Hirdetés

Zuhan az olajár, esik az arany, nagyot emelkedett az OTP

Fellegi Tamás, 2018. november 13., 19:09

A mai nap is kiadósat esett az olajár, így egy hónap alatt már több mint 20 százalék a csökkenés. Jókorát emelkedett az OTP, esett viszont a Mol és a Richter.

A jó egy hónapja tartó olajáresés ma begyorsult, 4 százalékkal van lejjebb az ár, mint egy nappal korábban. Ez a Brent esetében 67,20 dollár, az amerikai WTI esetében 57,34 dollár. Egy hónapja még 85 illetve 75 dollár volt a két típus, de a masszív túlkínálat, ami főleg az amerikai és orosz kitermelés csúcsra járatásából adódik, megteszi hatását.

Az aranyár is csökkent, ha nem is ilyen látványosan: 1202 dollárig, de napközben 1200 alatt is járt.

Hirdetés

Az európai tőzsdék közül a német, a francia és az olasz piac ma igen szépen teljesített, miközben néhány másik ország részvénypiaca gyengült. A DAX 1,3 százalékkal emelkedett 11 472 pontig, a francia CAC-40 közel egy százalékkal 5100 pontig, és Milánó is egy százalék nyereséget tudhat magáénak.

A BÉT-en ellentétes mozgások voltak: míg az OTP közel 3 százalékkal emelkedett 11 300 forintig, addig a Mol 1,2 százalékkal csökkent 2978 forintig, a Richter 1,7 százalékkal került lejjebb 5260 forintig. A Telekom 0,75 százalékkal erősödött 405 forintig, a Konzum 3 százalékkal csökkent 230 forintig. A BUX értéke mindezek eredőjeként 0,7 százalékkal növekedett 38 250 pontig.

Amerika a tegnapi méretes zuhanás után ma tett egy kísérletet a korrekcióra, de egyelőre csak igen szerény pluszok mutatkoznak. Érdekesség az Apple, ami ma tovább esett, de a 200 napos mozgóátlag megérintése után felpattant.

Apple
Apple

Egészen kivételes eső sorozat után ma egy nagyot ugrik viszont a General Electric: 11,5 százalékkal van a tegnapi záróérték felett.

General Electric
General Electric

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Dohányzik? Kösz, akkor nem alkalmazzuk!

Dohányzik? Kösz, akkor nem alkalmazzuk!

Lassan egy évtizede próbálkoznak amerikai cégek azzal, hogy dohányzási tilalomhoz kötik a munkavállalást. Az intézkedéseket a dohányzásellenes aktivisták üdvözlik, míg egyes jogvédő szervezetek kifejezetten aggályosnak tartják.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?