Hirdetés
Hirdetés

Megtörtént a csoda a svájci frankban, emelkedik az olajár

Fellegi Tamás, 2018. április 18., 11:12
Cimkék
svájci frank
, Mol
, Richter

Megvan a svájci frankban a bűvös szint, ahol a jegybank három éve elmenekült, miután mostanra az euró iránti bizalom teljesen helyreállt, így a frank iránti kereslet visszaesett. A tőzsdék szárnyalnak, Amerikát különösen megtépték, Ázsiában a Nikkei hasít. Itthon a Mol emelkedik, a Richter gyengül.

Mondhatnánk, eljött a pezsgőbontás ideje, hisz ott van a frank, ahol a svájci jegybank elmenekült bő 3 éve: eurónként 1,20, pontosabban eddig 1,198, de 20 cent már nem eltérés. Annak idején ide tették a befektetők a stop megbízásokat, de teljesülni nem tudtak, hisz végtelen mennyiségű vevő volt a frankra, és semennyi eladó.

Euró/svájci frank
Euró/svájci frank

Aki akkor elvesztette minden pénzét, sőt, még befizetni valója is maradt, most szomorúan nézi ezt a szépséges árfolyamot, és úgy érzi, fölösleges volt elbuknia a vagyonát. De hát a piac ilyen, egy adott pillanatban nagyon fel tud felborulni az egyensúly, később aztán azon az adott szinten mégis helyreáll. Ebben az esetben ez a dolog pont egyharmad évtizedet vett igénybe.

Hirdetés

Tegnap elképesztő zsákolás indult az amerikai tőzsdéken, az S&P 500 index most nem csak, hogy eltávolodott a 200 napos mozgóátlagtól, de az 50 napost is átugrotta felfelé, miután egy százalékot emelkedett 2706 pontig.

S&P 500
S&P 500

Ázsia is vidáman nyitott ezek után: a Nikkei másfél százalékkal ugrott feljebb. Európában jellemzően fél százalék körüli emelkedés mutatkozik, a BUX 0,4 százalékkal van feljebb 38 300 ponton. Ez jórészt a Molnak köszönhető, amely hosszú idő óta először 3000 forint fölé emelkedett. Az OTP fél százalékkal javul 11 260 forintig, a Richter viszont 0,7 százalékkal gyengül 5265 forintig.

Az olajár újra a magasban: a WTI 67, a Brent 72 dollár.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Megkezdődött kedden a horvátországi egyesített per Ivo Sanader volt horvát kormányfő és az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen, utóbbi távollétében a Zágráb megyei bíróságon. A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség azt állítja, hogy tárgyi és személyi bizonyítékok vannak Sanader és Hernádi ellen.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?