Tanulás
Személyes pénzügyek 04. Tanulás, továbbtanulás - amit az iskolákról, ösztöndíjakról, képzésekről tudni érdemes
Privátbankár.hu | 2021. január 27. 19:56
Amit az ösztöndíjakról, magán- vagy állami iskolákról, átképzésről, állami továbbképzésről, nyelvvizsgáról, jogosítványszerzésről tudni érdemes. Tanulásról, továbbtanulásról szóló alapismeretek.
Személyes pénzügyek Tanuld meg, hogy kell tanulni, és a pénzedre vigyázni
Eidenpenz József | 2019. január 31. 17:45
Hogyan érdemes tanulni? Hogyan vigyázzunk pénzünkre, hogyan kerüljük el a csalárd befektetési ajánlatokat? Miért botorság nem felvenni a Diákhitelt, és miért éri meg feltétlenül továbbtanulni? – erről volt szó a Privátbankár Diákfórumán.
Karrier 220 ezer magyar fiatal nem tanul és nem is dolgozik
Székely Sarolta | 2019. január 16. 16:00
Nagyon kedvező a tendencia, de még mindig rendkívül magas azon fiatalok aránya, akik nem folytatnak tanulmányokat, ugyanakkor nem is dolgoznak.
Karrier Eleged van a munkádból, utálod a főnököd? 5 tipp, amire szükséged lesz szakmaváltáskor
Privátbankár.hu | 2016. október 23. 12:55
Életünk kétharmadában dolgozunk, ez akár négy évtizedet is jelenthet a munka világában. Az új kihívások keresése, és a néhány évenkénti munkahelyváltás természetes folyamattá vált. A sikeres előrelépéshez fontos, hogy elsajátítsuk az élethosszig tartó tanulás szemléletét és tartani tudjuk a lépést a munkaerőpiaci elvárásokkal.
Személyes pénzügyek 10 könyv amit mindenképp el kell olvasnod, ha meg akarod érteni a pénz világát
Veres Patrik | 2016. szeptember 20. 08:21
Kezdd az őszt te is tanulással, és ha már belevágsz, válaszd a pénzügyi ismereteid bővítését! Rengeteg könyv nyújt segítséget ahhoz, hogy meghozd a helyes gazdasági döntéseidet az életben, de nehéz megtalálni azt, amelyik igazán az előnyödre válhat. Emiatt kértük meg a hazai befektetési szolgáltatókat, hogy mondják el ők, miből tanulták a legtöbbet és javasoljanak néhány olvasmányt az őszi napokra.
Személyes pénzügyek Győzd le a szüleidtől örökölt rossz pénzügyi szokásokat
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 18. 12:54
Megfigyelted már valaha, hogyan kezelték a pénzt a nagyszüleid? Vagy milyen véleménnyel voltak róla a szüleid? A környezeted és a génjeid meghatározzák azt is, te hogyan viszonyulsz a pénzhez. Ha túl spórolós vagy túlköltekező vagy, érdemes a múltban is körülnézni, hogy mi lehet ennek az oka, mert csak így tudsz könnyebben változtatni a rossz pénzügyi szokásaidon.
Karrier Nincs terved a hétvégére? Tanulj meg programozni!
Balkó Rita | 2016. július 29. 20:31
Egyébként is óriási munkaerőhiány uralkodik az iparban, ráadásul az informatikai ismeretekre ma már épp akkora szükség van, mint a nyelvtudásra. Átképeztetni magunkat viszont nem egyszerű feladat, egy új szakma kitanulása költséges és hosszú folyamat. Szerencsére rengeteg ingyenes lehetőséget kínál az internet, ezekből szedtük össze a legjobbakat. Van, amit egy üres hétvégén is el lehet kezdeni!
Karrier Nem akar tanulni a gyerek? Ezt mutasd meg neki
Privátbankár.hu | 2016. július 21. 07:30
Már tanulóként is többet keresnek a minimálbérnél a diákok - nem sokan mennek el 700 forintos órabér alatt dolgozni.
Közérdekű Tanultál, de nehezen jegyzed meg a dolgokat? Azonnal rohanj le gyúrni!
Privátbankár.hu | 2016. június 20. 14:35
Ami a test többi részének jó, az jó az agynak is - mondhatnánk a legfrissebb kutatások eredményeit látva.
Karrier Vissza az iskolapadba: 5 ok, miért nem lehet abbahagyni a tanulást
Privátbankár.hu | 2015. november 28. 17:30
Az élethosszig tartó tanulás fő üzenete ma aktuálisabb, mint valaha: a gyorsan változó világban a biztos elhelyezkedéshez elengedhetetlen az ismeretszerzés, és kompetenciáink folyamatos fejlesztése. Íme néhány érv az élethosszig tartó tanulás mellett.
Karrier 5+1 tipp, hogy ne legyen pokol az érettségit megelőző három hét
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 18:35
Ketyeg az óra, a diákok pedig egyre stresszesebben bújják a könyvet, de itt van néhány tipp, hogy hatásosabb legyen a tanulás.
Karrier Lehetsz szorgalmas, mint a méh, ezek nélkül semmire sem mész
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 4. 19:50
Az egyetemisták harmada szerint a képességek és a szorgalom elég ahhoz, hogy valaki továbbtanulhasson, de a többség szerint az anyagi és a családi háttér az igazán meghatározó a továbbtanulásban, valamint az életben való boldogulásban. - derül ki a K&H pályakezdők jóléti index
Karrier Már úton vannak a tankönyvek
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 9. 12:19
A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. országszerte több ponton felállított logisztikai központjaiból már megkezdte a tankönyvek kiszállítását az iskolákba.
Vásárló Nagyon drága az iskolakezdés: így spórolhat rajta
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 6. 18:00
A leendő elsősök szülei közül sokan augusztusban szembesülnek azzal, hogy több tízezer forintot kell egyik pillanatról a másikra kiadniuk különböző felszerelésekre. A K&H Bank szakértője szerint érdemes a családi költségvetésben előre tervezni az iskolakezdéssel. Emellett, ha a szülők elég időt szánnak arra, hogy összehasonlítsák az egyes termékek árát a különböző boltokban, több ezer forintot is megspórolhatnak.
Karrier Aki nem tanul, nem boldogul: a felnőttek negyede képzi magát
Privátbankár.hu | 2013. március 9. 10:12
A statisztikai hivatal adatai szerint a 25-64 éves magyar népesség 27,2 százaléka vett részt iskolarendszeren belüli, illetve azon kívüli oktatásban, képzésben.
hírlevél
depositphotos