Ahmet Davutoglu
Makro / Külgazdaság Bejelentette lemondását a török miniszterelnök
Privátbankár.hu | 2016. május 5. 14:43
Ahmet Davutoglu még merészelte kritizálni Erdogan elnök döntéseit, valószínűleg ezért kell mennie.
Makro / Külgazdaság Törökország: nem alku kérdése a menekültválság megoldása
Privátbankár.hu | 2016. március 18. 12:11
Davutoglu kormányfő szerint az értékek mentén kell a feleknek tárgyalniuk. A törökök eddig mindent megtettek a rendezésért.
Makro / Külgazdaság Megzsarolták Európát – most megoldották a menekültválságot?
Privátbankár.hu | 2016. március 8. 08:27
Éjszakába nyúló egyeztetések után végül csak egy elvi megállapodás született az EU és Törökország között a migrációs válság kezeléséről szóló egyezmény főbb vonalairól. Bár a török kormányfő azt mondta, ők nem koldulnak az EU-tól, ennek ellenére további pénzügyi támogatást kérnek a menekültválság kezelésére. Orbán Viktor szerint egy korszak lezárult. Jövő héten tovább folytatják a tárgyalásokat.
Makro / Külgazdaság Lefújták a mai brüsszeli csúcsot – fontos kérdésről tárgyaltak volna
Privátbankár.hu | 2016. február 18. 09:52
Elmarad a tizenegy uniós vezető és a török kormányfő közötti csütörtöki brüsszeli migrációs mini-csúcstalálkozó, miután Ahmet Davutoglu a szerdai ankarai merényletre való tekintettel lemondta részvételét az ülésen.
Makro / Külgazdaság Mitől lettek hirtelen ilyen idegesek az oroszok?
Káncz Csaba | 2016. február 10. 08:10
Moszkvában gyanúsan méregetik a NATO erőteljesebb felvonulási terveit a török partoknál. Moszkva idegességét tovább fokozhatja, hogy a szaúdiak megkapták Washington áldását szárazföldi különleges erők Szíriába küldésére. Egyes elemzők szerint Washingtont aggasztják az oroszok harci sikerei és a beavatkozással meg akarják hiúsítani, hogy Moszkváé legyen a döntő szó Szíria eljövendő felosztásakor.
Friss
hírlevél