<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Traian Basescu
Makro / Külgazdaság Nem akárki szervezi Moldávia és Románia egyesülését
Fellegi Tamás | 2018. március 26. 06:06
A nemzetiségi problémák, elszakadási-, és egyesülési vágyak nem csitulnak Európában, amíg csak vannak megoldatlan kérdések. A szeparatizmus jó nagy pofont kapott Katalóniában, ám a kettévágott népek egyesülésére van példa: Kelet-Németország így lett EU-tag, és ez történhetne Moldovával is, ha csatlakozna Romániához.
Makro / Külgazdaság Majd akkor lesz román euró, amikor magyar?
Privátbankár.hu | 2013. április 17. 14:10
Románia az euróövezeti belépés céldátuma nélkül küldi Brüsszelbe a konvergenciaprogramot, amit a román kormány már elfogadott - mondta szerdán Victor Ponta román miniszterelnök.
Makro / Külgazdaság Az IMF megvárja, mi lesz Basescuval
Privátbankár.hu | 2012. július 16. 10:04
Csak a július 29-i népszavazás után utazik Romániába az IMF küldöttsége - közölte Victor Ponta miniszterelnök hétfőn. A népszavazás célja Traian Basescu leváltása az elnöki posztról.
Deviza / Áru Luxusprofit? Nem tetszik a románoknak, amit az OMV művel
Privátbankár.hu | 2012. március 12. 11:12
Nekiment a Petrom kőolajipari csoportnak a román államfő. Egy vasárnapi televíziós interjúban Traian Basescu azt mondta, megszakít minden kapcsolatot a céggel, tiltakozásképpen amiatt, hogy a Petrom extraprofitra tett szert a válság idején, és nem tartja tisztességesnek a cég üzletpolitikáját. A román vállalat az osztrák OMV kőolaj-és földgázipari csoporthoz tartozik.
Deviza / Áru Annyi gázt találtak a románok, hogy másnak is adnának belőle
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 15:20
A román államfő szerint országának jó kilátásai vannak arra, hogy 2016 után biztosítva legyen az energiafüggetlensége. Traian Basescu erről azután beszélt, hogy meglátogatta az OMV Petrom és az amerikai Exxon Fekete-tengeri kutató szondáját, amely jelentős gázmezőt talált. Becslések szerint nagyjából 100 milliárd köbméter gáz rejlik a tenger alján.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG