2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Törökország háborút hirdetett a terroristák ellen, és ehhez még szövetségeseket is szerzett - valójában azonban az Iszlám Állam helyett sokkal inkább a kurdokat bombázzák.

A Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű lázadószervezet mintegy 390 fegyverese meghalt és további négyszáz megsebesült a török hadseregnek az elmúlt két hét során végrehajtott légicsapásaiban Irak északi részén - közölte vasárnap az Anadolu török állami hírügynökség.

Az Anadolu szerint a halálos áldozatok közül harminc nő, és életét vesztette a PKK négy vezetője is. A sebesültek közül százötvennek az állapota súlyos. Az információkat független forrásból nem erősítették meg.

Az iszlám terroristákat bombáznák - de ha már ott vannak...

Törökország a szíriai határ közelében fekvő Surucban elkövetett 32 halálos áldozattal járó merénylet után július 24-én kezdte el támadni az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szervezet szíriai állásait és a PKK-t.

Az események miatt megszakadt a PKK és az ankarai kormány között 2013-ban megkötött tűzszünet. A kurd fegyveresek azonnal támadást intéztek a török hadsereg ellen, amelyet azzal vádolnak, hogy nem védelmezi a helyi lakosságot.

A kurd szervezet ellen azóta több ízben légicsapást hajtott végre a török hadsereg, ezzel szemben hivatalos közlés szerint három támadást intézett az IÁ ellen.

Elszabadították a démonokat: összeomolhat Törökország

Erdogan nem tudja megemészteni júniusi választási bukását, ezért összeomlasztotta a kurd békefolyamatot és többfrontos konfliktus szításával előrehozott választásokat akar kierőszakolni. Törökország a politikai instabilitás korszakába léphet. Szíria szuverenitását NATO jóváhagyással felfüggesztették. Elemzésünk a háttérről >>

Kik azok a kurdok, és miért harcolnak az Iszlám Állam ellen?

Szíria és Irak területén két komoly probléma van jelenleg: a kurdok sorsa, amely mintegy 100 éve megoldatlan, és az Iszlám Állam, ami csak tavaly nyáron jött létre. Most a kettő mintha összekapcsolódna, miután a kurdok a legaktívabbak a felszabadító harcban. Vajon a kettő egyszerre oldódik meg? Korábbi elemzésünk >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Kínai gyarmat lesz Magyarország?
Vég Márton | 2024. május 6. 15:11
Nincsenek beruházások, elfogyott a pénz az önkormányzatoknál, így a polgármesterek nem tudnak mivel kampányolni, mégis nagy csata várható a választásokon. Minek jön ide a kínai elnök? Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Megint minden olcsóbb lehet az euróövezetben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 12:47
Tovább csökkennek a termelői árak, elsősorban az energiaárak miatt.
Makro / Külgazdaság Nagy gondban az Audi, 74 százalékkal esett a cég eredménye
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 10:47
A háttérben beszállítói probléma sejlik fel.
Makro / Külgazdaság Valami félrement márciusban a magyar külkereskedelemben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 08:31
15, illetve 20 százalékos a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.
Makro / Külgazdaság Az izraeli kormány jóváhagyta az al-Dzsazíra bezárását Izraelben
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 15:53
Az izraeli kormány jóváhagyta a katari székhelyű al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió bezárását Izraelben, a csatorna jogászai válaszra készülnek.
Makro / Külgazdaság Litván startup tarol a használt ruhák piacán
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 11:13
Meddig tart ki a lendülete?
Makro / Külgazdaság Jól átvernek minket a szupermarketekben, ha nem vagyunk résen!
Elek Lenke | 2024. május 3. 15:27
Ma már szinte minden áru előre van csomagolva, ami gondot okozhat a vevőknek. 
Makro / Külgazdaság Látványos a magyar kormány multiellenességének értelmetlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 10:38
Bod Péter Ákos elemzésében mutat rá, hogy a magyar foglalkoztatási szerkezetben egyáltalán nem kiugró a multinacionális cégeknél dolgozók aránya.
Makro / Külgazdaság A lakásépítés szomorú képet mutat az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 08:30
A KSH friss adatai szerint az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette.
Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG