1p
Tavaly 15-20 milliárd forintba került a látványsportágak - vagyis a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda, és a jégkorong - támogatása az adófizetőknek, és idén is hasonló nagyságrendű lehet ez az összeg.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a kormány a társasági adóból érvényesíthető adókedvezmény megalkotásával szeretné ösztönözni a látványcsapat-sportágak támogatása iránt elkötelezett társas vállalkozásokat.

Ennek érdekében a látványcsapat-sportágak támogatója a juttatás adóévében és az azt követő három adóévben - a támogatási igazolás birtokában - a fizetendő társasági adó 70 százalékáig terjedő adókedvezményt érvényesíthet, valamint a támogatás, juttatás értéke elszámolható az adózás előtti eredmény terhére is - emlékeztetett.

Matolcsy György kiemelte, hogy a támogatás nem közvetlen, célzott állami támogatásként, költségvetési kiadás formájában jut a sportszervezetekhez, hanem a látványcsapat-sportágakat támogató társas vállalkozások döntése, felajánlása alapján.

A sportcélú adókedvezmény költségvetési hatásának alakulását ugyanakkor a nemzetgazdasági tárca is figyelemmel kíséri. A rendelkezésre álló adatok szerint a 2011-ben a sportcélú adókedvezmény államháztartási szintű költségvetési hatása - számításba véve azt is, hogy az adókedvezmény révén megvalósuló beruházások többlet adóbevételt generálnak - összesen mintegy 15-20 milliárd forintra tehető, és a tárca idén is hasonló nagyságrendű bevétel-elmaradással kalkulál.

A miniszter hozzáfűzte: az adókedvezmény tényleges bevételi hatása többek között függ attól, hogy a benyújtott sportágfejlesztési programok közül az illetékes szervek melyeket, milyen összegben hagynak jóvá, milyen ütemezésben történik a támogatási igazolások kiállítása, a sportszervezetek találnak-e támogatót, és hogy ez a támogató a kedvezmény összegét mekkora részben tudja érvényesíteni a 2012. adóévre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG