Hirdetés
Hirdetés

Kiderült: erre gyűjtenek ma a magyar fiatalok

2017. augusztus 05., 09:08

Sokkal érettebben gondolkodnak a pénzügyeikről, mint sejtettük.

A K&H negyedéves felmérése szerint a magyar fiatalok (19-29 évesek) több mint harmadának van megtakarítása, 83 százaléknak bankkártyája, 74 százalékuknak pedig folyószámlája is. Ugyanakkor hitele, banki megtakarítása, életbiztosítása és befektetése csak nagyon keveseknek van, pedig a trend szerint takarékoskodnak. A fiatalok leggyakrabban lakásra gyűjtenek, 38 százalék csak egy általános vésztartalékot képez, ötödük autóra gyűjt, a többiek pedig valamilyen konkrét kitűzött célra – családi eseményre, utazásra, tanulásra.

A takarékosság pedig annyira nem is meglepő: a megtakarítók 21 százaléka már a hónap elején félreteszi a kitűzött összeget, míg a hónap végén csak a válaszadók 19 százaléka teszi el a „maradékot”. Az átlagos megtakarításuk 767 ezer forint körül mozog, ez gyakorlatilag nem változott a 3 negyedévvel ezelőtti eredményhez képest. Az aktív dolgozók megtakarítása átlagosan egymillió forint, a diákoké 307 ezer forint, a munkanélkülieké 669 ezer forint, míg a gyesen vagy gyeden levők 152 ezer forintot takarítanak meg.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Őrült ötlettel állt elő a véres kezű diktátor

Őrült ötlettel állt elő a véres kezű diktátor

Duterte elnök kijelentése megrázta Dél-Kelet-Ázsiát, a fülöp-szigeteki közélet pedig szinte felrobbant. Duterte a tűzzel játszik, hiszen Harris admirális, az amerikai csendes-óceáni parancsnokság kőkemény vezetője múlt csütörtökön szólította fel az amerikai döntéshozókat, hogy készüljenek föl egy lehetséges háborúra Kínával. Duterte kormánya a jelenlegi magyar politikai kurzust példaképének tekinti.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?