Hirdetés
Hirdetés

Kígyózó sorok és drágulás - most emiatt szívnak a magyar autósok

2017. november 13., 07:34

Annyira nincs elég szakember, hogy hamarosan a gumicsere is még drágább lesz.

A Világgazdaság cikke szerint az egyre súlyosbodó munkaerőhiány a műhelyeket is elérte: a gumiabroncs-szerelők ugyanis béremeléssel próbálják megtartani a még meglévő munkaerőt, emiatt azonban a szolgáltatásoknak is felkúszik az ára. A Continental Hungária Kft. értékesítési vezetője, Tokaji Vilmos a drágulás mellett kígyózó sorokra figyelmeztet a téli szezonban, hozzátéve: idén akár 20 százalékkal is többe kerülhet az abroncsok cseréje.

A gumicsere ára nagyban függ a szolgáltatás színvonalától, emiatt nehéz átlagos tarifát meghatározni, de nagyságrendileg tízezer forint körül lehet, és a lap cikke szerint az alacsonyabb bérköltségek miatt vidéken a fővárosinál akár harminc százalékkal olcsóbban is lecserélhetik a gumikat. Az abroncsok átlagos ára is tág határok között mozog, a méret és a minőség függvényében. Az átlagautósnak körülbelül 80-100 ezer forintba kerülhet a négy téli abroncs.

Hirdetés
Nem mindegy, mi van az autón? Nem bizony! A téli és a nyári gumik nem csak mintázatukban, hanem összetételükben is különböznek, a két anyag pedig nem ugyanúgy viselkedik hő hatására - a gumicsere fontosságáról itt és itt írtunk korábban a Privátbankár.hu-n.
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Az üdülési szezon beindultával számos honfitársunk autóval utazik a szomszédos országokba, számukra hasznos információ, hogy a nyaralás célpontjai felé vezető úton mennyit és milyen módon fizethetnek az autópálya-használatért.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?