Hirdetés

Romló oktatás, lestrapált diákok: ezt gondolják a szülők a magyar iskolákról

2018. március 20., 11:43

Ha tehetnék, nem állami intézménybe járatnák a szülők a gyerekeket.

Lesújtó eredménnyel zárult a Szülői Hang Közösség online szülői konzultációja: a több mint 11 ezer válaszadó 92 százaléka szerint az elmúlt nyolc évben romlott az oktatás színvonala Magyarországon, az állami intézményekből pedig a szülők 65 százaléka kimenekítené a gyermekét - derült ki a Privátbankár.hu-nak küldött felmérésből.

A felmérése azt célozta, hogy felszínre kerüljenek a szülői vélemények az elmúlt nyolc év oktatáspolitikai intézkedéseivel kapcsolatban. A válaszadók 92 százaléka szerint az elmúlt nyolc évben romlott az oktatás színvonala Magyarországon.

Hirdetés

Az állami intézményekből a szülők 65 százaléka kimenekítené a gyermekét, ha lenne rá lehetősége. Ez a fajta menekülési szándék általános, még a szülők által legjobbnak tartott intézményekből is a szülők több mint harmada elvinné gyermekét, ha tehetné.

Az egyházi intézmények előnyben részesítését a válaszadó szülők 80 százaléka elutasítja. A továbbtanulási lehetőségekkel a szülők többsége elégedetlen, ugyanakkor a továbbtanulással kapcsolatban nagy a bizonytalanság is a szülőkben.

Párbeszédet kezdeményeznek

A kérdőív eredményeit elküldték a számottevő támogatással rendelkező pártoknak is, lehetőséget biztosítva arra, hogy mondják el véleményüket a szülői visszajelzésekről, és ismertessék terveiket arról, hogy kormányra kerülésük esetén miként szeretnék orvosolni a szülők által jelzett problémákat. A kérdőívvel szeretnék a valódi társadalmi párbeszédet elősegíteni, és közvetlen dialógust kialakítani a szülők és a pártok között.

A 11826 szülői véleményre alapuló felmérés végeredményét itt olvashatják.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mit tegyen most az, aki lakásra szeretne spórolni?

Mit tegyen most az, aki lakásra szeretne spórolni?

Sokan aránytalanul sok pénzt fektetnek ingatlanba, pedig az ingatlanpiac is ciklikus, jöhet visszaesés. Mások lakásra spórolnának, de nem tudják, hogyan. Mindkét típusú befektetőknek érdemes lehet részvényeket vásárolnia, részben ingatlan-befektetési társaságokban is. Interjú Török Lajossal, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjével.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX39630.71-0.62%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?