3p
Hamarosan megkapják egyenlegközlő igazolásukat postán azok a Quaestor-törvény hatálya alá tartozó ügyfelek, akik a Quaestor Értékpapír Zrt-vel kötöttek szerződést.
Quaestor-károsultak demonstrációja Debrecenben. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) közleményében összefoglalja a Quaestor Értékpapír Zrt. ügyfeleinek teendőit, miután április 22-én megindult a cég felszámolása.

Így kell igényelni

Az ügyfelek kárrendezésre vonatkozó igényüket a megküldött egyenlegközlő igazolás alapján a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alaphoz történő kérelmük benyújtásával érvényesíthetik 2015. május 6. és 2015. június 5. közötti jogvesztő határidőn belül. A részletekről az alap nyújt további felvilágosítást.

Ha panasz van

Ha az egyenlegközlő igazolással kapcsolatban az ügyfélnek észrevétele van - az eltérés okát igazoló dokumentumokkal - a kézhezvételt követő 8 napon belül jelezheti kizárólag postai úton a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címére: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. A PSFN azt kéri, a borítékra írják rá: "Észrevétel Quaestor kötvény". Visszajelzés hiányában az egyenlegközlőben foglaltak elfogadottnak tekintendőek.

Ha valaki nem kapott egyenlegközlő igazolást 2015. május 18-ig, annak ezt a quaestor@psfn.hu e-mail címen, vagy a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címén (1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.) kell jeleznie, a tárgyban, illetve a borítékon feltüntetve, hogy "Egyenlegközlő igazolást kérek".

Azok az ügyfelek, akiknek értékpapírszámlája, pénzkövetelése van, hamarosan az aktuális állapotnak megfelelő ügyfél-egyenlegközlőt kapnak postai úton. Az egyenlegközlőkkel kapcsolatos esetleges észrevételét az eltérés okát igazoló dokumentumokkal a kézhezvételt követő 8 napon belül jelezhetik kizárólag postai úton a PSFN címére, a borítékra írt "Észrevétel" megjegyzéssel. Visszajelzés hiányában az egyenlegközlőben foglaltakat itt is elfogadottnak tekintik.

A PSFN javasolja, hogy a Quaestor Értékpapír Zrt.-vel szemben fennálló hitelezői igényüket mindkét esetben valamennyi fennálló követelésükre - az egyenlegközlő levelekkel kapcsolatban meghatározott határidőtől függetlenül - jelentsék be legkésőbb 2015. június 1-ig kizárólag postai úton a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címére. Kérik, hogy a borítékon tüntessék fel: "hitelezői igény". A hitelezői igény bejelentése díjmentes. A formanyomtatvány www.psfn.hu honlapon tölthető le.

Az igény bejelentéséhez csatolni kell a számlaszerződést az értékpapír- és ügyfélszámla vezetéséről.

A Buda-Cashnél már zajlik

Hetekig is eltarthat a Buda-Cash Brókerház felszámolási eljárásában benyújtott több ezer hitelezői igény feldolgozása - közölte a felszámoló a brókercég honlapján.

A tájékoztatás szerint az igények feldolgozása már megkezdődött, a benyújtókat e-mailben tájékoztatják majd a kérelmük feldolgozásáról.

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy letelt a törvény által a hitelezői igények benyújtására nyitva álló határidő. Az ezt követően beérkező hitelezői igényeket is nyilvántartásba veszi a felszámoló, ám azokat már nem a határidőben benyújtott igények között kezeli.

A honlap szerint az utólagos hitelezői igény beadásának határideje 2015. szeptember 1., aki azonban az első határidőt elmulasztotta, a kielégítési sorban hátrább lesz besorolva.

A felszámoló által korábban megküldött egyenlegközlővel kapcsolatban május 15-ig lehet kifogást benyújtani.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Fontos bejelentést tett az amerikai hadsereg Gázában
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 15:58
Az éhező lakosság számára jelentős segítség lesz.
Pénzügyi szektor Eldőlt egy fontos európai intézmény vezérének sorsa
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 13:31
Újraválasztották.
Pénzügyi szektor Valakik szépen meghitelezték az Orbán-kormányt
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 12:16
A meghirdetett mennyiségnél 52,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 82,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csökkenő átlaghozamok mellett csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Pénzügyi szektor Sprintelni fog a pénzváltóhoz, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 07:17
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Új nagybank született Magyarországon
Privátbankár.hu | 2024. május 14. 17:20
A Gránit Bank 19 milliárd forintos adózott eredménnyel, konszolidált szinten 21,6 milliárd forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet, a mérlegfőösszeg alapján pedig mára Magyarország nyolcadik legnagyobb univerzális bankjává vált - közölte a pénzintézet.
Pénzügyi szektor Új korszak jöhet a bankkártyázásban: levadásszák a rosszalkodókat
Buksza blog | 2024. május 14. 08:22
Profilozó mesterséges intelligencia kapja el a bankkártyatolvajokat. 
Pénzügyi szektor Lízingpiac: az autóknál kitart a lendület, de a kulcságazat gyengélkedik
Privátbankár.hu | 2024. május 8. 12:54
Jól alakultak a magyar lízingpiac első negyedéves eredményei, de kettősség is látható.
Pénzügyi szektor Felpörgött a lakossági hitelezés az Ersténél
Privátbankár.hu | 2024. május 8. 12:14
Újra beindult a lakossági hitelezés az Ersténél. Az első negyedévben lakáshitelből az előző év azonos időszakához képest a két és félszeresére nőtt az újonnan kihelyezett hitelek állománya. 
Pénzügyi szektor Tízezrek menekítik a millióikat az adó elől
Privátbankár.hu | 2024. május 8. 10:28
Az idei első negyedévben csaknem 33 ezer tartós befektetési számlát (TBSZ) nyitottak a magyarok, ami azt mutatja, hogy az állampapírpiacról kivett százmilliárdok hozamára továbbra sem akarnak adót fizetni a kisbefektetők.
Pénzügyi szektor Nem hisz a szemének, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 8. 07:29
Kevéssé változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben: 0,2 százalékkal gyengült a forint az euró és a dollár ellenében, szinte változatlanul áll a svájci frankkal szemben.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG