Téli gumi
Személyes pénzügyek Az autósoknak még nehezebb az év vége - van menekülőút? 
Privátbankár.hu | 2019. november 24. 18:01
Az ünnepek közeledtével minden összejön, hogy lenullázzák a sofőrök pénztárcáját. Összegyűjtöttünk, hogy milyen jelentősebb tételek merülhetnek fel télen, a Bank360 pedig megnézte, hova érdemes most fordulnia annak, akinek áthidaló pénzügyi segítségre van szüksége.
Vásárló 8 hasznos tipp a téli gumi használatához és vásárlásához 
Privátbankár.hu | 2019. október 6. 16:03
A téli gumi szezon minden évben kihívás elé állítja az autósokat, hiszen se szeri, se száma a piacon lévő abroncsoknak, ráadásul mindenki próbálja a lehető legolcsóbban megúszni a vásárlást. Bár egy minőségi gumi használattól függően akár több szezont is kibírhat, sokan mégis inkább az egy telet még épp kihúzó, használt abroncsokat választják.
Vásárló Megbüntethetnek, ha télen is nyári gumival autózunk?  
Privátbankár.hu | 2018. október 30. 20:20
Az október végi időjárás még nem igazolja, hamarosan időszerűvé válik a nyári gumik lecserélése az autókon. Pontosan mikor ajánlott ezt megtenni? Megbüntethetnek, ha nyári gumival autózunk télen? Mikor nem fizet a biztosító, ha balesetet szenvedünk? Rossz hír, hogy a magyar autósok meglepően keveset tudnak ezekről a kérdésekről. Egy felmérés arra világított rá, hogy a magyarok 40 százaléka tévesen úgy gondolja, hogy itthon kötelező a téli gumi használata, 70 százalékuk pedig nincs tisztában a gumiabroncsokra vonatkozó szabályokkal.
Vásárló Cudar hidegek jönnek: te felkészültél már? 
Privátbankár.hu | 2018. október 28. 11:03
Az abroncskereskedések szervizeiben idén a vártnál hamarabb kezdődött a téli kerékcsere időszaka, és a következő hetekben is sok tízezer autós keresi fel országszerte a szerelőállásokat. Tomin István, a Hankook műszaki vevőszolgálatának vezetője néhány jó tanáccsal segít a tudatos járműtulajdonosoknak eligazodni a közelgő hidegebb időjárásra való felkészülésben.
Vásárló Életveszély az utakon: ezt mégis hogy gondolják a magyarok?  
Privátbankár.hu | 2018. július 25. 15:30
A nyaralni induló magyarok egy része még júliusban is téli gumival közlekedik. Ez mégis javuló tendenciát mutat a tavalyi felmérés eredményéhez képest, amikor még a mostaninál is több magyar havas útra tervezett kerekeken autózott a kánikulában. Pedig az abroncsoknak a forró aszfalt mellett az egyre gyakoribbá váló heves esőzéseknek is ellen kell állniuk.
Vásárló Jön a nyár - a te autód készen áll rá? 
Privátbankár.hu | 2018. július 15. 14:30
Mintegy 1,5 millió személyautóval indulnak vakációzni ezekben a hetekben a családok. Annak ellenére, hogy a hosszú autós utak során fokozott terhelés éri a kocsik abroncsait, a Bridgestone adatai szerint 10-ből 7 magyar autótulajdonos még mindig úgy vág neki az útnak, hogy nem ellenőrzi azok állapotát és a pótkerék nyomását.
Vásárló Megbolondultak a magyarok: miért hagyják az autón a téli gumit?  
Privátbankár.hu | 2018. június 10. 16:26
Évről-évre egyre kevesebben váltanak nyári gumira a kánikula beköszöntével, ezzel párhuzamosan pedig egyre többen hagyják autójukon a téli gumit. Téli gumival autózni nem csupán azért nem ajánlott, mert balesetveszélyes. Aki még nem tette meg, mihamarabb keressen fel egy gumist!
Vásárló Hét jel, amiből tudhatod, hogy megérett az autód a kerékcserére 
Privátbankár.hu | 2018. február 27. 20:31
Az autónk egyéb alkatrészei jellemzően egyértelműen jelzik, ha valami nem stimmel: zörög, reped, villog. Ha azonban már látható jelei vannak a kerekeken a kopásnak, akkor talán a gumisig sem érdemes elgurulni vele. Az sem mindegy ráadásul, hogy milyen időben milyen gumit használunk. Összeszedtünk hét tippet, amivel biztosíthatjuk, hogy a téli zimankóban is biztonságosan autózhatunk.
Vásárló Te is azok közé tartozol, akik mások életvel játszanak? 
Privátbankár.hu | 2017. december 23. 09:21
Százból tizenkét autón még decemberben is nyári abroncsok vannak. A kisteherautóknál még rosszabb a helyzet.
Közérdekű Óriási razziát tartottak a magyar utakon 
Privátbankár.hu | 2017. november 16. 11:16
Téli gumi nélküli autósokat kerestek.
Vásárló Megvan a téligumi-teszt eredménye: ezek lettek a legjobb abroncsok 
Privátbankár.hu | 2017. november 13. 20:22
Idén immár hatodik alkalommal tesztelték a téligumikat a Hungaroringen található tanpályán. A mérések célja, hogy az autósok ne csupán külföldi tesztekre hagyatkozva, hanem hazai környezetben regisztrált eredményekre támaszkodva is tudjanak választani az idei legnépszerűbb abroncstípusok közül. 19 szettet vizsgáltak meg a szakemberek, köztük ötféle új négyévszakos típus, valamint egy új és egy használt nyári garnitúra is szerepelt a teljes körű összehasonlíthatóság érdekében.
Közérdekű Előre készülnek a télre: már izzítják a hókotrókat 
Privátbankár.hu | 2017. november 13. 10:15
Felkészült a télre a közútkezelő.
Vásárló Kígyózó sorok és drágulás - most emiatt szívnak a magyar autósok 
Privátbankár.hu | 2017. november 13. 07:34
Annyira nincs elég szakember, hogy hamarosan a gumicsere is még drágább lesz.
Vásárló Indul az óriásrazzia: te felkészültél rá?  
Privátbankár.hu | 2017. november 8. 08:00
Kétnapos ellenőrzés veszi kezdetét: az autók műszaki állapotát fogják vizsgálni.
Közérdekű Komoly razzia jön – ezeket fogják kőkeményen ellenőrizni  
Privátbankár.hu | 2017. november 3. 09:52
Lassan itt a téli, mennyire vannak felkészülve rá az autósok?
Vásárló Ezeket a téli gumikat máris visszahívták 
Privátbankár.hu | 2017. november 1. 13:39
A Semperit cég transzportereknél használatos gumiabroncsok ingyenes cseréjét jelentette be, amelyekből Magyarországon is adtak el. A sorozat szerencsére viszonylag kicsi.
Vásárló Most tényleg rohanjunk téli gumit venni? Elszállnak az árak? 
Gáspár András | 2017. július 25. 12:43
Most kell megvenni a téli gumit, a következő szezonra ugyanis 17-20 százalékkal emelkednek majd az árak, mert az alapanyagok nagyon megdrágultak - mondta olvasónknak a gumiszervíz jólértesült alkalmazottja épp akkor, amikor a szezon elején a nyári gumikat szerelte fel olvasónk autójára. Vajon egy ügyes kereskedői trükkről van szó a beragadt előző évi készlet kiszórására, vagy tényleg az az autós a legfineszesebb, aki akkor vásárol téli gumit, amikor a többiek nem?
Vásárló Nem éri meg az életeddel játszani: ha ez van a kocsidon, ne indulj nyaralni! 
Privátbankár.hu | 2017. július 23. 18:02
Nem véletlenül találták ki a téli és a nyári gumiabroncsot, a két típus ugyanis mind bordázatában, mind szerkezetében különbözik. Ez rendkívül veszélyes lehet az utakon, a magyar autósok 18 százaléka azonban még júliusban is téli gumival közlekedik. Ez bár valamivel jobb a tavalyi adatokhoz képest, még mindig rendkívül veszélyes – mutatjuk, miért.
Vásárló Lehet jó az olcsó is? Ezek lettek a legjobb nyári gumik 2017-ben 
Privátbankár.hu | 2017. március 21. 14:44
A nagyobb, prémium márkák mellett az olcsóbb kategória képviselői között is akadt kiemelkedően jó eredmény a 2017-es nyárigumi-teszten: a top5-be be tudott kerülni egy olyan abroncs is, aminek darabját 15 ezer forint alatti áron is be lehet szerezni. A négyévszakos gumik között is akadt jó teljesítmény, a téli gumi és az agyonhasznált nyári viszont csúnyán leszerepelt.
Vásárló Minden ötödik magyar autós veszélybe sodorja a többieket - te melyik táborba tartozol? 
Privátbankár.hu | 2017. február 26. 09:56
Ötből egy autós nem az évszaknak megfelelő gumit használja az autóján egy friss felmérés szerint - még nagyobb baj, hogy főleg az öregebb autók tulajdonosai spórolnak a biztonságon. A jogszabály 1,6 milliméteres profilmélységet ír elő, de ez már kevés a biztonsághoz, pláne télen. A márciusi havazástól félnek a magyar autósok, így sokan még a tavaszi melegben sem cserélik le a téli gumit. Az Automax évente 130 ezer abroncsot értékesít, most online kutatást készített a témában.
Vásárló És a te autódon van téli gumi?  
Privátbankár.hu | 2016. december 11. 09:49
Az idén, október végéig, 1,9 százalékkal nőtt a téli gumiabroncs-piac a tavalyi év azonos időszakához képest Magyarországon.
Vásárló Téli gumi: csak a pénzt dobjuk ki az ablakon?  
Privátbankár.hu | 2016. december 10. 14:55
Régi tanács, hogy 7 fok alatt már csak téli gumit érdemes használni. De vajon még ma is megállja a helyét ez az állítás?
Vásárló Megjött a fagy – autósok, nem felejtettetek el valamit? 
Privátbankár.hu | 2016. november 15. 15:02
Hiába van november közepe, még csak az autósok töredéke cserélte le a gumikat. Pedig ez életveszélyes.
Vásárló Ez tényleg nem játék - komoly bajba kerülhet, aki felkészületlenül indul el 
Privátbankár.hu | 2016. október 30. 14:14
Évek óta több közúti- és töréskárral járó baleset történik az őszi hónapokban: az éves átlaghoz képest szeptember-október-novemberben öt-kilenc százalékkal több, mint az év többi hónapjaiban. Ezek döntő többségét a járművezetők okozzák, és ez egybecseng a Genertel által megkérdezett gépjárművezetők legnagyobb félelmével: a megkérdezettek közel 40 százaléka más autóvezetők szabálytalanságától tart leginkább.
Vásárló Autósok, figyelem! Erre vadászik most a rendőrség 
Privátbankár.hu | 2016. október 28. 09:17
Hiába közeleg rohamléptekkel a tél, sokan még mindig nem váltottak téli gumira.
Személyes pénzügyek Ezt ne hagyd az utolsó pillanatra! Az életeddel játszol 
Privátbankár.hu | 2016. október 17. 09:03
Bár egyre többen tesznek fel időben téli gumit, még mindig van hova fejlődni.
Vásárló Közeleg a tél – erről semmiképp se feledkezz meg 
Privátbankár.hu | 2016. október 11. 13:34
Nyakunkon a csúszós idő, most érdemes lecserélni a nyári gumikat.
Vásárló Most kiderül, hogy úszhatod meg a balesetet - itt a téligumi-teszt 
Privátbankár.hu | 2016. január 14. 20:45
A következő napokban a rövid felmelegedést követően ismét téli útviszonyok és nappal is fagypont alatti hőmérsékletek teszik próbára a közlekedőket. Ezért mindenki számára tanulságosak lehetnek a Hungaroringen elvégzett tesztek, amelyek valódi hóban zajlottak le.
Személyes pénzügyek Bekeményített a tél, így kerüld el a durva károkat 
Privátbankár.hu | 2016. január 6. 21:04
A héten megérkezett az első hó hazánkba, de nemcsak a havazás, az ónos eső miatt is adtak ki riasztást. A tapasztalatok szerint az év eleji havazás mintegy 10-20 százalékkal növelheti a kárbejelentések számát, nem csak gépjármű- a lakásbiztosítások esetében is megnőnek a bejelentések. Érdemes körültekintően közlekednünk, akár autóval, akár gyalogosan kelünk útra.
Makro / Külgazdaság Nincs pénz: ezeken a buszokon van csak téli gumi  
Privátbankár.hu | 2016. január 6. 12:12
Az Egységes Közlekedési Szakszervezet levélben kért magyarázatot Bolla Tibor BKV-, illetve Fekete Antal Volánbusz-vezérigazgatótól, hogy a járműveket miért nem téli gumikkal állítják a forgalomba januárban - írja a Népszabadság.
Vásárló 6+1 jótanács a téli vezetéshez  
Privátbankár.hu | 2015. december 19. 16:00
Technikásabb vezetési stílus, téli gumi, tiszta ablakok és fagyálló - hogy csak néhány dolgot említsünk, mire érdemes figyelni a tél és a hideg beálltával a vezetésnél. Az AAA AUTO most saját belső kutatásai alapján összegyűjtött több fontos biztonsági tanácsot és tippet, amivel az autósok biztonságosabban és problémamentesebben vezethetnek a téli időszakban.
Vásárló Hétvégén beköszönt a tél - ugye nem felejtetted el a téli gumit?  
Privátbankár.hu | 2015. november 20. 18:18
Bár az időjárás eddig még ízelítőt sem adott a télből, tízből hét autós mostanra már gondoskodott a megfelelő szezonális abroncsok felszereléséről. A túlnyomó többség ráadásul valamilyen prémium márkás abroncsot használ, igaz, tavalyhoz képest újra 50 százalékra növekedett az 5 évnél idősebb téli gumit használók aránya.
Vásárló Jön a fagyos idő: ha ezt elfelejted, életveszélybe kerülhetsz 
Privátbankár.hu | 2015. november 7. 16:25
A magyar autósok 30 százaléka csak hetekkel azt követően cseréli le nyári abroncsait, miután a nappali hőmérséklet már indokolná a gumicserét, derült ki a Bridgestone közel 70 magyar szervizműhely vezetője körében végzett 2015. szeptemberi felméréséből.
Vásárló Itt a nagy téligumi-teszt eredménye - ezek a legjobbak  
Privátbankár.hu | 2015. október 31. 19:05
Megdöbbentő eredmény, miszerint jeges úton a használt nyári guminak több mint háromszoros a fékútja. Nem mindegy tehát, hogy mi van a kocsikon a tél közeledtével. Ennek jártak utána ismét a szakemberek. Idén 19 szettet vizsgáltak meg, köztük nyári és négyévszakos gumikat is. Itt van a végeredmény.
Vásárló Itt a gumi-teszt eredménye: egyre jobban szerepelünk 
Privátbankár.hu | 2015. február 12. 20:15
A nonstopgumi.hu és a Használtautó.hu az idei téli szezonban is elvégezte a magyar autósok téligumi-használatára vonatkozó véletlen mintavételen alapuló vizsgálatát. A felmérés szerint az autósok egyre jobban odafigyelnek arra, hogy megfelelő abroncsokkal nézzenek szembe a tél kihívásaival: tovább javult a téli gumit használó autósok aránya, a többség ráadásul valamilyen prémium márkás abroncsot használ, és immár csupán 45 százalékuk tesz 5 évnél idősebb téli gumit az autójára.
Vásárló Újra lehet hóban vezetni - te az úton tudnád tartani az autót? 
Privátbankár.hu | 2015. január 24. 17:00
Egy friss kutatás nemrég a magyar autósok téli vezetési szokásait térképezte fel, és azt, hogy mennyire tartják szem előtt a biztonságos vezetés szabályait és kritériumait. Kiderült, hogy a válaszadók többsége időben cseréli le a nyári gumit télire, de használt garnitúrájukat csak akkor, ha az már túlságosan elkopott. Emellett az autóvezetők kétharmada még életében nem használt hóláncot.
Vásárló Villámteszt az utakon: milyen a jó téli gumi? 
Privátbankár.hu | 2014. december 11. 14:45
A dugóban várakozó autósok abroncsait vizsgálták meg, sokan furikáznak alkalmatlan gumival, de milyen a jó?
Vásárló Nagy magyar téligumi-teszt: melyik a legjobb? Itt a végeredmény 
Privátbankár.hu | 2014. november 15. 09:54
Harmadszor tesztelték le a Hungaroringen a téli és négyévszakos gumikat, a magyar viszonyokra optimalizált körülmények között dől el, melyik gumi hogyan teljesít. Egy dolog biztos: nyári gumival jeges úton közlekedni ön- és közveszélyes.
Vásárló Közeledik a tél: így készítsd fel rá autódat 
Privátbankár.hu | 2014. október 17. 15:11
Már októberben érdemes felkészíteni az autót a téli közlekedésre, de mik a legfontosabb teendők ilyenkor?
Vásárló Nem csak az iskolakezdés miatt fájhat a feje - ezekkel is számoljon! 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 5. 20:01
A családok átlagos havi kiadásának több mint felét évszaktól függetlenül az étkezés és a lakhatás teszi ki. Különösen igaz ez az őszi-téli hónapokban. Szeptembertől ugyanis elsősorban a fűtés miatt megugranak a lakásfenntartás költségei.
Vásárló Ezért nem cserélünk gumit - miért kéne? 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 15. 20:02
A Goodyear felmérése szerint az autósok több mint tíz százaléka nyáron is téli gumit használ. Legtöbbjük túl drágának találja lecserélni a téli gumikat nyárira, pedig nyáron téli gumival járni nem kifizetődőbb, ugyanis a jármű többet fogyaszt, a gumi jobban kopik, így gyakrabban kell cserélni.
Vásárló Elbukott a téli gumi - akkor milyet vegyünk? Itt a friss toplista! 
Privátbankár.hu | 2014. május 21. 10:54
Egy friss gumiteszt szerint 20 százalékkal hosszabb fékúttal számolhat, aki akár száraz, akár nedves aszfalton a nyári szezonban is téli gumival közlekedik.
Vásárló Egyre többen bízzák öreg gumikra az életüket 
Privátbankár.hu | 2014. február 6. 10:20
Egy friss felmérés szerint tovább javult a téli gumit használó magyar autósok aránya, a többség ráadásul valamelyik prémium márkás abroncsot használ, ugyanakkor jellemzően öt évnél idősebb téli gumin fut a hazai személyautó-állomány.
Biztosítás Szélsőséges időjárás, csúszós utak - így készülj fel a télre! 
Privátbankár.hu | 2013. december 13. 19:40
Az elmúlt hetekben rekord meleg és rekord hideg váltotta egymást hazánkban, a december beköszöntével pedig még csak most érkeznek hozzánk az igazán fagyos nappalok és éjszakák. Nem elég, hogy az útviszonyok is veszélyesebbek ilyenkor, a változékony, szélsőséges időjárás befolyásolja lelkiállapotunkat és vezetési morálunkat is. Hogyan védekezhetünk ellene?
Vásárló Változnak a műszaki követelmények autóra, kerékpárra és motorra  
Privátbankár.hu | 2013. december 3. 09:44
A téli gumikra és a biciklilámpákra vonatkozó szabályok is változnak a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében, amely több ponton megváltoztatja az autó, a kerékpár és a motor forgalomban tartásának műszaki feltételeit rögzítő jogszabályokat.
Vásárló Nagy gumi-teszt a Hungaroringen: melyiket válasszam? 
Privátbankár.hu | 2013. november 26. 09:25
Másodszor került sor az egyetlen nagyszabású hazai Téligumitesztre a Hungaroringen. A nonstopgumi.hu és a Használtautó.hu által szervezett esemény célja az volt, hogy a hazai autósok ne csupán külföldi tesztek alapján tudjanak tájékozódni az idén legnépszerűbb abroncstípusok minőségi sorrendjéről, hanem hazai környezetben mért konkrét eredményekkel is találkozzanak. A 16 téli-, illetve négyévszakos gumiszett tesztje mellett egy használt nyári garnitúra próbája biztosította a teljes körű összehasonlíthatóságot.
Vásárló A magyarok és a gumi: mindegy milyen, csak olcsó legyen? 
Privátbankár.hu | 2013. október 8. 07:22
Közel öt százalékkal zsugorodott a magyar személyautóabroncs-piac az idei első nyolc hónapban tavalyhoz képest, a téli kerékcserében reménykednek a gyártók.
KKV Már a vénasszonyok nyarán kötelezővé tennék a téli gumit a gumisok 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 6. 14:05
A fővárosi taxik mintájára szigorítanának az ágazat képviselői. Becslések szerint az autósok 40 százaléka nem cseréli le a gumit télen.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG