1p
Lázár János frakcióvezető szerint, abban az esetben, ha jövőre a bevételek és a kiadások újragondolására lesz szükség, akkor egy-egy társadalmi csoport nagyobb terhet viselhet. Elképzelése szerint önkormányzati szinten megadóztathatják azokat, akik 150 négyzetméternél nagyobb lakásban élnek, amely pár százmilliós pluszbevételt jelentene.

Lázár János Fidesz-frakcióvezető a hvg.hu-nak adott interjúban a jövő évi kilátásokkal kapcsolatban kiemelete, hogy Európa és Magyarország számára az első hónapok vízválasztóak lesznek. Az egyik frakcióülésen Orbán Viktor azt mondta, hogy az első félév kemény időszak lesz. Hozzátette, hogy az első félévet belátják, de a jelenlegi helyzetben azt senki nem tudja előre megmondani, hogy a második félévben mi történik majd Németországban, Európában és a világban.  

A tartalékokról a frakcióvezető elmondta, hogy a 100 milliárd forintnyi szabad tartaléknál jóval több tartalék van a költségvetésben, a kérdés csak az, hogy azok szabadon felhasználható tartalékok-e. Kiemelte, hogy a kockázati tartalékot szeptemberig nem szabad felhasználni, és a költségvetés mostani újragondolásakor a nagy fejezeteken belül is zároltak jelentős összegeket.

Lázár János elmondta, hogy abban az esetben ha jövőre a bevételek és kiadások átcsoportosításra lesz szükség, akkor a lakosság már nem terhelhető tovább, legfeljebb lakosságon belüli teherátcsoportosítást tud elképzelni, az államot viszont mindig lehet vágni, itt bőségesen lát spórolási lehetőséget a frakcióvezető.

Kifejtette, hogy egy-egy kivételezett társadalmi csoport nagyobb terhet viselhet. Például: önkormányzati szinten megadóztatják azokat, akik 150 négyzetméternél nagyobb lakásban élnek, ami pár százmilliós pluszbevételt jelent. Mindezek mellett úgy véli, hogy a lakosság nagy része ingre-gatyára van vetkőztetve, jóval szegényebbek, mint amikor beléptünk az EU-ba.

Lázár János a leminősítésekkel kapcsolatban elmondta, hogy számít a Fitch Ratings leminősítésére, arra, hogy követni fogja két testévérét. A hitelminősítők döntésének oka véleménye szerint a magyar gazdaság lassuló növekedése, Európa leminősítése és a hitelezők nyomásgyakorlása volt. Megjegyezte azt is, hogy jövőre a jegybank intenzív közreműködése nélkül nem lesz érdemi gazdasági növekedés.

A miniszterelnök leváltásával kapcsolatban elmondta, hogy Orbán Viktor 2014-ig biztosan miniszterelnök marad. Lázár véleménye szerint ezzel a vonallal kár próbálkozni. "Ez az ország nyakig el van adósodva, részben intézményi hitelezőknek így az IMF-nek. Miért volna érdekük a politikai instabilitás? Ráadásul kétharmados többségünk van, ennél nagyobb garancia nem is lehetséges." - fejtette ki a frakcióvezető.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG