Hirdetés
Hirdetés

Sokkal több Mol részvény lesz, mint eddig

2017. szeptember 16., 13:44

Minden Mol részvényes 8 másikat kap jelenlegi részvénye helyett, persze ettől a cég értéke nem változik, egy új részvény árfolyama nagyjából a régi nyolcada lesz.

Amikor egy részvény árfolyama tartósan magasra emelkedik, gyakran döntenek úgy a cégek, hogy felaprózzák a részvényeket, vagyis egy részvény helyett adnak rendszerint 10 újat, de az arány lehet bármi más is. Ennek célja, hogy a részvény egy meghatározott, kényelmesebb ársávban mozogjon, kisebb befektetők is vehessenek belőle, egyúttal a nagyobb részvényszám miatt nőjön a likviditás.

Amerikában 10 és 100 dollár közötti részvényárfolyamot tartanak kényelmesnek, 100 dollár fölött felmerül a felaprózás. Van persze olyan részvény is, amit sosem apróztak fel, de az értéke évtizedek óta növekszik, és most már egy részvény több mint 100 ezer dollárt, azaz 25 millió forintot ér.

Hirdetés

Nálunk korábban az OTP-t és a Richtert már felaprózták 1:10 arányban, ha ez nem történt volna meg, egy OTP részvény árfolyama most 100 ezer, a Richteré 67 ezer forint lenne. A Mol most 23-24 ezer között van, és most 1:8 arányú felaprózás jön, mégpedig a BÉT honlapján megjelent közlemény szerint szeptember 28-án.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Gyenge a forint, szakad a Mol, tépik a Nordtelekomot

Gyenge a forint, szakad a Mol, tépik a Nordtelekomot

A részvénypiacok nem túl vidámak, ami érthető is, miután Amerika minden nap lenn zár a napközbeni felpattanás után. Európa kicsit esik, a BUX nagyot, élen a Mollal, de limittel ugrik a Nordtelekom, miután magas áron emel tőkét a cég. Nem tudja összeszedni magát a forint.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?