Hirdetés
Hirdetés

Kifulladt az Opimus-őrület, erősödik a forint

Fellegi Tamás, 2017. július 12., 18:35

Napok óta minden a Konzum és az Opimus körül forog, ma sem volt ez másképp, a két papír a BÉT forgalmának közel felét generálta. Míg azonban a Konzum még emelkedni is a tudott, az Opimus ezúttal limittel közel 15 százalékkal esett. Közben szárnyaltak az európai tőzsdék, Amerika is pluszban, új csúcson a Facebook, összeroskadt a Snap.

Eseménydús nap volt a piacokon, persze a legnagyobb izgalmat továbbra is a Konzum és az Opimus okozza, rajtuk lehetett idén meggazdagodni, és továbbra is óriási mozgások vannak bennük, hatalmas forgalommal. Az Opimuson már tegnap látszott, hogy lemarad a Konzumtól, részben talán azért, mert utóbbi jóval többet ment az egész őrület során, másrészt az Opimus piaci kapitalizációja lényegesen nagyobb volt, és ezt indokolatlannak találhatták a befektetők.

Ma nyitáskor a Konzum még felszaladt jócskán 3 ezer forint fölé közel 20 százalék pluszba, az Opimus viszont hamar mínuszba ment és ott is tartózkodott egész nap, sőt a nap nem kis részében a kereskedési limit fogta meg 15 százaléknál, esett volna többet is. Végül 198 forinton zárt, közel 2,8 milliárd forintos forgalom mellett.

Hirdetés

A Konzum a kezdeti lelkesedés után visszaesett, sőt egy rövid ideig 10 százalékos mínuszban is volt, de ott rögtön alkalmi vételt sejtettek a befektetők, és megtépték. Délután újra lenézett a mélységbe, de akkor is haladéktalanul megvették, végül 2810 forinton, közel 5 százalékos emelkedéssel zárt, egészen rendkívüli, 4,2 milliárd forintos forgalom mellett.

Konzum
Konzum  Friss árfolyamok>>>

Az OTP és a Mol is emelkedett, persze az ő 0,6 ill. 0,9 százalékos erősödésük érzékelhetetlen a két megbokrosodott papírhoz képest. A BUX 35 872 ponton zárt, ami 0,34 százalékos erősödés.

Európában jól megtépték a piacokat: a DAX, a francia CAC-40 és a milánói index egyaránt másfél százalékot emelkedtek. Amerikai is felfelé vette az irányt, kiemelkedik a Facebook, ami négy napi száguldás után máris új csúcson van 158 dolláron. Vele szemben, sőt talán miatta, mint konkurencia miatt tovább zuhant a Snap, amely tegnap tankönyvi módon esett át a kibocsátási áron, így mindenki bukóban van benne, aktivizálódnak a stopok, méretes esést okozva. Jelenleg az ár 15,35 dollár.

Snap: tankönyvi letörés
Snap: tankönyvi letörés

Végre meglódult a forint, és a napok óta érvényes 308 körüli szintről nekiveselkedett, és most már csak 306,60-at kell adni érte. Ez persze még egy fél százalék sincs, de idén még csak egyszer volt ennél erősebb a hazai valuta, egy hónappal ezelőtt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Évente átlagosan 4,1 százalékkal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte. A magasabb költés ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb egészségügyi eredményeket, az egészségügyi szolgáltatóknak valószínűleg továbbra is csökkenő nyereséggel és növekvő költségekkel kell számolniuk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?