre olcsóak a hazai boltok
Kollár Dóri | 2019. június 24. 06:05
Magyarország az Eurostat élelmiszerárakról szóló statisztikáját elnézve viszonylag olcsó országnak tűnik, ám az átlagfizetéseket jobban megnézve már nem ennyire egyértelmű a kép. Kik keresnek nálunk jobban és fizetnek közel ugyanannyit az élelmiszerekért? Milyen termék árát tekintve van Magyarország a legolcsóbbak között?
Karrier Az italbolt a legjobb hely - óriási különbségek az üzletek közt
Privátbankár.hu | 2019. június 2. 10:10
Most éppen 104 ezer forint a legjobban és a legrosszabbul fizető boltok eladónak a bérkülönbsége, míg 2016-ban csak 53 ezer forint volt. A blokkk.com összeállítása szerint márciusban az italbolt fizetett a legjobban, a halas a legrosszabbul - és még mindig vannak 200 ezer forint alatt fizető boltok.
Makro / Külgazdaság Ez már a teljes foglalkoztatottság - újabb robbanás a magyar béreknél
Privátbankár.hu | 2019. április 30. 09:40
Több mint 12 százalékkal emelkedtek a keresetek - gyakorlatilag megvalósult a teljes foglalkoztatottság, így továbbra is marad a béremelkedés tempója. A közfoglalkoztatottak száma csökken, a férfiak és a nők fizetése között tovább nő a különbség.
Makro / Külgazdaság Vita a magyar jövedelmekről: felzárkózunk vagy lemaradunk?
Privátbankár.hu | 2019. január 18. 12:36
Az MNB szerint hibás módszertan alapján jutott arra a G7, hogy európai összehasonlításban romlott a magyar jövedelmi helyzet. A G7 köszöni az észrevételeket, de továbbra is tartják, hogy igazuk van.
Makro / Külgazdaság Jöhet még idén akár 10 százaléknál nagyobb béremelés is
Privátbankár.hu | 2019. január 12. 10:47
A versenyszférában dolgozók számíthatnak erre.
Makro / Külgazdaság G7: A nagy magyar bérnövekedés Európában csak visszaesésre volt elég
Privátbankár.hu | 2019. január 3. 09:40
A magyar fizetések évek óta folyamatosan és jelentősen emelkednek, elsősorban a munkaerőhiány miatt. 2017-ben például átlagosan 5,9 százalékkal nőttek a magyar háztartások reáljövedelmei. De mire elég ez Európában? A G7 megvizsgálta.
Személyes pénzügyek 327 ezer forint a bruttó átlagfizetés
Privátbankár.hu | 2018. december 20. 09:55
A KSH statisztikája szerint közel 11 százalékkal emelkedett egy év alatt.
Személyes pénzügyek Egyre félelmetesebb a szakadék a fizetésekben
Privátbankár.hu | 2018. december 2. 13:02
Az egyenlő fizetések napján minden évben elhangzik, hogy az amerikai nők 80 centet keresnek ugyanannyi munkával, mint amennyivel a férfiak egy dollárt. Csakhogy az IWPR kutatása szerint ez a szakadék a valóságban még nagyobb, ugyanis a gyermekvállalás miatt is a nők esnek ki a munkából, azaz addig sem tudnak teljes munkaidejű fizetést megkeresni.
Makro / Külgazdaság Nem jön ki a matek: az Orbán-kormány alatt nem érjük utol a visegrádi béreket sem?
Privátbankár.hu | 2018. november 21. 15:01
Szépen nőnek a magyar fizetések, de ez csak arra elég, hogy faragjunk a hátrányunkból a többi visegrádi országhoz képest. Ha megnézzük a jövő évi költségvetési törvényekhez mellékelt előrejelzéseket, azt látjuk: még mindig lesz 10-30 százalékos lemaradásunk a következő parlamenti választásokra szövetségeseinkhez/versenytársainkhoz képest. A tervezettnél magasabb nettó béremelés viszont csak az adórendszer változtatásával képzelhető el.
KKV Új ember jött a céghez? Senki sem figyel erre, pedig egy éve kötelező
Privátbankár.hu | 2018. október 6. 16:20
Egy cégbe felvett új munkavállalónak a munkaviszony létesítése előtt kötelessége nyilatkozatot tennie arról, hogy nincs függőben lévő tartozása. Ha erre nem kerül sor, és később kiderül, hogy valójában van tartozása, akár 500 ezer forintig terjedő bírság megfizetésére is kötelezhetik a céget és az ügyvezetőt.
Makro / Külgazdaság Kőkemény tárgyalások jönnek a magyar fizetésekről: forró lesz az ősz
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 20. 10:04
A munkavállalók kétszámjegyű béremelést szeretnének januártól, a munkáltatók hallani sem akarnak róla - főleg amióta kiderült, hogy a kormány csak az év közepén hajlandó csökkenteni a szochót.
Karrier Az állami vállalatoknál rájöttek: sokkal nagyobb fizetésemelés kellene
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 17. 08:01
Az állami vállalatok szakszervezetei hároméves megállapodást kötöttek tavaly, de már a második évben jelzik, hogy mégis kevés a fizetésemelés: 5 helyett inkább 13 százalék kellene jövőre.
Karrier Ennyi hamburgert kell sütnöd, hogy kifizesd az albérleted
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 4. 20:20
Komoly terhet jelent a családoknak a tanévkezdés, az egyetemista fiatalok pedig gyakran nem saját városukban járnak egyetemre, így plusz költségként az albérlet is megjelenik. Ezt a szülők és a diákok sokszor együtt fizetik, a tanulók gyakran diákmunkával pótolják a költségeket. A kutatásban összehasonlították, hány órát kell egy gyorsétteremben dolgozni az albérlet fedezéséhez egy-egy fővárosban.
Karrier Óriási szakadék: emiatt vannak bajban a magyar kisboltok
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 13. 20:10
A boltosok egyik legnagyobb gondja az eladóvándorlás boltról-boltra. Van miért: a legjobban és a legrosszabbul fizető boltok között 130 ezer forint a bérkülönbség. A kisboltok közül a benzinkutak, a nagyboltok közül az élelmiszerboltok adják a legtöbb bért. De a kisboltok között is 20 ezer felett van a bérkülönbség, a nagyok között pedig 120 ezer - derül ki a blokkk.com friss összeállításából.
Karrier Havi ötmilliót keresnek, mégis sztrájkolnak
Wéber Balázs | 2018. július 30. 16:50
A Ryanair írországi pilótái annak ellenére is beszüntetik a munkát, hogy átszámítva négy-ötmillió forintot keresnek havonta, tavaly pedig hússzázalékos béremelést kaptak. Múlt héten a légikísérők is sztrájkoltak Európa legnagyobb fapadosánál az állítólag rossz munkakörülmények miatt.
Makro / Külgazdaság 327 ezer az átlagbér - megvan, kiknek emelkedik a legjobban a fizetése
Privátbankár.hu | 2018. július 20. 09:27
A bérek emelkedése továbbra is kétszámjegyű Magyarországon, de amióta az infláció újra az életünk részévé vált, a reálbérekre ez már nem igaz. A fizetések azért szépen növekednek, a bruttó átlagkereset 327 ezer forint fölött jár májusban, az első öthavi átlag pedig még az egyszeri juttatások nélkül is 300 ezer fölött jár. Az egészségügyben volt a legnagyobb béremelés, az energiaszektor keresett a legtöbbet.
Karrier Tudod, hány ember borult ki C. Ronaldo fizetésén? Öt
Privátbankár.hu | 2018. július 17. 09:52
A Fiat gyárnál egy szakszervezet sztrájkot hirdetett, amiért a tulajdonosok ennyi pénzt költöttek egy focistára - a felhívás azonban nem várt eredményt hozott.
Karrier Az Aldi-pénztáros kipakol – fizetések, műhelytitkok a szakmában
Privátbankár.hu | 2018. július 12. 16:42
Úgy tűnik, az Aldi-pénztárosok élete valóban olyan stresszes, mint ahogy kívülről látszik, kemény teljesítmény-kényszer alatt dolgoznak. A vevők is macerásak tudnak lenni. Viszont Németországban még a nettó alapfizetésük is eléggé vonzó, és még egyéb pluszpénzek is bőven akadnak számukra. Jelenleg is jó pár száz ilyen dolgozót keresnek.
Makro / Külgazdaság Nem robbantak még elég nagyot a magyar fizetések - forrong a cégvilág
Privátbankár.hu | 2018. június 21. 12:01
A reálbérek ismét kétszámjegyű mértékben növekedtek, de még mindig nem elég magasak ahhoz, hogy megállítsák a képzett munkaerő külföldre áramlását. A friss béradatok messze túlmutatnak a fizetések növekedésének kérdésén: a növekvő bérköltségek és a munkaerőhiány arra kényszerítik a magyar cégeket, hogy versenyképesebbek legyenek és növeljék a termelékenységet, emellett a GDP-növekedésre és az inflációs folyamatokra is fontos következtetéseket vonhatunk le belőlük.
Makro / Külgazdaság 340 ezer fölött keres az átlagos magyar - hol a legnagyobb a béremelkedés?
Privátbankár.hu | 2018. június 21. 09:11
Ismét kétszámjegyű béremelkedésről adott jelentést a KSH, a bruttó átlagkeresetek 340 ezer forint fölött járnak.
Karrier Elbukták a bérháborút a kisboltok - pontosan tudjuk, mennyivel többet fizetnek a nagyok
Privátbankár.hu | 2018. május 18. 09:50
A statisztika névre pontosan mutatja a legnagyobb boltos láncok béradatait - és a nagy bérháború eredményeit is, a legkisebbekkel szemben. A kicsik és a nagyok közötti bérolló nyílt az elmúlt időszakban - a blokkk.com összeállítása
Karrier 1000 forintos órabér: kinek nő most a legjobban a fizetése Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2018. május 1. 11:45
A fizikai munkát végzők körében lassul a bérek növekedése, de még mindig kétszámjegyű a tempó - a középvezetőknek viszont új állást kell keresni, ha sokkal nagyobb fizetést akarnak.
Karrier Tömegesen mondanak fel a magyarok, mert átverik őket a cégek
Privátbankár.hu | 2018. április 19. 16:41
Napjaink egyik legnagyobb munkaerőpiaci problémája az elképesztő méreteket öltő fluktuáció. Mi az oka? Miért vándorolnak ide-oda munkavállalók tömegei? És mi kell ahhoz, hogy maradjanak? Egy hiánypótló kutatás nem azt az eredményt hozta, amire a legtöbben számítanának: nem a magasabb fizetés reményében mondanak fel a leggyakrabban a dolgozók.
Karrier Kiderült, hol dolgoznának legszívesebben a magyarok
Privátbankár.hu | 2018. április 11. 09:40
Ötödször adták át a díjakat - minden évben valamelyik autógyár nyert.
Pénzügyi szektor Gond volt az átutalásokkal egy takarékszövetkezetnél - nagy bírságot kaptak
Privátbankár.hu | 2018. március 10. 10:42
Az MNB leginkább a pénzforgalom, az átutalások körül talált szabálytalanságokat.
Vállalat Kamu a BKV-s álomfizetés? Kiderültek a részletek
Privátbankár.hu | 2018. január 30. 10:58
Messze nem olyan álomszerű a BKV-s munka, mint amilyen az álláshirdetés.
Karrier Durva fizetésemelést jelentett be a Lidl: 365 ezer lesz az átlag
Privátbankár.hu | 2018. január 23. 09:29
Március 1-jével újra emeli a béreket a Lidl: átlagosan 20%-kal növelik a bolti és raktári fizikai munkavállalói munkabérét. Az üzletekben dolgozó munkavállalók átlagos bruttó havi járandósága az emelés után eléri a 365 ezer forintot, a vezetők akár 720 ezret is kaphatnak.
KKV Amíg ez nem változik, te sem kapsz rendes fizetést - legfeljebb külföldön
Privátbankár.hu | 2018. január 23. 09:08
Félmillió munkaképes magyar választotta a jobb megélhetést külföldön - ha az óriási bérterhekkel nem kezdenek valamit, nem tudnak versenyezni a hazai kkv-k.
Makro / Külgazdaság Mindent megtesznek azért, hogy ne kelljen rendes fizetést adni
Privátbankár.hu | 2018. január 12. 07:30
Trükköznek a vállalatok - főleg a kisebb cégek -, hogy ne kelljen kifizetniük az idén is jelentősen megemelt bérminimumot.
Személyes pénzügyek Szeretnéd, hogy több legyen a januári fizetésed? Ezt kell tenned
Privátbankár.hu | 2018. január 10. 09:46
Már most lehet nyilatkozni az igénybe vehető adókedvezményekről, ezzel már az első fizetésünk is több lehet a NAV szerint.
Makro / Külgazdaság Közeledik az álom – mikor nő 300 ezer fölé a fizetés?
Privátbankár.hu | 2017. december 20. 09:33
Igaz, csak a bruttó. Októberben 196 ezer volt a nettó átlag.
Karrier Valami történt: az ország, ahol a nők többet keresnek, mint a férfiak
Privátbankár.hu | 2017. november 28. 11:29
Rengeteget lehet hallani a világban a nemek közti egyenlőség kérdéséről.
Személyes pénzügyek Létfontosságú háborúban áll vesztésre Európa - a készpénzt nem lehet legyőzni?
Gáspár András | 2017. november 26. 16:35
Bár a hírek az elektronikus, készpénzkímélő megoldások folyamatos elterjedéséről szólnak, a bankjegyek és érmék továbbra is uralják a pénzforgalmat Európa nagy részén - sokkal kevésbé szorul vissza a készpénz a mindennapokban, mint azt egyébként gondolnánk. Magyarországon egyébként javul a helyzet, de még mindig nagyon le vagyunk maradva Európától.
Vásárló Óriásit változik a fizetés több ezer magyar boltban
Privátbankár.hu | 2017. november 14. 14:18
Bejött az NGM bankkártya-elfogadóhelyek számát növelő programja.
Vállalat Bejelentették: 13 ezren kapnak 13. havi fizetést - te is köztük vagy?
Privátbankár.hu | 2017. október 25. 09:13
A hazai kiskereskedelmi láncok közül egyedülálló módon biztosít 13. havi fizetést a SPAR - közölte a Privátbankár.hu-val a társaság. Ez közel 13 ezer munkavállaló számára jelent többletjövedelmet a karácsony előtti időszakban.
KKV A magyar cégek ettől rettegnek a legjobban - van, amit nem lehet pénzzel elintézni
Valkai Nikoletta | 2017. szeptember 29. 12:40
Mivel lehet legjobban munkára sarkallni beosztottjainkat? Természetesen elsőként minden főnök a magas fizetést említené. Közhely, de egy idő után igazzá válik: a pénz nem minden! Szükséges egyéb motiváló tényezőket is szem előtt tartanunk, hogy elégedett kollégákkal tudjunk együtt dolgozni. Milyen ösztönző eszközöket dobhatnak be a vállalatok? Adunk néhány tippet!
Személyes pénzügyek Mégis, mennyi ideig kell lakásra spórolnom?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 18. 14:59
A jelenlegi kamatok mellett sem elhanyagolható tényező, ha befektetjük a pénzünket és spórolunk. Kérdés azonban, mit csinálnak közben a lakásárak, mennyire emelkednek tovább. Nem árt minél hamarabb elkezdeni spórolni.
Vállalat Kellemetlen helyzetbe kerülhet a kormány - hogy jutottunk el a Tesco-sztrájkig?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 6. 08:59
A főként alacsony bérek okozta elvándorlásból következő munkaerőhiány egyre komolyabb feszültségeket okoz a munkaerőpiacon. Egyre több sztrájkfenyegetés van nem csak a közszférában, hanem még a multinacionális vállalatoknál is. A Policy Agenda elemzése szerint a kormány a mostani Tesco-sztrájk kapcsán inkább az árral úszik, és úgy tesz, mintha nem ő alakítaná, hanem csak elszenvedné a helyzetet.
Makro / Külgazdaság Egyre többet keresünk - te megkapod az átlagfizetést?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 22. 09:14
Az első félévben 12,5 százalékkal nőttek a keresetek Magyarországon - ez még az inflációval együtt is kétszámjegyű reálbér-emelkedést jelent.
Közérdekű Tudod, mennyit keresnek a legszegényebb NBI-es csapat focistái?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 15. 18:04
A Balmazújváros legjobban kereső játékos havi 7 ezer eurót visz haza. A győzelemért 1000 eurót, a döntetlenért pedig 500-at kapnak a játékosok.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG