Hirdetés
Hirdetés

Megtörtént a csoda a svájci frankban, emelkedik az olajár

Fellegi Tamás, 2018. április 18., 11:12
Cimkék
svájci frank
, Mol
, Richter

Megvan a svájci frankban a bűvös szint, ahol a jegybank három éve elmenekült, miután mostanra az euró iránti bizalom teljesen helyreállt, így a frank iránti kereslet visszaesett. A tőzsdék szárnyalnak, Amerikát különösen megtépték, Ázsiában a Nikkei hasít. Itthon a Mol emelkedik, a Richter gyengül.

Mondhatnánk, eljött a pezsgőbontás ideje, hisz ott van a frank, ahol a svájci jegybank elmenekült bő 3 éve: eurónként 1,20, pontosabban eddig 1,198, de 20 cent már nem eltérés. Annak idején ide tették a befektetők a stop megbízásokat, de teljesülni nem tudtak, hisz végtelen mennyiségű vevő volt a frankra, és semennyi eladó.

Euró/svájci frank
Euró/svájci frank

Aki akkor elvesztette minden pénzét, sőt, még befizetni valója is maradt, most szomorúan nézi ezt a szépséges árfolyamot, és úgy érzi, fölösleges volt elbuknia a vagyonát. De hát a piac ilyen, egy adott pillanatban nagyon fel tud felborulni az egyensúly, később aztán azon az adott szinten mégis helyreáll. Ebben az esetben ez a dolog pont egyharmad évtizedet vett igénybe.

Hirdetés

Tegnap elképesztő zsákolás indult az amerikai tőzsdéken, az S&P 500 index most nem csak, hogy eltávolodott a 200 napos mozgóátlagtól, de az 50 napost is átugrotta felfelé, miután egy százalékot emelkedett 2706 pontig.

S&P 500
S&P 500

Ázsia is vidáman nyitott ezek után: a Nikkei másfél százalékkal ugrott feljebb. Európában jellemzően fél százalék körüli emelkedés mutatkozik, a BUX 0,4 százalékkal van feljebb 38 300 ponton. Ez jórészt a Molnak köszönhető, amely hosszú idő óta először 3000 forint fölé emelkedett. Az OTP fél százalékkal javul 11 260 forintig, a Richter viszont 0,7 százalékkal gyengül 5265 forintig.

Az olajár újra a magasban: a WTI 67, a Brent 72 dollár.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Milliók emelkedtek ki a nyomorból - visszatért a múlt baljós árnyéka

Milliók emelkedtek ki a nyomorból - visszatért a múlt baljós árnyéka

Az ázsiai nagyhatalom gazdasága óriásit fejlődött az elmúlt évtizedekben, ám tavaly hirtelen úgy belassult a növekedés, amilyenre közel harminc éve nem volt példa. A hosszú ideig tartó dübörgés annak volt köszönhető, hogy a kínai munkások egy része mert váltani, kockáztatni, és miután kaptak némi teret az államtól a szabad mozgásra, megcsinálták a szerencséjüket: szalagmunkásból gyárigazgatókká váltak.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?