Hirdetés
Hirdetés

Közel a megfizetethetetlen: tényleg senki sem tud majd lakást venni Budapesten?

2018. június 05., 09:53

2020-ra egymillió forint feletti négyzetméterárakkal kell a belvárosban a Duna House előrejelzése szerint.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

Az ingatlancég szerint elsősorban az V. kerületben kell majd egymilliós négyzetméterárral számolni, már amennyiben a jelenlegi ütemben drágulnak tovább az ingatlanok, ezt közölte a Duna House a Privátbankár.hu-val. A belvárosi árak ugyanis mintegy megduplázódtak az ingatlanpiaci fellendülés kezdete óta: míg 2014-ben 420 ezer, addig 2017-ben már 788 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár.

Hirdetés

A legfrissebb adatok szerint a növekedés továbbra sem enyhül, idén már a 900 ezer forintot közelítette az V. kerület átlagos négyzetméterára. Benedikt Károly, a DH elemzési vezetője szerint jelenleg a lakások körülbelül harmada (30 százalék) éri el lélektani határként emlegetett értéket, sőt az értékesített ingatlanok 13 százaléka az 1,1 millió forintos négyzetméterárat is meghaladta. A vásárlások hátterében legtöbbször befektetési szándék állt, de előfordult olyan is, hogy a vevő nagyobb lakásra cserélte korábbi otthonát.

Könnyű milliók - ha itt próbálsz lakást eladni, biztosan meggazdagodszKét év alatt átlagosan több mint 25 százalékkal emelkedtek a lakásárak az V. kerületben, így akinek itt van lakása, az könnyen milliókra tehet szert. Ráadásul a használt és az újszerű otthonok drágulása idén is dinamikus az erős kereslet miatt. Ám mivel az árak még így is elmaradnak a régiós fővárosokétól, további befektetői hullám várható. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bizonytalan nyugdíjas évek: a gyerek támogatása nélkül nem megy

Bizonytalan nyugdíjas évek: a gyerek támogatása nélkül nem megy

Ma már egyáltalán nem mondható, hogy a lakosság nyugodt lenne nyugdíja felől, amit az is mutat, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kap a nyugdíjas szülők támogatása. Egy friss kutatás most arra világított rá, hogy a fiatal, 18-29 éves korosztály döntő többsége arra készül, hogy anyagilag segítse nyugdíjas szüleit.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?