<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
IoT
Részvény / Deviza / Áru Mennyit erősítenek ma a forinton? Emelték az OTP célárát
Eidenpenz József | 2021. november 18. 12:13
Az aggasztó járványhelyzet és a többségükben jó vállalati eredmények kettős hatása alatt az európai tőzsdék alig mozognak. A BUX felülteljesítése az OTP-nek köszönhető, amelynél ismét céláremelést jelentettek be. A piac ismét az MNB-re figyel, amely megmozgathatja a piacot. Van-e fantázia a dolgok internetére koncentráló kriptodevizákban?
Kultúra Egy kissé túl voltak hájpolva az okos városok - nem is jelentenek akkora életminőség javulást
Privátbankár.hu | 2020. február 1. 07:10
Lehet, hogy az okos városok egy kissé túl voltak hájpolva az elmúlt évtizedben, ugyanis nem sok minden vált valóra a korábbi elképzelésekből. Egy tanulmány szerint az okos város projektek hatvan százaléka még ma is csak kísérleti szakaszban van, és sokkal több velük kapcsolatban a biztonsági aggály, mint azt korábban feltételezték.
KKV Az új technológia új üzleti lehetőségei: hogyan lehet pénzt csinálni a Narrowband-IoT-ból?
Privátbankár.hu | 2019. november 8. 09:09
A keskenysávú IoT nem csak technológiai robbanást hozhat, hanem kiváló üzleti lehetőségeket is rejt magában – legyen szó akár mezőgazdaságról, akár egészségügyről vagy okos infrastruktúráról.
KKV Egy új vezeték nélküli technológia forradalmasítja az okos eszközök világát
Privátbankár.hu | 2019. november 6. 15:56
A Narrowband-IoT egy igazi célszerszám: olyan keskenysávú kapcsolaton keresztül működő vezeték nélküli technológia, amely lehetővé teszi az IoT-eszközök tömeges elterjedését alacsony költségszint mellett.
Vállalat Utóbbi 20 évének legnagyobb befektetésével az Ikea is beszáll az okosotthon-bizniszbe
Privátbankár.hu | 2019. október 2. 09:37
A svéd bútorgyártó a pályát uraló Amazont és Googlet szorongatná meg, de úgy, hogy közben barátkoznának is velük.
Vásárló Tényleg agyrákot okoznak a legújabb mobiltelefonok?
Gáspár András | 2019. május 17. 15:45
Új világ köszönthet be hamarosan, ahogy az 5G hálózatok beindulásával villámgyors vezeték nélküli hálózaton kapcsolódik majd össze minden mindennel és mindenkivel - gyakorlatilag nincs olyan területe az életnek, ahol ne hozhatna forradalmi változást az 5. generációs mobilhálózat. Az orosz propaganda viszont kipécézte magának az 5G-t, és elkezdte terjeszteni, hogy halálos.
KKV Forradalom a kkv-k életében – ez már nem sci-fi, hanem a valóság
Privátbankár.hu | 2018. november 5. 17:05
A Dolgok Internete egyre inkább része a hétköznapi életünknek, a legújabb generáció számára teljesen természetes, hogy eszközeink kommunikálnak egymással és információt osztanak meg velünk. Az IoT a kkv-k számára is rengeteg lehetőséget hordoz: hatékonyabban és olcsóbban működve nagyobb bevételt érhetnek el, köszönhetően a szenzoroknak és az információnak.
Vásárló Nem sci-fi, hanem a valóság: máris lejárt az érintőképernyő kora?
Privátbankár.hu | 2017. december 25. 07:30
Rendkívül érdekes, ám helyenként azért kissé ijesztő jövőképet vázol fel a digitális eszközeinkről egy friss kutatás: 2018-ban már ósdi technikának tűnhet az érintőképernyő, olyan reklámok jönnek, hogy meg sem kell vennünk az igazi terméket az élményhez, és félő, hogy nem mindig tudjuk majd megkülönböztetni a robotokat az emberektől.
Vásárló Tudod, milyen autód lesz 13 év múlva? Óriási változások előtt állunk
Privátbankár.hu | 2017. november 28. 06:08
Alig 10 év, és fenekestül felfordul az autóipar: a mostani üzleti modell helyét átveszi valami egészen más, ezermilliárd dollárt szipkáznak el a szoftverfejlesztők és szolgáltatók. A jövő autója már simán ránk szól, hogy a dugó miatt korábban kellene munkába indulnunk - ehhez azonban az kell, hogy a hálózatok is bírják a rengetek internetező eszközt, letisztázzák a felelősség szabályozását és törhetetlenné tegyék az életünkért is felelő rendszereket.
Vásárló Szellem a gépben: tényleg megfigyelnek minket a hűtőn keresztül?
Privátbankár.hu | 2017. október 30. 15:02
Az intelligens háztartási eszközök, sütők, hűtők, mérőórák, riasztók, amelyek az interneten keresztül, távolról is elérhetőek, és képesek egymással akár önállóan is kommunikálni, ezzel együtt bárki számára betekintést engedhet az életünkbe. Valóban kísértetházban élünk? A Sophos kutatásából kiderül.
Vásárló Felejtsd el a számítógépet, telefont – most erre vadásznak a hackerek
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 27. 09:34
Az otthonainkra fáj a foguk.
Vállalat A forradalom elkezdődött – hogyan alakítja át mindennapjainkat a dolgok internete?
Privátbankár.hu | 2017. július 25. 16:40
A legmerészebb becslés szerint néhány éven belül akár 50 milliárd eszköz kapcsolódik majd az internetre - a dolgok internetének korát éljük. De mit jelent ez pontosan? Hogyan fognak alkalmazkodni a cégek az új technológiához és hol tart Magyarországon a folyamat? Dr. Pete Gáborral, a Vodafone Magyarország Nagyvállalati megoldások értékesítési igazgatójával beszélgettünk.
Vásárló Ideje törölni magunkat a Facebookról?
Privátbankár.hu | 2017. január 27. 16:24
2017 a mesterséges intelligencia és a chatbotok éve lesz a Telenor csoport frissen közétett tanulmánya szerint. Bár tudományos és technológia szempontból messze nem a legérdekesebb része a tanulmánynak, de a legtöbbeket egyelőre az foglalkoztathat a legjobban, hogy kezd elegünk lenni a közösségi oldalakból és a folyamatos online létből.
Vásárló Ezért fogjuk egyre kevesebbet nyomkodni a telefonunkat
Privátbankár.hu | 2016. június 10. 07:35
Egy friss felmérés szerint csak második helyen áll az okosóra a viselhető kütyük listájában.
Makro / Külgazdaság Tényleg ilyen lesz a világ 2025-ben? 8 csodálatos jóslat
Privátbankár.hu | 2016. április 12. 20:01
Potom pénzért emberi agyat vehetünk vagy épp új szerveket növeszthetünk magunknak; birtokunkba kerül a tökéletes tudás, miközben a mesterséges intelligencia saját asszisztensünkként segít a mindennapokban - csak néhány azok közül a jóslatok közül, amit Peter Diamandis adott egy éve a következő évtizedre, és már most látszik: jó eséllyel tényleg beletrafált.
KKV Ez lesz az idei év hat legnagyobb technológiai durranása
Privátbankár.hu | 2016. március 19. 10:00
Folyamatosan fejlődik a világ, egyre jobban átszövi az egész életünket a Dolgok internete. Már idén is rengeteg új lehetőség tűnhet fel a piacon, a szakemberek minden eddiginél nagyobb technológiai robbanásra számítanak. De mi az, amire mindenképpen fel kell készülnünk 2016-ban?
Vásárló Óriási áttörés: olyan wifi jön, amilyet még nem látott a világ
Gáspár András | 2016. január 5. 12:03
A most bejelentett wifi az 1 GHz alatti frekvenciasávban működik majd, ami alacsonyabb energiafogyasztást és nagyobb hatótávolságot jelent. Ez akár véget is vethet a Bluetooth-korszaknak, összekötheti a hűtőt, az okosórát, a telefont és az internetet, de a Csillagok Háborúja kilencedik részét azért nem ezen keresztül fogjuk letölteni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG