<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Apple bocsánatot kér az iPhone-tulajdonosoktól, amiért cserben hagyta őket. Ahelyett, hogy szóltak volna az akkumulátor-csere szükségességéről, szép csendben lelassították a régi telefonjaikat a szoftverrel, így véve rá az embereket arra, hogy cseréljék le a készüléküket valami újra és drágára. A jövő hónaptól sokkal olcsóbbá teszik az akkucserét.
Fotó: EPA/Erik S. Lesser

Az Apple azt állítja: miattunk lassítja be a telefonokat

Ahogy öregszik egy iPhone, úgy lesz egyre lassabb - ezt eddig a legtöbben valamiféle természetes jelenségnek, a hardver (és a szoftver) elöregedésének tudták be, néhányan azonban szándékosságot véltek felfedezni mögötte. Az igazi meglepetés akkor jött, amikor kiderült: utóbbiaknak van igaza, és a cég ezt el is ismerte.

Persze az Apple azt állítja, nem azért teljesítenek az idő előrehaladtával egyre gyengébben a telefonjaik, hogy új készülékek vásárlására vegyék rá az embereket, hanem pont hogy a saját érdekükben védik a fogyasztókat. Ahogy ugyanis öregszik az akkumulátor, úgy lesz egyre kisebb a teljesítménye és válik megbízhatatlanabbá - az Apple azt állítja, a telefon teljesítményét az akkumulátorhoz igazítják, így nem fordul elő (vagy legalábbis ritkábban), hogy használat közben hirtelen kikapcsol a telefon, ezzel esetleg más alkatrészek károsodását vagy adatvesztést okozva. Így az öreg telefon ugyan lassabb lesz, de nem következnek be hirtelen leállások olyankor, amikor az öreg aksi nem tudja kiszolgálni a csúcsra hajtott telefon áramigényét - állítja az Apple.

Miért nem szóltak inkább, hogy cseréljünk aksit?

A fogyasztók viszont átverve érzik magukat: az Apple nem szólt erről az intézkedéséről, így senki sem tudott arról, hogy a belassult telefonjában igazából elég lenne aksit cserélni ahhoz, hogy újra a régi legyen - semmi szükség nincs a jóval drágább processzor-cserére, főleg nem új telefon vásárlására ahhoz, hogy az eredeti felhasználói élményt megkaphassák. Nem csoda, hogy a fogyasztók megtévesztésével vádolják az Apple-t, eddig nyolc szövetségi bíróságon nyújtottak be keresetet a cégóriással szemben. Emellett Franciaországban is jogi eljárásra számíthat a cég, mivel itt törvénybe ütközik a "tervezett elavulás".

Az Apple-nek nem volt valami boldog karácsonya. A társaság számára az egyik legfontosabb információ az, hogy mennyire fogy vagy nem fogy az éppen aktuális zászlóshajó iPhone-termék - márpedig az iPhone X-ről elég rossz hírek jöttek, úgy tűnik, nem nagyon kell a népnek a méregdrága telefon. Ezt követően robbant ki a mostani akkumulátor-botrány.

Így, hogy a vásárlók tombolnak a dühtől és be is perelik a céget, az Apple is lépéskényszerbe került (főleg hogy szép nagyot esett a részvény ára is az elmúlt napokban). Most elnézést kértek a vásárlóktól az akkumulátor-kérdés helytelen kezelése miatt, és több intézkedést is bejelentettek, hogy visszanyerhessék a vásárlók bizalmát. Ez fontos érdekük lenne, hiszen mostanában épp eddigi legdrágább telefonjuk, az iPhone X forgalmát próbálják felpörgetni, ami nem egyszerű, ha a tartósságával kapcsolatban komoly aggályok merülnek fel.

Sokkal olcsóbb lesz az akkucsere

A jövő hónaptól a - garancián túli - akkumulátorcsere-díját kevesebb mint felére csökkentik (79 dollárról 29-re az Egyesült Államokban) a jövő hónaptól. Ezen kívül frissítik az iOS operációs rendszert is, hogy a telefon használói láthassák, ha olyan mértékben leromlott az akkumulátoruk állapota, hogy az már befolyásolja a telefon teljesítményét.

"Tudjuk, hogy sokan úgy érzitek, az Apple cserben hagyott titeket. Bocsánatot kérünk" - írja az Apple.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Most éri meg önéletrajzot írni! A fiatalok adómentessége
PR | 2022. január 21. 15:55
Bombaként robbant a hír tavaly, hogy a kormány szeretné a 25 év alatti munkavállalók számára eltörölni a személyi jövedelemadót. Ez az eltörlés 2022. január elseje óta van érvényben, ezzel pedig megkönnyítik a diákmunkások és a pályakezdő fiatalok helyzetét.
Vásárló Melyik a mi autónk? Megdőlt a rekord a piacon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 08:22
Csúcsot döntött a használtautó-piac forgalma 2021-ben - 819 ezer használt autó cserélt gazdát tavaly.
Vásárló MST, a magyar crypto elkezdte meghódítani a piacot
PR | 2022. január 17. 13:21
Hatalmas sikere kezd lenni a Millionstarternek a nemzetközi piacon.
Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Vásárló Új járatot indít a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 14:25
Szabad az út Moldovába.
Vásárló Olcsó húsnak híg lesz a leve? Import termékeket hozhat az árbefagyasztás
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 15:48
Már borítékolható, mit lépnek majd a kereskedők februártól, és nem biztos, hogy a vevők fognak jól járni. 
Vásárló Gulyás Gergely bejelentette: hat helyett hét termék árát rögzítik
Csabai Károly | 2022. január 13. 13:28
Még mindig maradtak tisztázandó kérdések az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedésekkel kapcsolatban.
Vásárló Élelmiszerárstopot hirdetett ki Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 17:45
Ez volt Orbán Viktor nagy bejelentése: az október közepi szintre kell visszavágni hat élelmiszer árát.
Vásárló Törölközők promóciós céllal
Márkázott tartalom | 2022. január 12. 10:21
Jól tudjuk, hogy rengeteg dolog, kütyü, ruhaféle alkalmas promóciós célra. Nem lehet ez alól kivétel a törölköző sem, hiszen egy fontos, mindennap használt tisztálkodási eszközről van szó. Lássuk, kiknek éri meg logóztatni ezt a tárgyat!
Vásárló Business, Duna, Lifestyle
PR | 2022. január 11. 13:35
A Danubius Hotel Helia szolgáltatási köre jó példája az átgondolt munka-élet egyensúlyt előtérbe helyező szemléletnek, ami sok szempontból teszi emberközelivé a Danubius Hotels XIII. kerületi, Duna-parti szállodáját.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló