Bankolás
Személyes pénzügyek Egy magyar bank kesztyűt dobott a Revolutnak 
Natív tartalom | 2023. december 5. 13:06
A Gránit Bank mobilapplikációjában fintech-cégekkel versengő funkciót vezetett be, azonnali devizaváltást díj- és költségmentesen, amelyet az app-ban pár kattintással igényelhető és azonnal használható EUR és USD alapú devizakártya egészít ki. A szolgáltatást kedvező devizautalási díjak és a versenytársakhoz képest vonzó devizabetét-kamatok egészítik ki. 
Személyes pénzügyek Az infláció nagyon megdrágította a bankolást is 
Privátbankár.hu | 2023. január 15. 10:50
A mindennapi bankoláshoz kötődő kiadások tavaly 5,9 százalékkal nőttek, ez elmarad a múlt évi 14,5 százalékos éves átlagos árindextől, ám az előző évekhez tempósabb drágulásról tanúskodik - derül ki a money.hu összeállításából. Az inflációs adatnak előremutató hatása is lehet a bankolási költségekre nézve, egyes bankok ugyanis esetleg a tavalyi inflációnak megfelelően emelhetik a díjaikat, ami jelentős drágulást jelenthet. Éppen ezért érdemes megnézni a bankolási költségeket.
Személyes pénzügyek Durva drágulás jön a banki költségekben, de tízezreket lehet spórolni 
Privátbankár.hu | 2023. január 9. 11:43
Most különösen érdemes átnézni a különböző szolgáltatások díját.
Pénzügyi szektor Vizsgálódik a jegybank a különadók miatti áremelések kapcsán 
Privátbankár.hu | 2022. június 14. 16:01
Kiemelten odafigyelnek az árak alakulására.
Személyes pénzügyek Leszoktak a bankba járásról a magyarok  
Privátbankár.hu | 2022. február 15. 17:49
Sokan régimódinak tartják a személyes ügyintézést. 
Személyes pénzügyek K&H: így a nyugdíjasoknak is olcsóbb lehet a bankolás 
Privátbankár.hu | 2021. március 11. 12:42
A mindennapi bankolás egyre hangsúlyosabb az online térben, amire a járvány csak ráerősített. A nyugdíjasok is vevők rá, ugyanis a K&H 60 év feletti ügyfeleinek 38 százaléka online lép kapcsolatba a bankkal. Az anyabanknál, a KBC-nél is hasonló a helyzet, Belgiumban a 80 év felettiek 35 százaléka, a 65-80 évesek között pedig 10-ből 6-an választják az online csatornákat.
Makro / Külgazdaság Melyik bank fog itt kötvényt kibocsátani? 
Privátbankár.hu | 2020. május 11. 17:34
Amelyet egy az egyben az állam jegyez le. Meglehet, nem most lesz erre szükségük, hanem csak akkor, ha a koronavírus-járvány elhúzódna. Más kérdés, hogy azt, hogy az meddig tart, ma még senki nem képes megbecsülni. Azt viszont már most ki lehet jelenteni, hogy a két hónapja elindult azonnali fizetési rendszer a vártnál jobban teljesít, úgyhogy az magasabb szintre léphet. Hogy hová, ezzel is foglalkozott kollégánkat hétfő reggel.
Pénzügyi szektor Erste-vezér: nincs ingyenebéd, és nem lehet ingyen bankolni sem 
Csabai Károly | 2020. április 13. 19:00
Nomen est omen. Öt éve az Erste Banknak – neve német jelentéséhez hűen – elsőként sikerült az Orbán-kormánytól az összes hazai bank számára kedvező feltételeket kicsikarnia, aminek előnyeit természetesen az ügyfelek is élvezhették. Most hasonló tettre lenne szükség: folynak a tárgyalások a tranzakciós illeték eltörlésére a Pénzügyminisztérium és a Bankszövetség között. Utóbbi alelnökeként Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója hisz abban, hogy e tétel megszüntetése a kormányzat és a bankok mellett az ügyfelek számára is előnyös lenne, így ugyanis akár jóval kevesebbe kerülnének a pénzintézeti szolgáltatások.
Személyes pénzügyek Hogy bankolnak azok, akik már iPhone-on nézték az esti mesét? 
Eidenpenz József | 2018. május 17. 14:40
A fiatalokat nagyon nehéz rávenni arra, hogy bankba menjenek, de a mobilos megoldásokat szeretik – derült ki a Privátbankár Pénzügyi Tudatosság Diákfórumán. A Diákhitelnél kedvezőbb konstrukciót nehéz elképzelni. Meg lehetett tudni, hogyan lehet elkerülni a pénzügyi csalókat. Akik egyre bonyolultabb termékeket kínálnak az ügyfeleknek, mint devizaügyletek, bináris opciók, kriptodeviza-kereskedés.
Pénzügyi szektor Szigorít Brüsszel: megreformálják a bankolást 
Privátbankár.hu | 2017. november 27. 14:18
Új szabályokat fogadtak el, hogy még biztonságosabb legyen az elektronikus fizetés.
Személyes pénzügyek Kiderült: erre gyűjtenek ma a magyar fiatalok 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 5. 09:08
Sokkal érettebben gondolkodnak a pénzügyeikről, mint sejtettük.
Személyes pénzügyek Két magyar bank mindenkit beelőzött - beköszöntött a jövő 
Gáspár András | 2017. július 25. 14:45
Két magyar bank tényleg a startvonalon várta, hogy az MNB eldörrentse a pisztolyt, és azonnal elérhetővé tette az online számlanyitás lehetőségét (leendő) ügyfeleik számára. Megkérdeztük a többi bankot, náluk mikor lesz elérhető a szolgáltatás - van, ahol rögtön továbbgondolták a kérdést, és már hitelt is adnának az ügyfeleknek anélkül, hogy a bankfiókba kellene betenni a lábukat.
Személyes pénzügyek Ma új világ kezdődött a magyar bankolásban 
Privátbankár.hu | 2017. július 20. 09:23
Mától személyes megjelenés nélkül - videó chat funkcióval - is megtörténhet a lakossági ügyfelek azonosítása, a szerződéskötés.
Személyes pénzügyek Egyre olcsóbb a bankolás – te mennyit fogsz a sajátodon? 
Privátbankár.hu | 2017. február 21. 12:22
Tavaly év elejéhez képest most már havonta több mint 500 forintot spórolunk a banki költségeinken.
Pénzügyi szektor Végleg elfelejtheted a bankfiókokat? Minden a netre költözik 
Veres Patrik | 2017. január 12. 17:01
Szinte minden nagyobb kereskedelmi bank próbál valamilyen komolyabb innovációval előrukkolni 2017-ben - válaszoltak lapunk kérdésére hazai pénzintézetek. Egyre közelebb már az a pont, amikor az ügyfelek csak a legvégső esetben - vagy a törvényi kötelezettség miatt - jelennek meg a bankfiókokban. Megkérdeztük, hogy áll a netbankok térhódítása.
Vásárló Vigyázz, mit adsz ki magadról! Így ügyeskednek a csalók karácsonykor 
Privátbankár.hu | 2016. december 16. 13:01
Sok kamu webshop jelenik meg az ünnepek környékén, ha furcsa adatokat kérnek, kezdj el gyanakodni!
Személyes pénzügyek Ha már magadtól nem megy: a bankok tanítanak meg a pénzügyeid rendezésére? 
Privátbankár.hu | 2016. december 15. 08:31
Ha a közoktatásba nem fér bele, akkor majd a versenyszféra kitanítja az embereket a helyes pénzügyi döntések meghozatalára - legalábbis jelenleg valami ilyesmi a helyzet Magyarországon, ha pénzügyi tudatosságról beszélünk. Ebbe a sorba állnak be lassanként a bankok is, amelyeknek szintén érdeke a jól felkészült ügyfél. Bartha Ákos, az MKB retail ügyvezető igazgatója szerint együtt kell dolgozni az ügyféllel a siker érdekében. Interjú.
Pénzügyi szektor Windows XP fut a gépén? Ezért legyen óvatos! 
Privátbankár.hu | 2014. április 8. 07:39
Veszélyeztetettebbekké válnak a Windows XP operációs rendszert használó számítógépek, miután szerdától a Microsoft nem frissíti tovább a programot, ez leginkább az internetbankot használókat érintheti Jakab Péter, a Magyar Bankszövetség bankbiztonsági munkacsoportjának elnöke szerint.
Pénzügyi szektor Így bankolnak a magyar fiatalok: bíznak a bankosokban 
Privátbankár.hu | 2013. december 1. 13:50
Ma Magyarországon a 19-29 éves városi fiatalok átlagosan 18 évesen nyitják meg első bankszámlájukat. Bankot egyharmaduk, számlacsomagot a bankon belül pedig kicsivel kevesebb, mint negyedük váltott már. A kötődés egyik meghatározó oka, hogy bankjával a többségnek nincs problémája, így nem érez különösebb késztetést a váltásra. A K&H pályakezdők jóléti index kutatási adataiból kiderül az is, bár az internet korát éljük, ha számlacsomag váltanak, a fiatalok többsége a banki ügyintéző javaslata alapján dönt.
Pénzügyi szektor Fiatalon csak próbálkoznak, de a fősuli után jön a tapasztalat - így bankolunk 
Privátbankár.hu | 2013. november 27. 19:30
A GfK Hungária Retail Banking Monitor vizsgálatának adatai alátámasztják azt a kézenfekvőnek tűnő feltételezést, miszerint a mai fiatalok többnyire 18 és 23 éves koruk között kerülnek a pénzintézetekkel szorosabb kapcsolatba.
Vásárló Drága lett a bankolás, újra hódít a készpénz? 
Privátbankár.hu | 2013. október 16. 13:00
Bár az ügyfelek többsége tisztában van a tranzakciók után felszámolt illeték bevezetésének tényével, az illeték konkrét mértékét kevesen ismerik – erre mutat rá a GfK Hungária kutatása. A lakosság elsősorban a kártyás tranzakciók számának, arányának csökkentésével reagált a díjak emelkedésére.
Vásárló Már csak pár napig bankolhatunk olcsóbban 
Privátbankár.hu | 2013. július 27. 11:24
Augusztus elsejétől már nem lesz felső korlátja a pénzfelvételnek, de drágul több más banki megbízás díja is. A gazdasági miniszter szerint a verseny miatt várhatóan nem terhelik át az ügyfelekre a díjakat a bankok, úgy, ahogy azt korábban sem tették.
Pénzügyi szektor Sokba kerül a bankolás? 8+1 remek módszer a spórolásra 
Eidenpenz József | 2013. május 7. 06:20
Nem elég, hogy tranzakciós adót kell fizetni, még a kamatok is rekord alacsonyra süllyedtek az idén. Nagyon észnél kell lenni, hogy valaki egyáltalán reálkamatot érjen el, ügyelni kell minden apró részletre. A legfontosabb, hogy számoljunk, gondolkodjunk. Ébresztő!
Pénzügyi szektor Azt mondják meg, az én pénzemmel mi lesz 
Privátbankár.hu | 2012. július 15. 09:03
A banki ügyfelek egyre inkább személyes szakértői tanácsadást igényelnek, s egyre kevésbé elégedettek az általános tájékoztatással - derül ki a Cisco Internet Business Solutions Group nemzetközi felméréséből, amely a lakossági bankolási szokásokat és igényeket térképezte fel.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG