Takarékosság
Makro / Külgazdaság Norvégia lett Németország legnagyobb földgázszállítója 
Privátbankár.hu | 2023. január 6. 16:30
Norvégia lett Németország legnagyobb földgázszállítója tavaly 33 százalékos részesedéssel, míg Oroszország részaránya az ország gázimportjában 22 százalékra esett a 2021-es 52 százalékról.
Makro / Külgazdaság Európai Bizottság: takarékos energiafelhasználás kell az orosz függőség felszámolásához  
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 16:26
Közös fellépést sürget és a lakosságtól is áldozatokat vár a brüsszeli testület.
Személyes pénzügyek Választások után megszorítások – nyugdíjakon és menekülteken spórolna a jobboldal 
Privátbankár.hu | 2018. március 22. 14:48
Az osztrák kormány jó helyzetben veszi át a költségvetést, a gazdasági növekedés, a magas foglalkoztatás, az alacsony kamatok sokat hagytak a kasszában. Magas a nyugdíjkassza bevétele is. De spórolnának is, az időseken, a menekülteken, a külföldi munkavállalók gyerekein, a munkanélkülieken, az államapparátuson, a hadseregen.
Makro / Külgazdaság Spórolnak a háztartások: ez menti meg az államháztartást? 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 17. 14:31
Elképesztő mennyiségű pénzt halmoznak fel a magyarok.
Személyes pénzügyek Kiderült: erre gyűjtenek ma a magyar fiatalok 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 5. 09:08
Sokkal érettebben gondolkodnak a pénzügyeikről, mint sejtettük.
Személyes pénzügyek Gazdálkodj okosan – így finanszíroztuk a karácsonyt 
Privátbankár.hu | 2017. január 5. 11:31
Soha nem költöttünk még ennyit a karácsonyi ajándékokra.
Makro / Külgazdaság Újabb megszorító csomagot nyújtott be a görög kormány  
Privátbankár.hu | 2016. május 19. 07:22
Beterjesztette a görög kormány szerdán késő este a parlament elé azt a törvénycsomagot, amellyel 1,8 milliárd euróval javítanák a központi költségvetés mérlegét, megfelelendő az ország nemzetközi hitelezői által megfogalmazott elvárásoknak.
Személyes pénzügyek Felkopik az állunk, ha nem kezdünk el már most félretenni a nyugdíjas évekre  
Privátbankár.hu | 2015. november 3. 18:05
Egy friss felmérés szerint az átlagnyugdíj 2050-re a jelenlegi nyugdíj 79 százalékra csökken, így a nyugdíjasok egyre kisebb hányadát lesznek képesek kifizetni azoknak a termékeknek és szolgáltatásoknak, amelyeket ma még megengedhetnek maguknak. Nincs más megoldás tehát mint az öngondoskodás, de hogyan és mennyit kellene félretennünk a nyugdíjas évekre?
Vásárló Ki a virágot szereti... - inkább férfi lehet? 
Privátbankár.hu | 2014. december 1. 19:45
A nők kockázatkerülők és előrelátóak - addig, amíg meg nem látnak valami újat, mert akkor hajlamosak túlszaladni a kereteken - áll az UniCredit felmérésében. Meglepő ugyanakkor, hogy a döntéshozó, hirtelenkedő férfiak többet költenek kertszépítésre a gyengébb nemnél.
Vásárló Nem csak nehéz, drága is az iskolatáska - kinek mennyibe kerül a suli? 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 1. 20:04
Átlagosan 58 ezer forintba kerül gyermekenként az iskolakezdés az idén, ami jelentős terhet ró a családokra – derült ki a Budapest Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. A felmérés szerint az egyetemista gyermekek őszi elindítása jelenti a legnagyobb terhet. A családok a beiskolázás előtt átlagosan öt hónapig takarékoskodnak, azonban így is minden hatodik szülő tartja elképzelhetőnek, hogy hitelt kell felvennie szeptemberben.
Személyes pénzügyek Sokat adózik, mégsem lesz állami nyugdíja? Így kaphat vissza 280 ezret 
Privátbankár.hu | 2014. február 25. 13:59
Bár kevesen bíznak az állami nyugdíjban, mégis kevesen tesznek félre erre a célra - adójóváírással igyekeznek ösztönözni az embereket.
Személyes pénzügyek Így spórol a magyar és a nyugati ember - mi a különbség? 
Privátbankár.hu | 2014. január 18. 10:50
A takarékoskodó magyarok többsége (55 százaléka) bízik abban, hogy eléri pénzügyi céljait. Legtöbben gyerekeik jövője végett (19 százalék), váratlan fizetnivalókra, továbbá egészséggel kapcsolatos költségekre (14-14 százalék) tesz félre vagy fektet be - mutat rá a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat nemzetközi felmérése.
Részvény / Deviza / Áru Kis gyerek, nagy pénz? Így spórolj a borsos tandíjakra! 
Privátbankár.hu | 2013. december 10. 06:05
Önköltség vagy tandíj, mindegy hogy hívjuk, a lényeg ugyanaz: fizetni kell az oktatásért és gyakran nem is keveset. Ráadásul nem csak a felsőoktatásért, de akár a gimnáziumban is nagy összegeket kérhetnek el az oktatásért. Ha a havi, féléves vagy éves költségeket felszorozzuk, és egyben látjuk az összeget, igen ijesztő lehet, de aki előre gondolkodik, felkészülhet erre is. Mutatjuk, hogyan.
Személyes pénzügyek A nyugdíjrendszer összeomlása elkerülhetetlen, de felkészülhet rá 
Füstös Móni | 2013. október 31. 14:30
A világon minden percben 5 millió dollárnyi friss megtakarítás keletkezik, és a vagyonfelhalmozás egyre nőni fog. Ha azonban Magyarországot nézzük a megtakarítási szokások szempontjából, akkor már nem ilyen kedvező a helyzet. Rengetegen vannak, akiknek nincs félretett pénze, ők akár havi néhány ezer forintos megtakarítással is elkezdhetik a takarékoskodást, a pénzügyi szolgáltatók egyre nagyobb figyelmet fordítanak rájuk.
Pénzügyi szektor Az állam és a takarékszövetkezetek: az igazi változás csak most jön - interjú 
Füstös Móni | 2013. október 31. 06:10
Nincsenek könnyű helyzetben a takarékok, a növekvő állami szerepvállalás nem csak autonómiavesztéssel, de rengeteg bizonytalansággal is jár - az igazi változások pedig még csak most jönnek. Boris Jánosnét, a Pátria Takarék elnök-ügyvezetőjét kérdeztük a takarékszövetkezeti integrációról és más, a pénzügyi szektort érintő kihívásokról.
Személyes pénzügyek Ne feledje: hétvégén óraátállítás! 
Privátbankár.hu | 2013. október 23. 17:00
Sokan szenvednek az óraátállítástól, sőt a legtöbb ember már késett le találkozót, vagy várt egy órát emiatt, de van haszna is: a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító adatai szerint a nyári időszámítással egy nagyobb város éves villamosenergia-fogyasztása spórolható meg.
Makro / Külgazdaság Spórolós ember lett az új kínai államfő 
Privátbankár.hu | 2013. március 14. 08:13
Hszi a Kínai Kommunista Párt tavaly novemberi kongresszusa óta a párt főtitkára és nyílt titok volt, hogy elődjét, Hu Csin-taót nemcsak a párt vezetésében, hanem az államelnöki poszton is váltani fogja.
Vásárló Milliárdokat költöttünk a spórolásra - melyik a legnagyobb kuponos cég? 
Privátbankár.hu | 2013. február 28. 18:00
Utazáshoz és szépségápoláshoz vették a legtöbb kupont tavaly Magyarországon. A különböző kedvezményekkel több mint ötmilliárd forintot spóroltak az emberek. Csaknem 50 százalékkal több kedvezményt vásároltak, mint tavaly. Népszerű még az egészségápolás és az oktatás is.
KKV Pang az építőipar: takarékoskodni kezd a Holcim is  
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 17:50
Az építőipar pangása miatt felgyorsítja takarékossági programjának végrehajtását a Holcim cementipari konszern - közölte a svájci társaság hétfőn.
Személyes pénzügyek A válság átalakította a magyarokat, pesszimisták vagyunk, de megfontoltabbak 
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 17:32
A magyarok négyötödét a megélhetési költségek emelkedése aggasztja leginkább és emiatt 41 százalékuk úgy véli, hogy a következő egy évben saját háztartásának anyagi helyzete is romlik. Egy hat országra kiterjedő felmérés szerint - beleértve minket is - megtakarítással csak a válaszadók egynegyede rendelkezik, de egyre jellemzőbb a megfontolt költekezés és az átgondolt hitelfelvétel.
Személyes pénzügyek Csökkent a megtakarítással rendelkezők száma 
Privátbankár.hu | 2012. november 5. 11:51
Annak ellenére, hogy az öngondoskodás felértékelődik a lakosság körében, mégis egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy megtakarítsanak.
Személyes pénzügyek Használja az Univerzum leghatalmasabb fegyverét: a kamatos kamatot 
Eidenpenz József | 2012. október 31. 06:20
Hogyan lehetünk gazdagok? Ha könnyen és gyorsan nem is megy, idővel szerény, biztonságos befektetések segítségével is vagyonossá válhatunk, jobb tehát, ha minél előbb elkezdjük. Nem kell más hozzá, csak szerénység, megtakarítás és józan paraszti ész. Gyerekeinknek vagy unokáinknak is legjobb lesz már holnap számlát nyitni.
Személyes pénzügyek Az osztrákoknak megtakarításra is jut 
Privátbankár.hu | 2012. október 11. 14:43
170 eurót, jövedelmük 8,4 százalékát tudják havonta megtakarítani az osztrákok - derül ki az Erste Csoport felméréséből. A legtöbben óvatosak: a takarékbetét, a lakás-előtakarékosság és az életbiztosítás népszerű.
Személyes pénzügyek Malacpersely elemzés: egyre menőbb a megtakarítás 
Privátbankár.hu | 2012. október 2. 11:53
A célhoz kötött, például lakástakarék-pénztári, önkéntes nyugdíjpénztári takarékosság eddig is elterjedt volt a magyarok körében, de a válság alatt kialakult a nem célhoz kötött a rendszeres havi megtakarítási szemlélet is. Az idősebb korosztály inkább a forintbetéteket használja, és nagyobb arányban rendelkeznek megtakarítással, mint a fiatalok, de a fiatalabbak is egyre többen használják a rendszeres megtakarítási számlát, átlagosan 21.570 forintot tesznek félre egy hónapban - derül ki a Malacpersely elemzésből.
Makro / Külgazdaság Több mint tízezer embernek mond fel a német Siemens 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 21. 11:17
Egy takarékossági program keretében válik meg több ezer alkalmazottjától a Siemens AG német elektrotechnikai konszern.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG