Hirdetés
Hirdetés

Rábólintottak: mostantól ömölhet a génmódosított vetőmag a világra?

2018. május 30., 09:30

Európa után Amerika is elfogadta a Bayer és a Monsanto egyesülését.

Ahogy arról már korábban írtunk, hosszú ideje húzódott a Bayer és a Monsanto közötti felvásárlási harc, hosszas próbálkozás után a Monsanto végül beadta a derekát a felvásárlásra, erre pedig végül az Európai Unió is rábólintott. A Reuters cikke szerint most az amerikai versenyhivatal is elfogadta a döntést, így a Monsanto valóban megválhat 9 milliárd dollárnyi részétől, és így végül a Bayer felvásárolhatja őket 62,5 milliárd dollárért. A Bayer ezért cserébe 2,2 milliárd értékben válik meg üzletágaktól.

Az összeborulással a világ legnagyobb vetőmag és gyomirtó vállalata jön létre. A Bayer egyébként is a világ egyik legnagyobbja volt már eddig is, 2017-ben mintegy 20 milliárd euró bevételre tettek szert. A többi legekhez képest ez jelentős többletet jelent, a második legnagyobb gyártó, a DowDuPont csak 12,4 milliárd eurót ért el tavaly, míg a ChemChina Syngenta 7,9 milliárd értékben értékesített. A Bayernek ugyanakkor sietnie kell, a szerződést június 14-ig kell aláírniuk, különben a Monsanto visszavonja az ajánlatát és magasabb ajánlat után néz.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Óriásit lehetett bukni, és szóltunk is időben

Óriásit lehetett bukni, és szóltunk is időben

Hosszas oldalazás után meredek zuhanásba váltott a bitcoin árfolyama, és a többi kriptodeviza is gyors ütemben veszít értékéből, némelyik már századrészét sem éri annak, amit legnagyobb mániában elért. A piacon hosszú távon mindig a fundamentumok számítanak, és ez most úgy tűnik, itt is kezd érvényesülni.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?