Deloitte
Pénzügyi szektor Vigyázat! Bődületes mértéket ért el a pénzmosás 
Privátbankár.hu | 2024. február 13. 12:54
Globálisan egyre nagyobb kárt okoznak a pénzügyi bűncselekmények. Becslések szerint évente akár 800-2000 milliárd dollárnyi összeget moshatnak tisztára bűnözők. A bűncselekményekből származó jövedelmeknek ráadásul kevesebb mint egy százalékát sikerül visszaszerezni.
Vállalat Zöld Békát kapott a Lidl 
Privátbankár.hu | 2024. január 26. 12:49
És nagyon büszkék erre.
Vállalat Három magyar cég is felkerült egy előkelő rangsorra 
Privátbankár.hu | 2022. december 8. 14:00
Az árbevétel alapján a leggyorsabban növekvő technológiai cégeket díjazó Deloitte Central Europe 2022-es Technology Fast 50 programjára 16 közép-európai országból 400 pályázat érkezett, a rangsorba 3 magyar cég került be - közölte a könyvvizsgáló és adótanácsadó az MTI-vel csütörtökön.
Vállalat Felvásárlási rekordot hozott a járvány lecsengése a cégvilágban  
Privátbankár.hu | 2022. június 2. 13:03
A 2020-as jelentős visszaesése után az összeolvadások és vállalatfelvásárlások globális piaca új csúcsot döntött tavaly.
Makro / Külgazdaság Lekerült az EU-s feketelistáról a magyar offshore-lovagok egyik kedvenc terepe 
Privátbankár.hu | 2021. november 12. 11:27
Az Európai Unió Tanácsa ismét módosította az adózási kérdésekben nem együttműködő országok névsorát. A Seychelles-szigetek sincs már ott a leggyanúsabb adóparadicsomok között.
Személyes pénzügyek Messiék a Barcelonát pénzügyileg is az élre repítették 
Király Béla | 2020. január 14. 20:04
Első alkalommal lett a világ leggazdagabb labdarúgó klubja a Barcelona, amely a legnagyobb hazai riválisát, a Real Madridot előzte meg a Deloitte rangsorában. A listát az öt nagy bajnokság csapatai uralják.
Makro / Külgazdaság Új módszerrel adóztatnák meg az online cégeket 
Privátbankár.hu | 2019. november 13. 08:14
Bemutatta a digitalizált gazdaság adózási kihívásaira választ adó tervezetét az OECD, a nemzetközi törekvések alapvető célja, hogy a digitális üzleti modellek útján elért nyereség arányos módon adóztathatóvá váljon a jövedelemszerzésben érintett valamennyi országban.
Makro / Külgazdaság Magyarországon még gyerekcipőben jár a fintech 
Csabai Károly | 2019. október 25. 13:00
A hazai bankok viszonylag drágán nyújtják a szolgáltatásaikat, részvényeseik jól járnak, ügyfeleik nem, a szektor a potenciálja alatt teljesít. Minél erősebb a digitalizáció, annál olcsóbban lehet szolgáltatni – állapították meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértői mai konferenciájukon, amelyen ismertették a hazai fintech-szektor fejlesztését célzó 24 pontos jegybanki javaslatcsomagot.
Ingatlan Hány évet kell dolgozni egy új lakásért? Kiszámolták  
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 7. 17:18
Az utóbbi három évben Magyarországon növekedtek a lakásárak a leggyorsabban Európában. A norvég lakások a legdrágábbak, míg a városokat tekintve Párizsban kell a legtöbbet fizetni egy otthonért. Az átlagfizetésekhez viszonyítva legtöbbet a cseheknek, a legkevesebbet pedig a portugáloknak kell dolgozniuk ahhoz, hogy új lakást vehessenek.
Vállalat Percekre vagyunk a közlekedési forradalomtól, csak van néhány akadály 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 3. 10:41
Egy évtizeden belül a technológiai fejlődés alaposan felforgathatja a városok közlekedését. Jöhetnek a pilóta nélkül repülő, helyből fel- és leszálló légijárművek, az eVTOL-ok. Bár elterjedésüket ma még több komoly probléma akadályozza, megjelenésük a légiiparban és a légiközlekedésben a mostanság az autóiparban tapasztalhatóhoz hasonló forradalmi változásokat hozhat – derül ki a Deloitte tanulmányából.
Személyes pénzügyek Vészesen közeleg a határidő: nem tudják a magyarok, hogy mekkora kedvezményeket kaphatnának 
Privátbankár.hu | 2019. május 11. 10:53
Már csak néhány nap maradt a 2018. évi szja bevallások benyújtására, amelynek határideje 2019. május 20, azonban a bevalláskészítés során érdemes az igénybe vehető adókedvezményekről, vagy épp a szálláshely-szolgáltatások kapcsán felmerülő tudnivalókról tájékozódni.
Vállalat Furcsa bírság: súlyos kartellbüntetést hozhat akár a családi beszélgetés is 
Privátbankár.hu | 2019. február 17. 10:45
Rendkívül aktívak voltak az elmúlt hónapokban az európai uniós és hazai versenyhatóságok, amit jól mutatnak a rekordbírságok, valamint Magyarországon a családi vállalkozások összehangolt piaci fellépése kapcsán hozott GVH döntés is.
KKV Pékek, cukrászok, vagyonőrök – itt van, kik számíthatnak ellenőrzésre 
Privátbankár.hu | 2019. január 17. 12:01
Idén a sütő- és cukrászipari tevékenységet folytató vállalkozások körében tart majd célvizsgálatokat a munkaügyi hatóság, de sok ellenőrzésre számíthatnak a személy- és vagyonvédelem területén dolgozó cégek is.
Pénzügyi szektor Korunk egyik legnagyobb találmánya, mégsem tudunk mit kezdeni vele 
Privátbankár.hu | 2019. január 13. 15:35
A vállalatvezetők többsége szerint a blockchain technológia üzleti felhasználása egyértelműen versenyelőnyt jelent, azonban mindössze harmaduk kezdte el alkalmazását, sokan még csak keresik a technológia alkalmazásának lehetőségeit. A régióban a blockchain felhasználása elsősorban a digitális rögzítésre és fizetési megoldásokra korlátozódik, de már készülőben van a digitális azonosítás és ellátási lánc nyomon követhetőségének kialakítása is.
Személyes pénzügyek Te sem kötöttél házassági szerződést? Még nem késő 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 25. 20:01
A családi vállalkozás szétaprózódásának megakadályozása vagy éppen az üzleti kockázatok családi vagyontól történő elválasztása is jó indok lehet a házassági vagyonjogi szerződés megkötésére. Sokan nem is tudják, hogy a szerződés megkötésére az életközösség fennállása alatt bármikor lehetőség van.
KKV Aranykor? Komoly terveket szőnek a magyar családi cégek 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 16. 14:47
A családi vállalkozások kétharmada a bevétele és nyeresége növekedését prognosztizálja a következő 12 hónapra, derül ki a Deloitte Private felméréséből. Az ilyen cégek a fejlődésüket főleg belső erőforrásokkal finanszírozzák, a tőzsdei megjelenést csak kevesen fontolgatják, ugyanakkor a lízing vagy hitellehetőségekkel egyre bátrabban élnek. A családi vállalkozások közel fele arra készül, hogy felvásárol egy másik céget.
Makro / Külgazdaság GDPR-para - indul az ellenőrzés 
Privátbankár.hu | 2018. június 29. 14:10
Indul a GDPR razzia, első körben a legnagyobbakat ellenőrzik.
Karrier Új vezető a Deloitte egyik üzletágánál  
Privátbankár.hu | 2018. június 27. 11:28
Manfred Siebkét nevezték ki a German Desk üzletág vezetőjének.
Karrier Új vezető partnere van a Deloittenak 
Privátbankár.hu | 2018. június 21. 11:27
A cég adó- és jogi tanácsadás üzletágának vezetését júniustól dr. Winkler László veszi át.
Ingatlan Ház épül a szomszédban: egyre többen perelik be az építtetőket 
Privátbankár.hu | 2018. június 15. 10:02
Nem csak az építőipari, hanem a bírósági statisztikákban is jól látszik, hogy felpörögtek a lakásépítések. A Kúria most igyekszik egységesíteni a bírói gyakorlatot abban, hogy mi minősül a szomszédok szükségtelen zavarásának.
Karrier Új partnerek a magyar Deloitte-nál  
Privátbankár.hu | 2018. június 8. 09:48
Három új partnert neveztek ki a Deloitte Magyarország adó- és jogitanácsadással foglalkozó részlegénél. Dr. Erdős Gábort, a Deloitte Legal irodavezető ügyvédjét, valamint dr. Tancsa Zoltán és Póczak Ferenc adózási szakértőket.
Karrier Sorozatosan mondanak fel a magyarok – megvan, miért 
Privátbankár.hu | 2018. május 31. 16:30
Akár már néhány ezer forintos különbségért is hajlandóak munkahelyet váltani az üzemekben dolgozó betanított munkások, és arra is van példa, hogy fejvadászok a gyár kapuja előtt várják a kilépő dolgozókat, hogy átcsábítsák őket egy másik céghez.
KKV Kárt okozott a cégednek a NAV-vizsgálat? Pereled be! 
Privátbankár.hu | 2018. április 13. 15:46
Alig néhány pert indítanak évente a NAV ellen, noha sokkal többet is lehetne. Az új közigazgatási perrendtartás miatti szemléletváltás hatására ugyanis bővült a közigazgatási jogkörben okozott károk megtérítésének köre.
KKV Kiöregednek a vezetők: ki viszi tovább a vállalatokat? 
Privátbankár.hu | 2018. március 27. 12:27
A hazai, feltörekvő középvállalatok mintegy 90 százaléka ugyan kedvezően ítéli meg a helyzetét, a legnagyobb kihívást azonban az ügyfélszerzés mellett a cégutódlás jelenti a KKV-k számára, derült ki a Deloitte Magyarország Versenyképességi Indikátor Jelentéséből. Emellett továbbra is fejtörést jelent a képzett munkaerő elérése is.
Személyes pénzügyek Ráfizethet, aki trükközik az adóhatósággal - nem minden kiskapu, ami annak látszik 
Privátbankár.hu | 2018. március 19. 16:30
A magánvagyon védelmére, a családi vagyon szétforgácsolódásának megakadályozására, illetve generációk közötti átadására is jó eszköz lehet a pár éve már Magyarországon is elérhető bizalmi vagyonkezelés. A Deloitte Private szakértői szerint azonban érdemes óvatosnak lenni az adóelőnyökkel kecsegtető konstrukciókkal kapcsolatban - a „kreatív” megoldások sokszor csak papíron működnek, ellenben az adóhatóság figyelmét is felkelthetik.
Vállalat Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek? 
Privátbankár.hu | 2018. február 24. 18:34
Évente átlagosan 4,1 százalékkal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte. A magasabb költés ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb egészségügyi eredményeket, az egészségügyi szolgáltatóknak valószínűleg továbbra is csökkenő nyereséggel és növekvő költségekkel kell számolniuk.
Vállalat Aki meg akarja úszni a milliós bírságot, jól nézze át ezt a listát! 
Privátbankár.hu | 2018. február 7. 11:17
Megváltozott a nemzetközi nagyvállalatok jelentési kötelezettségeire vonatkozó szabályozás, és bár az első két adatszolgáltatási periódus határideje 2017. december 31-én lejárt, a tapasztalatok alapján a folyamat során több kérdés is felmerült mind adózói, mind adótanácsadói oldalról az új jogszabály helyes alkalmazását illetően. A Deloitte friss összeállítása szerint a magyar leányvállalatoknak érdemes különösen odafigyelniük, a hibás, vagy nem teljes jelentés ugyanis akár 20 millió forintos bírsággal is járhat.
Pénzügyi szektor Holnap új világ köszönt a bankokra: meglépik, vagy minden összedől? 
Privátbankár.hu | 2018. január 12. 08:08
Holnaptól lép életbe a PSD2 uniós irányelv, a szakértők azonban nem számítanak robbanásszerű változásra.
KKV Nagy változás közeleg mindenkinek, aki szokott számlázni - komoly bírság fenyeget 
Privátbankár.hu | 2018. január 8. 12:12
Július elsejétől kötelező lesz meghatározott formátumban adatot szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé minden olyan, belföldi adóalanyok felé kiállított számláról, amelynél az áthárított áfa összege eléri vagy meghaladja a 100 ezer forintot. A legfrissebb hírek szerint ráadásul a számla kiállítása után azonnal, automatikusan kell ezt megtenni - aki elmulasztja, számlánként félmilliós bírságra készülhet.
Személyes pénzügyek A munkahelyed segít lakást venni? Ha nem figyeltek, nagyot bukhattok  
Privátbankár.hu | 2018. január 4. 11:01
A munkavállalók és a munkáltatók körében is népszerű juttatási forma az adómentesen nyújtható lakáscélú támogatás, azonban nem árt tudni, hogy ezzel a cafeteriával is számos szabályt kell betartani, amelyek elmulasztása komoly anyagi következményekkel járhat.
Makro / Külgazdaság Mennyi marad a borítékban? Itt van, miért alacsonyak a magyar bérek  
Privátbankár.hu | 2017. december 19. 12:42
A hivatalos átlagfizetést alapul véve Norvégiában, Luxemburgban, Finnországban és Svédországban a legmagasabb a járulékok levonása után a munkavállalók zsebében maradó nettó bér összege – derül ki a Deloitte friss felméréséből. Az előző évhez képest idén a legtöbb vizsgált tagállamban emelkedett a minimálbér.
KKV Gyűlnek a fellegek - jövőre ebbe bukhat bele a cégek kétharmada? 
Privátbankár.hu | 2017. december 13. 16:30
Ugyan komoly üzleti előnyöket is hozhat a jövő évtől érvénybe lépő új adatvédelmi rendelet (GDPR), a vállalkozások mindössze 15 százaléka véli úgy, hogy a jövő májusi határidőre teljes mértékben képes lesz megfelelni ennek. A Deloitte felmérése szerint a cégek számára komoly kihívást jelent a felkészülés, de mindenképp érdemes – kérdés az, hogy sikerül-e ezt a határidőre megoldani.
Makro / Külgazdaság Energiaforradalom előtt Magyarország, de jelentős a kockázat 
Privátbankár.hu | 2017. november 17. 19:20
A következő néhány évben a paksi atomerőmű teljesítményével megegyező nagyságrendű támogatott naperőmű-kapacitás megvalósítására nyílik lehetőség Magyarországon. A kiemelkedő megtérülést ígérő naperőmű-beruházások azonban számos sajátos jogi, műszaki és pénzügyi kockázatot hordoznak magukban, amelyek kezelésére sok esetben nélkülözhetetlen a külső szakértők bevonása.
Karrier Fejcsere a Deloitte-nál: ő az új vezérigazgató 
Privátbankár.hu | 2017. április 21. 14:19
Fülöp András már 23 éve dolgozik az adótanácsadónál.
Vállalat Gigabírság jár, ha nem így kezeled a személyes adatokat 
Privátbankár.hu | 2017. március 6. 13:35
A milliós büntetés mellet most már nyilvánosságra kerülhet a vállalati adatvesztés ténye is.
Pénzügyi szektor Kevesebb a bedőlt hitel – több bank is elhagyhatja Magyarországot  
Privátbankár.hu | 2017. február 23. 15:06
Kisebb pénzintézetek mehetnek el az országból, de ez nem csak magyar jelenség.
Vállalat Ez az év lesz az informatikusok rémálma: mit hoz 2017? 
Privátbankár.hu | 2017. február 22. 16:10
Kőkemény tempót diktálnak az online bűnözők, ha az ember naprakész akar maradni és biztonságban akarja tudni az adatait. Tavaly minden a zsarolóvírusokról szólt, és bár idén ismét hatalmas ugrást vár a Deloitte a számítógépek védelmét tekintve, lehet, hogy ez sem lesz elég. Tényleg a hackerek éve jön? Hogyan segítik őket az öntanuló gépek? Összeszedtük, mi vár az IT ágazatra 2017-ben.
Vállalat Ezt mindenképp ellenőrizd, ha nem akarsz a NAV miatt idegeskedni 
Privátbankár.hu | 2017. január 19. 10:21
Egyre többször értesít a NAV elektronikus úton, az Ügyfélkapun keresztül. Jól gondoljuk át, hogy kinek van hozzáférése, mert fontos üzenetekről maradhatunk le.
Makro / Külgazdaság Pocsék hangulatban vannak a brit főnökök  
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 14:45
Bár valamivel bizakodóbbak a vállalatvezetők, mint korábban, hosszabb távra azonban kétharmaduk még mindig borúlátó.
Makro / Külgazdaság Elejét veszik a pénzmosásnak – mostantól erre figyel az EU 
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 10:26
Januártól nyilvánosságra hozzák a cégek tényleges tulajdonosainak a nevét.
Vállalat Három magyar cég került be a leggyorsabban növekvők közé  
Privátbankár.hu | 2016. december 9. 13:54
A Deloitte Technology Fast 500 európai, közel-keleti és afrikai ranglistáját idén a Fingerprint Cards AB svéd szoftvergyártó vezeti, a rangsorra került cégek nagyobb része idén is a szoftveripart képviseli.
Vállalat És te mit adsz januártól a dolgozóidnak?  
Privátbankár.hu | 2016. november 14. 11:41
Nem lesz egyszerű kitalálni a munkáltatónak, hogy az új cafeteria rendszerben hogyan ossza a béren kívüli juttatásokat.
KKV Van, akinek mégis bejön a Brexit – nagy menetelés a láthatáron? 
Privátbankár.hu | 2016. október 27. 10:45
Miközben szép lassan kiürülhet Európa pénzügyi központja, a startupok szép csöndben az élre törnek.
Vállalat Rengeteg magyar cég a régió legjobbjai közt - van még hely a külföldi befektetőknek 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 8. 13:23
Jó év volt a tavalyi a közép-európai vállalatok számára, így a terület továbbra is fontos célpontja marad a külföldi tőkebefektetéseknek.
Vásárló Automatizálhatják a kereskedelmet, de nem úgy, ahogy gondolnád 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 23. 11:44
Az internetes rendelés után az élményszámba menő bevásárlás lehet a kereskedelem következő lépcsője.
Személyes pénzügyek Imádják a vásárlók az utalványokat - de miért jó ez a cégeknek? 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 9. 11:51
Az Európai Unió Tanácsa egységes szabályozás alá vonja a vásárlási utalványok és utalványi rendszerek áfakezelését.
Karrier Ha a főnököd ezt tudná - így lehet lojális és motivált munkatársakat toborozni 
Privátbankár.hu | 2016. május 17. 12:36
Egyre népszerűbbek a részvényjuttatási programok Magyarországon is.
Részvény / Deviza / Áru Valami készül: feltámasztanak egy rég elfeledett ötletet, jöhetnek a SZIT-ek 
Privátbankár.hu | 2016. május 13. 12:30
A magyar építőipar lehetséges megmentőjeként gondoltunk évekkel ezelőtt a SZIT-ekre, ehhez képest egyetlen darab sem alakult 2011 óta. Most hirtelen valahonnan előkerült az ügy, és az életképtelen szabályozást elkezdik gatyába rázni - a végén még tényleg megalakulhat egy pár ilyen cég.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG