<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Magyarországon már összesítette a károkat a Generali, Európában 100 millió euróra becsüli az árvízkárokat a társaság.

Magyarországon a Generali Biztosítóhoz eddig 244 árvízkárról érkezett bejelentés, ezek felmérése már megtörtént, a becsült kárösszeg összesen 120 millió forint.  A társaság - közleményük szerint - átcsoportosította kárszakértőit az árvízkárok kapcsán leginkább érintett megyékbe, melyek Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megye. A kitelepítésre kényszerült Győrújfalun a Generali már valamennyi ügyfelének – 89 biztosítottnak - kifizetett 50 ezer forint előleget a károkra, függetlenül attól, hogy jelentettek-e kárt.

áradás

Ugyanakkor egész Európában a társaság – a - viszontbiztosítási megtérülések után, adók nélkül – körülbelül 100 millió euróra (körülbelül 30 milliárd forint) becsüli jelenleg a károkat, melyekért helyt kell állnia.

Több tízezer bejelentésre számítanak

Ahogy arról a Privátbankár beszámolt, becslések szerint 3 milliárd euró kárt okozott az elmúlt hetek áradása Európa-szerte. Részletek >>

Németországban néhány ezer kárigényt jelentettek már be az áradások kezdete óta. Gera városában egy válságkezelő egységet állított fel a biztosító a műveletek koordinálására, de egy konténerfalu kialakítását is tervezik a városban. Két további hasonló válságkezelő egység is üzemel már Bajorországban és Baden-Württembergben.

Csehországban körülbelül 40 ezer kárigényre számítanak, amelyből már több mint tízezret rögzítettek is. A szintén Csehországban tevékenykedő Generali CZE-nél a regisztrált kárigényeknek már a 30%-át sikeresen rendezték.

A Generali Csoport alkalmazottai minden országban önkéntes tevékenységet is folytattak a károsult területeken, emellett pedig Szlovákiában illetve Magyarországon is megerősítették a call-centereket.

Ausztriában, ahol az árvíz és a földcsuszamlás kockázata még nem múlt el, egy forródrótot tartanak fenn, amely a nap 24 órájában, heti 7 napon elérhető. A cég honlapján már közzétettek egy útmutatót is arról, lépésről lépésre miként érdemes eljárniuk a károsultaknak. Az ügyfelek ráadásul a benyújtott kárigényeik státuszáról SMS-ben is kaphatnak friss információkat.

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG