Hirdetés
Hirdetés

Csendben veszi tudomásul a világ a halálos fenyegetést?

Gáspár András, 2017. szeptember 14., 11:30

A vártnál gyengébb kínai makroadatok mellett Kim Dzsongun újabb halálos fenyegetése sem okoz kitörő örömöt ma a tőzsdéken - Budapest viszont szépen hasít, főleg ha a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó papírokat nézzük. Nap közben a brit, délután az amerikai hírekre figyelhetünk, ezek hozhatnak némi felfordulást a forint életében is.

Ázsia elintézte a hangulatot - volt némi halálos fenyegetés is

Az ázsiai tőzsdék a vártnál gyengébb kínai makroadatok hatására többnyire gyengén teljesítettek csütörtökön. Európában ma nem várható fontosabb makroadat, a nyugati börzék kisebb mínuszban indították a napot: Frankfurtban, Párizsban 0,1-0,2 százalékos csökkenésnél járnak a vezető indexek másfél órával nyitás után. Érdemi eurpai hír híján ezt a csalódást keltő kínai adatok rovására írják a befektetők.

Az sem tesz jót a hangulatnak, hogy a szigorúbb szankciók megszavazása óta Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek egyértelműen elgurult a gyógyszere: minden nap egyre keményebb fenyegetéseket fogalmaz meg a szabad világ számára. Legutóbb sosem látott fájdalmat és szenvedést ígért Amerikának, most azt adta hírül hírügynöksége: nukleáris csapásuk után az USA helyén csak por és sötétség marad, Japánt pedig egyszerűen a tengerbe süllyesztik majd bombáikkal. Korábban egyébként írtunk arról, hogy az egyre erősödő nukleáris fenyegetés ellenére miért nem alakul ki pánik a tőkepiacon >>

Hirdetés

A londoni tőzsde harmadik napja csökken, arra várnak a befektetők, hogy ma kora délután kiderüljön, a Bank of England vajon milyen tempóban tervezi a kamatemelést.

Az állás délelőtt 11-kor - friss tőzsdei árfolyamok >>
Az állás délelőtt 11-kor - friss tőzsdei árfolyamok >>

A Mészáros-papírok hasítanak

Mihez kezdjünk a megtakarításunkkal a minikamatok világában?

Meddig emelkednek még a részvénypiacok?

Hogyan spórolhatunk a befektetési költségeken?

Ingyenes befektetői szeminárium szeptember 25-én - a helyek száma korlátozott, regisztráljon most! >>>

Budapest viszont jobban teljesít: a BUX egész nap az európai átlag fölött járunk, 11 óra tájban gyakorlatilag az első helyért áll versenyben a magyar index köszönhetően annak, hogy az összes bluechip pluszban jár. Az emelkedést közülük az OTP és a Mol vezeti fél százalék körüli plusszal délelőtt fél 11 tájban.

Mégis inkább a Mészáros-papírokat érdemes kiemelni: a Konzum 3,5, az Opus 2 százalékkal emelkedik, a legújabb szerzemény pedig egyenesen száguld: az Appeninn 13 százalék fölötti emelkedésnél jár, magasan vezetve a prémium kategóriát. A kis részvények száguldása ma az Enefi papírjait is magával ragadta, közel 5 százalékkal erősödik a papír.

Az Appeninn árfolyama az elmúlt 1 évben. Feladat: állapítsuk meg a chart alapján, mikor került Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe a cég!
Az Appeninn árfolyama az elmúlt 1 évben. Feladat: állapítsuk meg a chart alapján, mikor került Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe a cég!

Elakadt a dollárerősödés, 308 forintnál az euró

A dollár tegnapi szárnyalása egyelőre elakadt, 1,19-hez tért vissz az euró dollárárfolyama csütörtök délelőtt. Ma délután az amerikai inflációs adatok hozhatnak újabb felbolydulást, ha sikerül érdemi következtetéseket levonni az adatból a kamatemelési várakozásokkal kapcsolatban.

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>

A forint ma is gyengül, 308 forint fölé emelkedett az euró árfolyama a bankközi devizapiacon.

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>

Nincs jó hírünk az autósoknak

Az olaj ára a magasban maradt, egy kicsit még sikerült is rátenni a tegnapi és tegnapelőtti áremelkedésre. A hurrikánszezon okozta nehézségek mellett az OPEC közelgő ülésével kapcsolatban sok a találgatás, bármilyen ezzel kapcsolatos hír vagy szivárogtatás komolyabban megmozdíthatja az árfolyamot. Egy hordó Brent ára 55 dollár fölött van, a WTI ára 50 dollár felé araszol.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elfordulnak a kínaiak az iPhone-tól

Elfordulnak a kínaiak az iPhone-tól

Felfutott a kínai cégek okostelefon-gyártása, és tarolnak a hazai piacon. Ugyanakkor visszaesett az iparág összértékesítése is Kínában, nem mintha visszaszorulna az iparág, csak mostanra mindenkinek van készüléke, ráadásul a legtöbb olyan jó, hogy nem feltétlenül kell hamar lecserélni. Érett szakaszba lépett a piac.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?