<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
Jól indult a nyugdíjbiztosítás: van ahol az új életági szerződések felét ez a termék teszi ki. A szerződést kötők zöme ugyanakkor negyvenes-ötvenes éveiben jár: ők azok akik érezni kezdik a nyugdíjas évek közelgő bizonytalanságát és tenni akarnak ellene

Komoly érdeklődést tapasztalnak a biztosítók az új nyugdíjbiztosítási termékek iránt. Mint azt Kuruc Péter, a K&H Biztosító élet- és bankbiztosítási vezetője a Privátbankárnak elmondta, az újonnan kötött, egyszeri díjas szerződések harmada nyugdíjbiztosítás. Értékben ugyanakkor az arány ennél alacsonyabb, mivel nyugdíijbiztosításban évente legfeljebb 650.000 forintot érdemes elhelyezni, az egyszeri díjas életbiztosítások keretében viszont a befektetett egyszeri díj jellemzően ezt jelentősen meghaladja.

Az AXA Biztosítónál ennél is intenzívebb érdeklődést tapasztaltak: az új szerzéseik több mint felét teszik ki a nyugdíjbiztosítások. A bevezetés óta eltelt mintegy három hónapban meghaladta az ezret az értékesített szerződések száma az Aegonnál is, ahol arra számítanak, hogy a következő években akár több tízezer ügyfelünk is élhet a kedvezményes nyugdíjbiztosítási lehetőséggel. Az ING Biztosítóhoz eddig több mint 1800 Motiva-ajánlat érkezett be az ügyfelektől – mondták el a társaságnál.

Célkeresztben a negyvenesek

Általános ugyanakkor a tapasztalat, hogy a kötésben elsősorban a nyugdíjat már „látók” állnak az élen. Juhos András, az Uniqa személybiztosításokért felelős igazgatósági tagja szerint elsősorban a nyugdíjukhoz már közelebb állók érdeklődnek és kötnek ilyen biztosítást. Az Union Biztosítónál: 44 év az átlagéletkor, a szerződések 83 százalékát a 30-55 éves korosztály kötötte – mondta el Bóna Katalin, életbiztosítási ügyvezető igazgató. Raveczky Zsolt, az Erste Biztosító elnök-vezérigazgatója szerint a társaságnál 47 év a szerződők átlagéletkora.

Az Aegon tapasztalata szerint is döntően a 40 év feletti korosztály fogékony az üzenetre, ezen belül is a 45-49 év közöttiek teszik ki a nyugdíjbiztosítást kötő ügyfelek zömét. Hasonló adatról, a nyugdíjhoz már közelebb álló, 40-55 éves korosztály érdeklődéséről tudott beszámolni Czene Árpád, az AXA Biztosító Zrt. életbiztosítási termékstratégiai igazgatója is, míg Kuruc Péter szerint a K&H-nál a 45-50 év körüli korosztály a fő szerződő. Az ING-től területi felosztást is kaptunk – tájékoztatásuk szerint a legtöbb biztosítási ajánlatot 40 év feletti budapesti, illetve a Pest megyei lakosok tették a biztosítónak

Sorrend: család, otthon, nyugdíjbiztosítás

Várhatóan két célcsoport számára is vonzó lehet a nyugdíjbiztosítás – érvel Pandurics Anett, a Magyar Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója. A mostani 55+-os korosztály számára - akik kevesebb, mint 10 évvel vannak a nyugdíjba vonulás előtt - az adókedvezmény kiváló lehetőség, hogy kiegészíthessék majdani nyugdíjukat. A másik célcsoport a 35 év felettiek, akik szeretnék időben elkezdeni a megtakarítást nyugdíjas éveikre, és ezt most akár havi alacsony összegű rendszeres befizetésekkel (futamidőtől függően, akár már 5000 Ft-tal) is megkezdhetik.

Pandurics Anett szerint ebben az ügyfélkörben – jellemzően a családalapítást illetve az önálló otthonteremtést követően – merül fel komolyan az időskori öngondoskodás kérdésköre. Juhos András szerint fontos üzenet a leendő ügyfeleink számára, hogy minél később kezdenek el gondoskodni a nyugdíjas éveikre szánt megtakarításról, annál nagyobb anyagi terhet fog ez jelenteni számukra, ezért szeretnék a fiatalabbakat is rávenni a tudatos öngondoskodásra. Ugyanakkor a biztosítónál hisznek abban, hogy sohasem késő elkezdeni a megtakarítást, így azoknak, akik a nyugdíjukhoz már közelebb állnak, speciális bónuszt, megnövelt szolgáltatást is kínál az Uniqa.

Van ahol a fiatalokra is esküsznek

A nyugdíjcélú biztosítások bevezetése előtt azt gondoltuk, hogy leginkább az idősebb, 40 év fölötti korosztály érdeklődését fogják kivívni ezek a konstrukciók, azonban az értékesítés elindulása óta azt tapasztaljuk, hogy már a 20-as éveikben járó fiatalok is felelősen gondolkoznak jövőjükről, és bizalommal fordulnak nyugdíjbiztosításaink irányába – oszt meg ugyanakkor érdekes és a többi nyilatkozótól eltérő vélekedést a Privátbankárral Sallai Linda, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. termékfejlesztési és kockázatvállalási vezérigazgató-helyettese.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG