Hirdetés

Romló oktatás, lestrapált diákok: ezt gondolják a szülők a magyar iskolákról

2018. március 20., 11:43

Ha tehetnék, nem állami intézménybe járatnák a szülők a gyerekeket.

Lesújtó eredménnyel zárult a Szülői Hang Közösség online szülői konzultációja: a több mint 11 ezer válaszadó 92 százaléka szerint az elmúlt nyolc évben romlott az oktatás színvonala Magyarországon, az állami intézményekből pedig a szülők 65 százaléka kimenekítené a gyermekét - derült ki a Privátbankár.hu-nak küldött felmérésből.

A felmérése azt célozta, hogy felszínre kerüljenek a szülői vélemények az elmúlt nyolc év oktatáspolitikai intézkedéseivel kapcsolatban. A válaszadók 92 százaléka szerint az elmúlt nyolc évben romlott az oktatás színvonala Magyarországon.

Hirdetés

Az állami intézményekből a szülők 65 százaléka kimenekítené a gyermekét, ha lenne rá lehetősége. Ez a fajta menekülési szándék általános, még a szülők által legjobbnak tartott intézményekből is a szülők több mint harmada elvinné gyermekét, ha tehetné.

Az egyházi intézmények előnyben részesítését a válaszadó szülők 80 százaléka elutasítja. A továbbtanulási lehetőségekkel a szülők többsége elégedetlen, ugyanakkor a továbbtanulással kapcsolatban nagy a bizonytalanság is a szülőkben.

Párbeszédet kezdeményeznek

A kérdőív eredményeit elküldték a számottevő támogatással rendelkező pártoknak is, lehetőséget biztosítva arra, hogy mondják el véleményüket a szülői visszajelzésekről, és ismertessék terveiket arról, hogy kormányra kerülésük esetén miként szeretnék orvosolni a szülők által jelzett problémákat. A kérdőívvel szeretnék a valódi társadalmi párbeszédet elősegíteni, és közvetlen dialógust kialakítani a szülők és a pártok között.

A 11826 szülői véleményre alapuló felmérés végeredményét itt olvashatják.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Margaret Thatcher beájulna – kifakadt Theresa May pártjának egykori minisztere (frissítve)

Margaret Thatcher beájulna – kifakadt Theresa May pártjának egykori minisztere (frissítve)

Churchill mindent megtett, hogy ne maradjon országa egyedül, Margaret Thatcher pedig elképedt volna, ha azt látja, hogy országának vezetőjét elküldik a nagyok asztalától. Michael Heseltine, aki David Cameron és Theresa May pártjának összesen 20 évig volt minisztere, a jelenlegi brit politikai káoszról nyilatkozott.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?