<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p
Egymilliárd ember lecseréli a telefonját idén, és most először tényleg minden adott hozzá, hogy fizessünk is velük. A drónok ellepik az eget, egyre több lesz a nanoműhold, felpörögnek a 3D-nyomtatók - de talán még az unokáink is használnak majd papírkönyveket, és a telefonunk és épp úgy állandóan le lesz merülve, mint idén.

Az okostelefonnal végzett bolti tranzakciók száma 2015-ben világszinten több mint tízszeresére fog nőni, bár a „mobil pénztárca” egyelőre nem veszi át a hagyományos tárcák helyét, állapítja meg a Deloitte Technológiai, Média és Telekommunikációs Előrejelzések című kiadványának tizennegyedik kiadása. A nyomtatott könyvek továbbra is uralni fogják a piacot az e-könyvekkel szemben, a piac 80 százalékát fogják kitenni idén. Hiába a korábbi borús jóslatok: 2015-ben az okostelefon-piac továbbra is bővülni fog.

Kik vásárolnak új kütyüket? Hány drón száll majd az égen? Lesz-e végre normális aksi a telefonjainkhoz? Technológiai jóslatok

 

Fordul a trend: inkább a cégek veszik a kütyüket

Tavaly óta megfordulni látszik az informatikában egy évtizede megfigyelhető, fogyasztói fókuszú tendencia. Jó példa erre, hogy a fogyasztók körében csak mérsékelten terjedtek el a hordható technológiai eszközök, például az okosszemüvegek. A Deloitte előrejelzése szerint az új fejlesztésű eszközök 2015-ben még inkább a vállalati felhasználásban tudnak majd érvényesülni. A hordható technológiák, a 3D nyomtatás, a drónok és az IoT (Internet of Things, vagyis dolgok internete) terén a fogyasztók helyett a cégek igényeinek kielégítésén lesz a fő hangsúly, és itt várható nagyobb forgalom is.

Mikor lesz fekete az ég a drónoktól?

2015-ben a drónokat (pilóta nélküli repülőgépeket) számos területen alkalmazzák majd az iparban és a közigazgatásban egyaránt. A Deloitte előrejelzése szerint a nem katonai célú drónok forgalma 300.000 darab körül alakul éves szinten, így a használatban lévő eszközök száma év végére meg fogja haladni az egymilliót. Bár ezek nagy része privát, illetve félprofi használatban lesz, az értékesebb darabokat a vállalkozások fogják vásárolni.

A 3D nyomtatás forradalmi újítás, csak nem úgy, ahogy gondolnánk

2015-ben a világon közel 220 000 darab 3D nyomtatót fognak értékesíteni összesen 1,6 milliárd dollár értékben, de vélhetően nem valósul meg az az elképzelés, hogy „minden háztartás önálló gyárrá alakul". A Deloitte becslése szerint ugyanis a 3D nyomtatók mintegy 80 százalékát nem fogyasztók, hanem cégek fogják használni, tehát az igazi forradalom a vállalati felhasználás terén fog bekövetkezni.

Még mindig állandóan lemerül a telefonod

Az okostelefonokban megtalálható lítiumionos (Li-Ion) akkumulátorok gyártási technológiája csak kis mértékben fog fejlődni 2015-ben: így egy ugyanolyan méretű és feszültségű 2014-es típushoz képest milliamperórában mérve legfeljebb 5 százalékkal nagyobb kapacitás várható.

Horoszkóp: a nanoműhold-csillagjegyben születettek

2015 végére már több mint 500 nanoműhold (olyan műhold, amelynek tömege nem éri el a 10 kg-ot) kering majd Föld körüli pályán - de várhatóan csak a meglévő, hagyományos műholdak kiegészítéseként, és nem helyettük fogják őket alkalmazni.

Kinyírja a Youtube a tévézést? Mire adnak ki pénzt a fiatalok? Kiszoríthatja a hagyományos könyvet az e-book? A cikk folytatódik a következő oldalon!

---- Kinyírja a Youtube a tévézést? Mire adnak ki pénzt a fiatalok? Kiszoríthatja a hagyományos könyvet az e-book? Előrejelzések a média világából ----

Kinyírja a Youtube a tévézést? Mire adnak ki pénzt a fiatalok? Kiszoríthatja a hagyományos könyvet az e-book? Előrejelzések a média világából

 

Kinyírja a Youtube a tévézést?

A rövid online videoklipek és egyéb, 20 percnél rövidebb műsorok megtekintésével töltött idő éves szinten az összes megtekintett videó időtartamának kevesebb, mint 3 százalékát teszi majd ki. A Deloitte előrejelzése szerint a rövid online tartalmak nem fogják felváltani a hagyományos televíziózást. Elterjedésük egy tendenciát jelez ugyan, de mégsem ezek jelentik a mozgóképalapú szórakoztatás jövőjét, hiszen a megtekintett órák számát és az árbevételt alapul véve nem valószínű, hogy valaha is ez válna a legnépszerűbb videóformátummá.

Mégis csak ad ki pénzt az új generáció

Mire költ az Y generáció? A Deloitte tanulmánya szerint fizetős tévécsatornákra, zenére, számítógépes játékokra, könyvekre, sporteseményekre, online videónézésre, de még akár hagyományos újságokra is.

Még az unokáink is papírkönyvet olvasnak majd?

Hagyományos könyvekből 2015-ben ötször annyit fognak eladni, mint e-könyvekből, mivel az e-könyvek nem szorították ki a piacról a könyveket úgy, ahogy az a CD-k, az újságok és a magazinok esetében történt. A 18 és 34 év közöttiek még mindig ragaszkodnak a hagyományos könyvekhez, és nagyjából ugyanannyit is olvasnak, mint az idősebb korosztályok, emellett még hajlandóak is megfizetni a könyvek árát.

Egymilliárd telefont lecserél a világ - mennyivel lesz gyorsabb az internet? A cikk folytatódik a következő oldalon!

---- Egymilliárd telefont lecserél a világ - mennyivel lesz gyorsabb az internet? Telekommunikációs előrejelzések ----

Egymilliárd telefont lecserél a világ - mennyivel lesz gyorsabb az internet? Telekommunikációs előrejelzések

 

Ilyen még sosem volt: felkészült a világ a mobilfizetésre

Várhatóan 2015 végére fog a világ minden táján igazán elterjedni a mobiltelefonnal történő bolti fizetés. Ez lesz az első olyan év, amikor a széleskörű használathoz szükséges összes feltétel teljesülni fog, vagyis rendelkezésre állnak a pénzintézetek, a kereskedők, a vásárlók és az eszközöket biztosító szolgáltatók igényeinek is megfelelő megoldások. 2015-ben világszinten nagyjából minden tizedik okostelefont fogja tulajdonosa legalább havonta egyszer bolti fizetésre is használni, míg 2014 közepén ugyanez a használatban lévő körülbelül 450 millió készülék kevesebb, mint fél százalékára volt igaz.

Egymilliárd okostelefont lecserélnek

Az új okostelefonok forgalma világszinten várhatóan 1,35 milliárd darab körül alakul majd, de ezek közül több mint egymilliárd készülék olyan vásárlóké lesz, akik meglévő telefonjukat cserélik újabbra. A fogyasztók ugyan várhatóan egyre ritkábban fognak új készüléket vásárolni, azonban a kijelző mérete, a teljesítmény, a tárhely, a szoftver és a kialakítás terén végrehajtott fejlesztések továbbra is ösztönözni fogják őket az újabb típusok megvételére.

Sokkal gyorsabb lesz az internet, de nő a szakadék

Globális szinten 2 százalékkal több, összesen 725 millió háztartás rendelkezik majd szélessávú internet-hozzáféréssel, és a várakozások szerint a legtöbb országban 20 százalékkal fog emelkedni a szélessávú internet átlagos sebessége idén. A leggyorsabb és a leglassabb hozzáféréssel rendelkezők közötti szakadék viszont 2015-ben is tovább szélesedik - írja friss összeállításában a Deloitte.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Ízlés, bátorság, hagyomány – 30 éves lett a Budapest Borfesztivál
PR | 2021. szeptember 16. 10:20
A Budapest Borfesztivál az évek során megkerülhetetlen eseménye lett a hazai borkultúrának. Egészen pici, pár száz főnek szóló rendezvényből nőtte ki magát, mára pedig nemcsak a legjobb borok ünnepének számít, hanem egy több napos programsorozatnak is. A Budavári Palotába látogatók az ország fontos pincészetei mellett koncertekkel, izgalmas gasztronómiai kitelepülésekkel és egy klasszikus jótékonysági borárveréssel is találkozhatnak.
Vásárló Jegyezze fel naptárába: Budapest Borfesztivál a barátokkal szeptember 23-26. között!
PR | 2021. szeptember 8. 10:54
30. Budapest Borfesztivál - szeptember 23-26. között a Budavári Palota teraszain - harminc éve a borkultúráért!
Vásárló Belehúzott a drágulás, újabb csúcsra emelkedett a családi nagybevásárlás ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2021. szeptember 7. 05:27
Szeptemberben tovább gyorsult az áremelkedés a hazai hipermarketekben: a Privátbankár Árkosár-felmérése szerint újra történelmi csúcsra emelkedtek az árak. Egy év alatt 7,2 százalékot drágult a nagybevásárlás, a havi áremelkedés üteme idei csúcsot döntött. Egyre biztosabb, hogy az olaj drágulását idén semmi sem verheti meg – megnéztük, mi maradt a polcokon a nagy tejfölvisszahívás után.
Vásárló Itt a forradalmi újítás: a PolyGel!
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 5. 09:03
A műkörmök a női szépség egyik kifejező eszközei. Segítségükkel mindig tökéletes lehet a megjelenésed és az ápolt kezeid, körmeid árulkodnak nőiességedről. Ha gyengék a körmeid, nehezen erősíted és növeszted meg őket, ha kevés időd van velük foglalkozni, a műkörmökkel akkor is gyönyörű lehetsz.
Vásárló Ideje elkezdeni a karácsonyi készülődést
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 2. 11:33
Érdemes minél hamarabb elkezdeni a karácsonyi készülődést. Így elkerülhető, hogy a szenteste napja rohanásból álljon. Nemcsak az ajándékokat érdemes időben beszerezni, hanem a téli otthon dekorációt és a karácsonyi díszeket is.
Vásárló Milyen lehetőségek rejlenek a repülőgépipar automatizálásában?
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 1. 10:54
Az elmúlt években a légi közlekedési ágazat sok változáson ment keresztül annak érdekében, hogy javítsa az általa nyújtott szolgáltatásokat és csökkentse a költségeket.
Vásárló Budapest a programozás képzés terén remek opciókat kínál
Márkázott tartalom | 2021. szeptember 1. 09:46
Mit tehet az manapság, aki komolyan fontolóra venné a programozás képzés bármelyik formátumának a megkezdését Budapesten? Hol és milyen keretek között működik egyáltalán programozás képzés, illetve kiknek jelenthet mindez elérhető opciót? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten a bejegyzés keretei között. Remélhetőleg a cikken keresztül sikerül némi betekintést nyújtani abba, hogy a programozó képzések terén mennyire kedvező a terep manapság.
Vásárló Kreatív technikák, ahol szinte lehetetlen hibázni!
Márkázott tartalom | 2021. augusztus 31. 17:11
Vannak olyan kézműves technikák, amelyeknek a megtanulása több órát, napot is igénybe vehet. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor sokszor jól jönne olyan kreatív tevékenység, amely nem igényel előképzettséget és mégis inspirál, miközben lenyugtat és feltölt. Az Alkoss Otthon kreatív áruház kreatív technikái mind olyanok, amelyeknél nem tételezik fel, hogy jártas vagy a témában, bármikor elkezdheted bármelyiket. A legegyszerűbb technikák, amelyeknél gyakorlatilag nulla a hibázási lehetőség, a karckép- és a fonalképkészítés.
Vásárló Páciens elégedettség, mint működő üzleti stratégia a fogászatban
Márkázott tartalom | 2021. augusztus 31. 11:35
Ez a Straumann® és a Helvetic Clinics sikeres együttműködésének fókuszpontja
Vásárló Női órák ékszer helyett és mellé
Márkázott tartalom | 2021. augusztus 30. 14:55
A női órák egyes esetekben ékszerként is funkcionálhatnak. Hiszen nemcsak az idő mérésére jók, hanem remek kiegészítői lehetnek egy-egy öltözéknek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos