<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Pénzügyi ismeretek
Személyes pénzügyek Objektivitást kér a pénzügyi összehasonlító oldalaktól az MNB
Privátbankár.hu | 2022. április 25. 10:00
Az MNB vezetői körlevélben szólította fel a pénzügyi intézményeket és a pénzügyi termékeket összehasonlító oldalakat működtető pénzpiaci közvetítőket, hogy az ott elérhető információk transzparensek, megalapozottak és közérthetőek legyenek.
Személyes pénzügyek Pénzügyi tankönyveket kaptak a diákok
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 31. 13:18
450 ezer kiadvány segíti a pénzügyi nevelést az új tanévben. A Pénziránytű Alapítvány tananyagai idén is ingyenesen jutottak el az iskolákba.
Személyes pénzügyek Fiatalok számára terveztek mobilapplikációt a jövő fejlesztői az MNB és a BME közös versenyén
Natív tartalom | 2020. június 2. 14:50
„Bank to the Future” címmel első alkalommal hirdették meg a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködése keretében azt a mobilapplikáció tervező Design Sprint versenyt, amelynek célja különböző tanulmányi, szakmai hátterű hallgatók csoportos feladatmegoldása a pénzügyi élet kihívásaihoz, a pénzügyi tudatosság fejlesztéséhez, illetve az MNB Pénzmúzeum projekt interaktív megvalósításához kapcsolódóan. A verseny döntőjére 2020 tavaszán, online került sor a BME, a Pénziránytű Alapítvány és az MNB szakértőiből álló zsűri részvételével.
Személyes pénzügyek Folytatódik a Pénzügyi Tudatosság Diákfórum programsorozat
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 23. 12:16
A Privátbankár.hu és több hazai egyetem közreműködésével megvalósult Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2019-ben elsősorban a diákoknak és a diákokról szól. Szeptemberben és októberben újabb négy városban kerül terítékre a téma.
KKV Fontos tudást adnak át a magyar kkv-knak
Privátbankár.hu | 2018. február 28. 11:00
Együttműködési megállapodást kötött egymással az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ). Az együttműködés célja, hogy a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások minél szélesebb köre ismerhesse meg a hitelezéshez kapcsolódó állami garanciavállalás előnyeit.
Személyes pénzügyek Kiderült: erre gyűjtenek ma a magyar fiatalok
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 5. 09:08
Sokkal érettebben gondolkodnak a pénzügyeikről, mint sejtettük.
Személyes pénzügyek Te döntesz: kiokosodsz a pénzügyekben vagy inkább spórolni tanulsz
Privátbankár.hu | 2017. január 13. 08:31
A magyar lakosság pénzügyi ismeretei nemcsak gyengék, de az utóbbi években még romlott is a helyzet e téren. Valószínűleg sokaknak nem éri meg túl sok energiát fektetni abba, hogy megismerjék a bonyolult pénzügyi szolgáltatásokat, ezért inkább maradnak az egyszerű megtakarítási formáknál, mint a betét, az egy éves állampapír, a bankkártya.
Személyes pénzügyek Most te döntesz: éhen halsz, vagy megtanulsz bánni a pénzzel?
Privátbankár.hu | 2016. november 21. 11:36
Ki mondta, hogy a pénzügyi tudatosság nem lehet szórakoztató? Már külön mobiljátékot is írtak rá a hollandok.
Személyes pénzügyek Minden darabja elfogyott az ingyen tankönyvnek
Privátbankár.hu | 2016. július 10. 08:51
Az Iránytű a pénzügyekhez kiadványt a középiskolák ingyen kapták.
Személyes pénzügyek Ingyen pénzügyi tankönyvet kaphatnak a középiskolások
Privátbankár.hu | 2016. május 31. 06:08
A Pénziránytű Alapítvány könyvet adott ki a pénzügyi alapismeretekről, amely illeszkedik a középiskolás kerettantervhez, de olyanok is forgathatják, akiknek az oktatásában nem szerepeltek hasznos, modern pénzügyi ismeretek. Vagyis szinte mindenki. Interjú Merényi Zsuzsannával, az alapítvány oktatási igazgatójával.
Személyes pénzügyek Így lehet valóban megtanítani a gyerekeknek, hogyan kell bánni a pénzzel
Gáspár András | 2016. május 30. 06:05
Mindenki úgy gondolja Magyarországon, hogy nagyon fontos dolog megtanítani a mindennapi pénzügyi ismereteket a gyerekeknek, azonban a pedagógusok nem érzik magukat kellően felkészültnek az oktatáshoz és hiányoznak a megfelelő eszközök, tananyagok is. A Pénziránytű Alapítvány több sikeres program mellett egy új hiánypótló tankönyvvel is segíti az iskolákat; a háttérről Szuromi-Kovács Ágnest, az alapítvány ügyvezető igazgatóját kérdeztük.
Személyes pénzügyek Kinek jó, ha a magyarok jobban értenek a pénzhez?
Privátbankár.hu | 2015. november 25. 13:18
Röviden: mindnekinek, A Privátbankár.hu Pénzügyi Tudatosság Fórumának nyitóelőadásában Balogh László, az NGM helyettes államtitkára arról beszélt: ha a családok nem értenek a pénzügyekhez, az a teljes nemzetgazdaságnak okoz érezhető kárt. Ha viszont fejlődik a pénzügyi kultúra, azon tényleg mindenki nyer.
Pénzügyi szektor Na, végre: pár éven belül már megtanít a középiskola adóbevallani
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 13:47
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a pénzügyi kultúra fejlesztése a jövő növekedésének egyik motorja lehet.
Karrier Varga Mihály iskolában volt: átalakítanák a tantervet
Privátbankár.hu | 2015. március 13. 11:30
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt szeretné elérni, hogy hosszabb távon a tanterv szerves részévé váljon az alapvető pénzügyi ismeretek elsajátítása, erről a tárca már belső egyeztetést kezdett az oktatási kormányzattal - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.
Pénzügyi szektor Így építenék be a pénzügyi ismereteket a diákok tananyagába
Privátbankár.hu | 2014. november 26. 09:58
Korábban a tehetséggondozás volt a pénzügyi oktatás célja, ma már ez nem elég – mondta el Pölöskei Gáborné, az EMMI helyettes államtitkára a Privátbankár pénzügyi edukációs konferenciáján. Ma már alkalmazkodni, tovább tanulni, fejlődni képes diákokat kell útjukra engedni.
Pénzügyi szektor Az átverés nincs korhoz kötve, a pénzügyi kultúrát is tanulni kell
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 5. 14:31
A pénzügyi alapismeretek nem túl bonyolultak, ám eljuttatásuk a fiatalokhoz csak új módszerek révén lehet sikeres - hangzott el az OTP Fáy András Alapítvány OK Oktatóközpontjának "tanévnyitóján". A Központ októbertől "Karrieriskolát" is indít.
Karrier Nem értik a pénzügyeket a mai fiatalok, de nagyon sokat akarnak keresni
Privátbankár.hu | 2014. július 15. 18:05
Egy friss kutatás szerint a gimnáziumi és szakközépiskolai tanulók 92 százaléka szeretne továbbtanulni, a legtöbben a gazdasági és pénzügyi pályát tartják vonzónak, annak ellenére, hogy a pénzügyekkel kapcsolatos elméleti tudásuk igen hiányos.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG