Hirdetés
Hirdetés

Amerikai beavatkozást követel Orbán ellen egy vezető uniós politikus

2018. szeptember 13., 17:15

Guy Verhofstadt szerint politikai és pénzügyi eszközökkel is meg kell büntetni a magyar kormányt.

Guy Verhofstadt, leader of the ALDE Liberal group at the European Parliament, during the plenary session at the European Parliament in Strasbourg, France, 11 September 2018. EPA/PATRICK SEEGER
Guy Verhofstadt az EP-ben.  EPA/PATRICK SEEGER

Az európai kormányoknak és az Egyesült Államoknak „morális kötelességük beavatkozni” a magyar kormánnyal szemben, mivel az „veszélyt jelent a törvényen alapuló nemzetközi rendre” - írta Guy Verhofstadt a CNN-en megjelent véleménycikkében.

Azonnal megállítaná Orbán Viktort

Az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője szerint Orbán Viktor kormányfőt azonnal meg kell állítani: „Nem nézhetjük tétlenül, hogy populista, szélsőjobboldali kormányok Vlagyimir Putyin keze közé juttassanak demokratikus európai államokat, és aláássák a háború utáni nemzetközi normákat. Az olyan kormányoknak, amelyek autoriter politikát folytatnak, politikailag és pénzügyileg is meg kell fizetniük ezért.”

Hirdetés

A belga politikus a civil szervezetek és Magyarország állampolgárainak támogatását javasolja, akik „sokkal jobbat érdemelnek” a jelenlegi kormánynál.

Magyarország ma nem lehetne EU-tag

Verhofstadt úgy véli, hogy Orbán Viktor 2010 óta olyan törvényeket fogadott el, amelyek megfojtják a szabad sajtót, a politika hatáskörébe vonják az igazságszolgáltatást, valamint démonizálják a civil szervezeteket. Ráadásul a magyar kormányfő „szégyenletes módon antiszemita témákat visszhangzott, és célba vette a nemzetközi, nagyra becsült Közép-európai Egyetemet” – írja a liberális politikus, aki szerint Magyarország ma már nem csatlakozhatna az EU-hoz.

Verhofstadt egyúttal örömét fejezte ki amiatt, hogy az EurópaI Parlament szerdán elfogadta a magyar demokrácia állapotát kritizáló Sargentini-jelentést. Szerinte ez történelmi voksolás volt, amely azt bizonyítja, hogy az illiberálisok nem masírozhatnak tovább zavartalanul, az uniós parlamenti képviselők nagy többsége pedig továbbra is kész harcolni a demokratikus jogokért és értékekért.

A Sargentini-jelentés elfogadásáról szóló háttéranyagunkat itt olvashatja.

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 128 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Veszélyes játszmába kezdtek – a lengyelek elárulják Berlint, Brüsszelt és Teheránt

Veszélyes játszmába kezdtek – a lengyelek elárulják Berlint, Brüsszelt és Teheránt

Elképesztő szintű az iráni politikai felháborodás Varsó azon lépése kapcsán, hogy helyszínt ad egy Irán-ellenes globális konferenciának. A lengyelek döntése óriási pofont jelent Berlin, Párizs és az EU számára. Varsó Amerika kiemelt partneri pozíciójára törekszik, kihasználva, hogy Washington és Berlin között egyre feszültebb a diplomáciai viszony. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?