Hirdetés
Hirdetés

Mészáros Lőrincék ma is bevásároltak - repkednek a milliárdok

2017. július 28., 12:23

A Konzum Befektetési Alapkezelő pár hónap alatt az egyik legnagyobb alapkezelővé vált: most egy ingatlanalap kezelését vették át, egyebek mellett az egyik bank központja is az övék lett.

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. átveszi a 11,9 milliárd forintos nettó eszközértékű Diófa Ingatlan Befektetési Alap kezelését. A tranzakció lezárásához a Magyar Nemzeti Bank hozzájárulása szükséges.

Mihez jutottak hozzá?

Hirdetés

Az ingatlanalap elsősorban intézményi befektetők számára forgalmazza befektetési jegyeit, melyből két sorozatot bocsát ki: a nyilvánosan jegyezhető ’A’, valamint a zárt, ’I’ sorozatú értékpapírt. Az alap tulajdonában van többek között az FHB Bank Üllői úti központi épülete (Budapest, Üllői út 48.), a balatonalmádi Yacht Camping, egy összességében 6,3 hektáros, fejlesztés előtt álló terület Budakeszin, illetve egy összesen 6,4 hektáros ingatlan Balatonalmádi központjában.

Mire kell ez nekik?

A társaság azt írja: a Diófa Alap kezelésének átvételével a Konzum Befektetési Alapkezelő célja, hogy növelje az alap tulajdonában lévő, hozamtermelő ingatlanok arányát, illetve hogy a turisztikai célú befektetéseket (elsősorban szállodák, kempingek akvizícióját) helyezze az alap működésének középpontjába. Ennek egyik lépéseként az alap tulajdonában lévő balatonalmádi Yacht Camping üzemeltetését a Balatontourist veheti át a jövő nyári szezontól (ez nemrég került a Konzum érdekeltségébe, itt számoltunk be róla).

Most akkor igazából ki vett befektetési alapot?

Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. tulajdonosai: Konzum Management Kft 76%, Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt 24%

Konzum Management Kft tuladjonosai: a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt 30%, Jászai Gellért 70%

Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt (ez a tőzsdén jegyzett Konzum teljes neve) fő tulajdonosai a BÉT honlapja szerint: Konzum PE Magántőkealap 45%, Mészáros Lőrinc 19,57%, Jászai Gellért Zoltán 10,43%

Konzum PE Magántőkealapot a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. kezeli. Honlapján a Magántőkealap menüpont sajnos nem kattintható. Tulajdonosairól nem tudunk semmit, az ilyen típusú alapoknál nem nyilvános, hogy kinél vannak a befektetési jegyek.

Hirtelen 100 milliárd fölé nőttek

A Konzum Befektetési Alapkezelő az elmúlt hónapokban az egyik legnagyobb magyarországi alapkezelővé vált; a Metis és a Metis II. Magántőkealap, a Konzum PE Magántőkealap, a Konzum RE Ingatlanbefektetési Alap, továbbá a Diófa Ingatlanbefektetési Alap vagyonának kezelését végzi. A kezelt eszközök és befektetések összértéke meghaladja a 100 milliárd forintot.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Stratégiát vált az Aldi? Furcsa üzlethelyiséget nyitott

Stratégiát vált az Aldi? Furcsa üzlethelyiséget nyitott

Bár az Aldi-üzletek általában majdnem egyformák, most mégis nyitottak egy, a többitől alaposan eltérő egységet. Stratégiaváltásról állítólag nincsen szó, mégis lehetséges, hogy újabbak követik. Jöhetnek a mini-Aldik? Németországban megeshet, Magyarországon pedig eddig is jelentős rugalmasságról tettek tanúbizonyságot.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?