Hirdetés
Hirdetés

Elindult a délutáni izgalom: már rángatják a forintot

2018. szeptember 18., 14:09
Cimkék
forint
, MNB
, alapkamat

Az alapkamat nem változott, de Matolcsyék jó eséllyel készülnek valamire: üzenetet kaphat a piac, visszafoghatják a lazaságot délután.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 2018. szeptember 18-i ülésén változatlanul hagyta a jegybanki alapkamat mértékét, és nem változott a kamatfolyosó sem - maradt az egynapos betét és hitel kamata, valamint az egyhetes fedezett hitel kamata is:

Az, hogy az alapkamat nem változott, nem meglepetés - ahogy azonban a szakértők előre jelezték, az MNB mégis változtathat valamin a rendkívül laza monetáris politikáján, finomhangolhatja a piacnak küldött üzeneteit. Erre a 3 órakor megjelenő indoklásban lesz lehetősége, vagy a kora délután összehívott rendkívüli háttérbeszélgetésen, amelyre 15:30-kor kerül sor.

Hirdetés

A forint már arra a hírre is erősödött kedden délután, hogy egyáltalán lesz egy ilyen háttérbeszélgetés. A kamatdöntés után mindenesetre korrigált a korábbi erősödésen a forint, a következő órákban jöhetnek még izgalmak.

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>

Raiffeisen KH Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nem kéne mégis atomerőművekkel megmenteni a Földet?

Nem kéne mégis atomerőművekkel megmenteni a Földet?

Nagyon ketyeg az óra, lehet, hogy minden eszközt be kéne vetni a Föld megmentése érdekében. Erről tárgyal holnap a német kormány is. A fosszilis energiahordozók az üvegház-hatású gázok háromnegyedéért felelősek. Vajon ki lehetne-e ezeket váltani mind atomerőművekkel?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?