4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A leendő elsősök szülei közül sokan augusztusban szembesülnek azzal, hogy több tízezer forintot kell egyik pillanatról a másikra kiadniuk különböző felszerelésekre. A K&H Bank szakértője szerint érdemes a családi költségvetésben előre tervezni az iskolakezdéssel. Emellett, ha a szülők elég időt szánnak arra, hogy összehasonlítsák az egyes termékek árát a különböző boltokban, több ezer forintot is megspórolhatnak.
10+1 tipp, hogy ne menjen rá a gatyája az iskolakezdésre!

Érdemes már a nyár folyamán elkezdeni ismerkedni a tanszerlistával, és körülnézni, mi mennyibe fog kerülni, hogy ne augusztus végén szembesüljünk azzal, mennyi mindent kell leendő elsősünknek vásárolni. A legjobb, ha a családi költségvetésben eleve terveztünk az iskolakezdéssel, és legalább 20-40 ezer forintot elkülönítettünk erre a célra. A megvásárlással ugyanakkor várhatunk augusztus közepéig is, ugyanis a nagyobb bevásárlóközpontok kivétel nélkül ekkorra időzítik tanszervásárlási akcióikat.


A felsőbb évfolyamokba járók szülei már rutinosnak számítanak, ráadásul nem kell minden évben mindenből újat venni. Az elsősöknél viszont a tanszerek beszerzése nem kis mértékben terheli meg a családi költségvetést.

Ezeket mindenképp be kell szerezni

Először is szükség van iskolatáskára. Egy jobb, márkás darab 10 ezer forint felett kezdődik. A táskára ugyanakkor érdemes nagyobb összeget áldozni, mert egy tartósabb darabot akár két-három évig is tud használni a kisdiák, így összességében megtérül az ára. Sok helyen szettben kapható a táskával azonos mintájú tolltartó és tornazsák is, ezek ára is körülbelül 15 ezer forintnál kezdődik. Érdemes megnézni a webáruházak kínálatát, illetve kihasználni a márkaboltok akcióit, mert akár féláron megkaphatóak a tavalyi szezonból maradt termékek.

Minden iskola kiadja a kötelező tanszerek listáját, ami intézményenként eltér. Szükség lesz több füzetre, vonalzóra, radírra, hegyezőre, színes ceruza készletre, filctollakra, zsírkrétára, gyurmára, festékre, rajzlapra, hurkapálcára, és még rengeteg apró eszközre. Ezek önmagukban nem jelentős tételek, együtt azonban több ezer forintos kiadást jelentenek. Mivel a márkát és minőséget itt is meg kell fizetni, érdemes a felsőbb évfolyamosok tapasztalatait meghallgatni egyes termékekről. Arra is készüljünk fel, hogy egy tanév alatt akár két-három ceruzakészlet is elfogy, és füzetből is érdemes többet venni.

A legnagyobb tétel a tankönyvek megvásárlása

A tankönyvekre is félre kell tenni 6-12 ezer forintot. Az árat jelentősen befolyásolja, hogy a gyerek sima vagy tagozatos, esetleg speciális képzésű iskolába jár-e, illetve hogy az adott intézmény melyik kiadó könyveit használja.

A tavalyi év óta felmenő rendszerben minden nap tartanak testnevelés órát a gyerekeknek. Emiatt viszont nem lesz elég egy tornafelszerelés, érdemes dresszből, tornapólóból is többet vásárolni. A tornadresszek darabja például ezer forintnál kezdődik.

Az akciók és a rokonok segíthetnek

A kötelező felszerelések összességében akár 40 ezer forintba is kerülhetnek, ráadásul, ahol több iskolás korú gyerek van, ott újabb tízezer forintokkal kell számolni. Sok család költségvetését megterheli, ha egyszerre kell ekkora összeget kiadni. Mivel az iskolakezdés időpontjával minden évben előre lehet tervezni, érdemes a családi költségvetésben erre elkülöníteni egy összeget.

Figyeljük az iskolakezdési akciókat, illetve ha megtehetjük, vonjuk be a rokonokat, nagyszülőket is a vásárlásba, például egy szép iskolatáska egy leendő elsősnek kitűnő születésnapi ajándék lehet. Ha praktikusan gondolkodunk, a funkcionalitást a divat elé helyezzük, több ezer forintot is megspórolhatunk – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűrijének elnöke.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Búcsú az 1687 milliárd forintos értéktől: eladósorba kerülhet a Dr. Martens
Buksza blog | 2024. április 23. 10:07
Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.
Vásárló Inkább a pénzre szavaztak: maradnak a kínálatban az egészségtelenebbnek mondott élelmiszerek
Buksza blog | 2024. április 23. 07:44
Elbukott egy olyan civil szervezet támadása a kényeztető csokoládék ellen, amely azt gondolja magáról, hogy a hozzá hasonló felvilágosult csoportoknak meg kell védeniük az embereket saját maguktól.
Vásárló Visszafordultak a magyar diszkontok
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. április 22. 05:31
Fordult a kocka a magyarországi diszkontláncokban a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérése szerint áprilisban. Miközben februárról márciusra drágább, most olcsóbb lett a kosár. 
Vásárló Miért nehéz fogást találni a legnagyobb boltláncokon?
Buksza blog | 2024. április 21. 13:16
A kereskedés a legősibb mesterségek közé tartozik, ám egy friss tanulmány szerint nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy talpon maradhat az a kereskedő, aki csak a kereskedői szimatára támaszkodik.  
Vásárló Kihívás, szórakozás és megmérettetés is; minden, amit a futóversenyekről tudni kell!
Márkázott tartalom | 2024. április 19. 10:51
A futás egy olyan természetes mozgásforma, amely egyszerűen kivitelezhető, nem igényel komoly anyagi beruházást, hatékony a test számára, ráadásul könnyen beiktatható a napirendünkbe. 
Vásárló Automatikusan megírt SEO szövegekkel a nagy kínai áruház ellen?
Márkázott tartalom | 2024. április 18. 12:11
Az újdonsült nagy kínai webáruház idehaza is tarol, így nem véletlen, hogy a hazai cégek többek között automatikusan megírt SEO szövegekkel és egyéb marketingmegoldásokkal is próbálnak tenni a cég térnyerése ellen. Mivel árban egyszerűen lehetetlen velük versenyezni, így nincs más lehetőség, minőségben és vásárlási élményben kell, még akkor is, ha ez sem olyan egyszerű.
Vásárló Nekiment a Temunak a legendás márka
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. április 18. 08:42
Régi gondja a legismertebb márkáknak, hogy a hamisítók olyan árukkal bombázzák a vásárlókat, amelyek nagyon hasonlítanak legendás termékeikre, és a végeláthatatlan pereskedés nem segít rajtuk.
Vásárló Példátlan lépésre szánta el magát a magyar Penny tulajdonosa: teljesen új boltot nyitott Berlinben
Buksza blog | 2024. április 17. 10:43
A vegán étkezés egyre inkább „divatba jön”, ha lehet így fogalmazni, amivel igyekeznek lépést tartani az élelmiszergyártók is. Eljött az ideje annak, hogy a kiskereskedők is csatasorba álljanak.
Vásárló Egyértelmű mondás jött a magyar Tesco sorsáról
Buksza blog | 2024. április 16. 07:29
Bár legutóbb a Sparral csapott össze a kormány, de a Tesco is az "örök" felvásárlási célpontok között szerepel. Úgy tűnik, marad ebben a státuszban.
Vásárló Környezetvédelem a társasjáték csomagolásoknál
Márkázott tartalom | 2024. április 11. 09:41
Egyre gyakoribb, hogy a társasjátékok esetében is mind inkább odafigyelnek a csomagolásra. Ezzel előtérbe került az a törekvés, hogy ez az iparág is egyre “zöldebb” legyen. Kérdés persze, hogy a játékok minőségére és sérülékenységére mindez nincs-e negatív hatással?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG