Hirdetés
Hirdetés

Majd akkor lesz román euró, amikor magyar?

2013. április 17., 14:10

Románia az euróövezeti belépés céldátuma nélkül küldi Brüsszelbe a konvergenciaprogramot, amit a román kormány már elfogadott - mondta szerdán Victor Ponta román miniszterelnök.

A Mediafax román hírügynökség szerint a kormányfő újságírói kérdésre válaszolva megerősítette, hogy az előző évekkel ellentétben az idén már nem írtak céldátumot a dokumentumba. Korábban a kormány és Traian Basescu államfő is úgy vélte, hogy a 2015-ös céldátum már nem reális.

Ponta szerint az euróövezethez való csatlakozás továbbra is alapvető célja marad Romániának, de nem tehetik meg, hogy felkészületlenül lépjenek be az eurózónába, hiszen ez Romániának és az övezet többi országának is rossz lenne.

Hirdetés

A miniszterelnök korábban kijelentette, hogy Romániának 2020 körül kellene csatlakoznia az euróövezethez. A kormányfő álláspontja egybecseng Traian Basescu államfő véleményével, aki szintén úgy vélte, hogy a 2015-ös céldátum nem reális, viszont arra figyelmeztetett, hogy túl sokáig nem halogathatja Románia az euró bevezetését, mert azt kockáztatja, hogy végleg az eurózónán kívül reked. Az államfő szerint Romániának mindent meg kell tennie, hogy három-négy éven belül teljesítse a csatlakozási feltételeket.

Majd akkor lesz román euró, amikor magyar?

Magyarország már többször tűzött ki maga elé belépési céldátumot, ezeket azonban miden esetben el kellett halasztani - emlékeztetett nemrég Orbán Viktor, hozzátéve, hogy 2020 előtt nem lát lehetőséget a csatlakozásra. Részletek >>

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 31 945 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi köcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Furcsa bírság: súlyos kartellbüntetést hozhat akár a családi beszélgetés is

Furcsa bírság: súlyos kartellbüntetést hozhat akár a családi beszélgetés is

Rendkívül aktívak voltak az elmúlt hónapokban az európai uniós és hazai versenyhatóságok, amit jól mutatnak a rekordbírságok, valamint Magyarországon a családi vállalkozások összehangolt piaci fellépése kapcsán hozott GVH döntés is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Advertisement

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?