Hirdetés
Hirdetés

Ma lehet közel 20 százalékot nyerni a BÉT-en, de bukni is

Fellegi Tamás, 2019. február 05., 10:13

Újabb kispapír befektetői lelkesültek fel, ezúttal a SET lőtt ki, de a tegnap megindult AutoWallis is szárnyal. A nagyok közül az OTP erősödik, a Richter és a Mol gyengül.

A kisrészvény-láz teljesen eluralta a budapesti tőzsdét: tegnap az immár AutoWallis névre hallgató korábbi Altera ment 20 százalékot, és ma is 19 százalék pluszban van 232 forinton. Most azonban csatlakozott a hegymenethez egy újabb papír, a SET, amely az előző napokban már megindult felfelé, ma azonban kilőtt: 15 százalékkal emelkedik 385 forintig.

SET a Budapesti Értéktőzsdén
SET a Budapesti Értéktőzsdén

Az elmúlt hónap két kedvence, a Plotinus és a Kartonpack hanyatlanak: előbbi 8 százalékkal 24 ezer forintig, utóbbi 19 százalékot 13 800 forintig. Az Est Media 7 százalékkal esik vissza 106 forintig.

Hirdetés

A blue chipek közül az OTP 0,7 százalékkal erősödik 11 460 forintig, a Mol 0,8 százalékkal csökken 3282 forintig, a Richter ugyanilyen mértékben esik 5835 forintig.

A nemzetközi részvénypiacokon ma alig van esemény, említésre méltó viszont a CNBC értesülése, miszerint egy ember magával vitte a sírba több mint 100 ezer ügyfél kriptodevizás befektetéseit, pontosan az azokhoz való hozzáférés kulcsát. Nincs mese, a kriptodevizák csak dörzsölt, mindenre kiterjedő figyelmű befektetőknek valók, akik André Kostolany szavaival élve nyitott szemmel alszanak, mint a krokodil.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Enyhíthet a vitatott nyelvtörvényen az új ukrán elnök

Enyhíthet a vitatott nyelvtörvényen az új ukrán elnök

Az ukrán az egyetlen államnyelv Ukrajnában, de a fejlesztéséről más elképzelései vannak Volodimir Zelenszkij csapatának, mint ami a parlament előtt lévő nyelvtörvény tervezetében áll. Zelenszkij kampányszóvivője szerint a módszereknek ösztönzőeknek kell lenniük, mert az hatékonyabb, mint a korbács. Az orosz miniszterelnök szerint javulhat az ukrán-orosz viszony.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • 5 százalékos kamat Magyarországon, de mi lesz az ingatlanárakkal?

    2019. április 13., 20:01
    5 százalékos kamat Magyarországon, de mi lesz az ingatlanárakkal?

    Az utóbbi időben gyorsan emelkednek a lakosság által elérhető kockázatmentes hozamok az állampapírok emelkedő kamatának köszönhetően, immár lényegében elértük az 5 százalékot. Ez már lassan versenyképes lesz az ingatlankiadással elérhető hozammal, lehet hogy emiatt fog kipukkadni az ingatlanpiaci lufi?

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?