Hirdetés
Hirdetés

Történelmi pillanat: új rekord született a BMW-nél

2017. július 13., 07:12

Soha nem adtak el még annyi autót, mint az idei első félévben.

A német konszern jelentése szerint az év első hat hónapjában összesen 1,22 millió darab autót értékesített, ami 5 százalékos emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ez egyben a BMW történetének legerősebb féléves eredményét is jelenti. A kedvező adatokat az egyre növekvő kínai keresletnek köszönhette a társaság, hazai fronton azonban visszaestek az eladások: a németek 16,7 százalékkal kevesebb, mindössze 27 ezer BMW-t vásároltak. A cég ugyanakkor arra számít, hogy ha a tendencia folytatódik, további rekordok születhetnek idén.

Az eladáscsökkenés arra vezethető vissza, hogy május végén az autókonszern több napra a gyártás szüneteltetésére kényszerült több üzemében, mivel a beszállítója, a Bosch egy bizonyos alkatrészt nem tudott megfelelő mennyiségben szállítani az egyes modellekhez, emiatt 8 ezer jármű gyártásával nem végeztek a tervezett időre.

Hirdetés

Elektromosban a jövő

Akárcsak a legtöbb nagy gyártó, a BMW is a jövőre, így a hibrid és elektromos autókra fókuszál. A környezettudatosság a keresletben is megmutatkozik, a cég ügyvezetője, Ian Robertson elmondása szerint tavalyhoz képest megduplázódott az igény az ilyen autókra, ezekből 43 ezret értékesítettek. A BMW egyébként az idei évre 100 ezer elektromos és hibrid jármű eladását tűzte ki célul. A konkurens Daimler egyébként szintén erős félévet zárt, az Ernst & Young felmérése szerint a két volt a legnyereségesebb ágazati cég 2016-ban.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Defekt, sérült felni, rossz egyenesfutás: problémák, amelyek akár egyetlen kátyú után is jelentkezhetnek. Mindez nem csoda: egy-egy fagyos, csapadékos hét után kátyúk ezrei jelennek meg a hazai utakon, amelyek akár százezres nagyságrendű kárt is okozhatnak autónkban.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38240.09-1.05%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?