Hirdetés

Elindult a délutáni izgalom: már rángatják a forintot

2018. szeptember 18., 14:09
Cimkék
forint
, MNB
, alapkamat

Az alapkamat nem változott, de Matolcsyék jó eséllyel készülnek valamire: üzenetet kaphat a piac, visszafoghatják a lazaságot délután.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 2018. szeptember 18-i ülésén változatlanul hagyta a jegybanki alapkamat mértékét, és nem változott a kamatfolyosó sem - maradt az egynapos betét és hitel kamata, valamint az egyhetes fedezett hitel kamata is:

Az, hogy az alapkamat nem változott, nem meglepetés - ahogy azonban a szakértők előre jelezték, az MNB mégis változtathat valamin a rendkívül laza monetáris politikáján, finomhangolhatja a piacnak küldött üzeneteit. Erre a 3 órakor megjelenő indoklásban lesz lehetősége, vagy a kora délután összehívott rendkívüli háttérbeszélgetésen, amelyre 15:30-kor kerül sor.

Hirdetés

A forint már arra a hírre is erősödött kedden délután, hogy egyáltalán lesz egy ilyen háttérbeszélgetés. A kamatdöntés után mindenesetre korrigált a korábbi erősödésen a forint, a következő órákban jöhetnek még izgalmak.

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Hét éve volt utoljára ilyen drága az arany

Hét éve volt utoljára ilyen drága az arany

A sárga nemesfém unciáját (1 uncia=31,1035 gramm) az a félelem hajtotta ma napközben a 2013 óta nem látott 1650 dollár közeli szintre, hogy a kínai koronavírus miatt a világgazdaság növekedése jócskán lelassul. Emiatt ugyanis a befektetők elővették a jó öreg menedékeszközt és a kockázatosabbnak vélt instrumentumokból abba csoportosítják át pénzeik egy részét.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?