Hirdetés
Hirdetés

Orbán benyújtotta a számlát: rengeteg pénzt követel Brüsszeltől

2018. február 23., 15:01

Legalább félmilliárd eurót kér a határok megvédéséért.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

A Reuters cikke szerint újabb számlát nyújtott be Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelnek a jelenleg zajló EU-csúcson, amiben legalább a kerítésre és a határvédelemre kifizetett egymilliárd euró felét követeli az Európai Uniótól. Elmondása szerint ebből a pénzből nem csak magunkat, hanem egész Európát védjük, így úgy lenne fair, ha legalább a felét állnák.

Emellett javaslatot tett egy „piros lap” protokoll bevezetésére, amely több szabadságjogot adna az egyes tagállamok vezetésének arra, hogy megakadályozzák az EU-s döntéseket, amennyiben úgy érzik, hogy ezek sértik az ország szuverenitását. Orbán Viktor korábban egyébként Jean-Claude Junckertől személyes levélben kért támogatást, amit azonban elutasítottak - a teljes levelezésről itt írtunk bővebben. >>>

Hirdetés

Merkel most már komolyan hadat üzent Orbánéknak, tényleg elvonná a pénzeinket

Németország kész az EU-ra több pénzt költeni, de csak bizonyos feltételek teljesülése esetén. Például azoknak menjen, akik nem tesznek neki keresztbe. Merkel kancellár terve szerint azok kapnának EU-támogatásokat, akik menekülteket fogadnak be, és betartják a jogállamiságot, az EU-alapelveket. Nyakunkon az EU-csúcs. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Félre tudsz tenni a nyugdíjas évekre? Ezzel számolnak a magyarok

Félre tudsz tenni a nyugdíjas évekre? Ezzel számolnak a magyarok

A 24-55 év közti magyar lakosság közel felének szerepel pénzügyi tervei között valamilyen nyugdíjcélú megtakarítás, azok körében pedig, akik rendelkeznek ilyen igénnyel, a többség, 61 százalék sikeresen félre is tud tenni nyugdíjcéljaira – derült ki egy kutatásból.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?