BDO
Makro / Külgazdaság Nagyon meglódulhat idén a turisztikai ágazat bővülése
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 23. 08:52
Kétszámjegyű is lehet a BDO szerint.
Vásárló Hiába a stadionépítés, egyelőre nem ez hozza a pénzt Magyarországra
Privátbankár.hu | 2018. november 11. 14:55
Már ma 1,5 milliárd eurónyira becsülik a világ sportturizmusa által generált bevételeket, amelyek az előrejelzések szerint néhány éven belül akár 6 milliárd euróra is nőhetnek. A foci mellett elsősorban a jelentős nemzetközi versenyek a sportturizmus fő mozgatórugói, Budapestre elsősorban ezek hozhatnak pénzt.
Vásárló Van miből válogatni: mutatjuk, mi a magyarok kedvenc cafeteriája
Privátbankár.hu | 2018. április 13. 08:49
Idén is három juttatás viszi el a cafeteria-támogatások kétharmadát, a SZÉP-kártya mellett készpénzfizetésre és Erzsébet-utalványra megy idén a legtöbb béren kívüli juttatás. A felmérés szerint bár van egy réteg, amely számára fontos szempont az öngondoskodás, a többség a jelentős adók ellenére is ebből a három lehetőségből válogat inkább. A mobilitási célú lakhatási támogatást a feltételek enyhítése miatt most a korábbinál kicsit többen vették igénybe.
Személyes pénzügyek Nem vagy elégedett a fizetéseddel? Itt garantáltan többet kereshetsz
Privátbankár.hu | 2018. január 26. 09:50
Átlagosan 15 százalékkal keresnek többet a fizikai dolgozók, mint egy évvel ezelőtt.
Karrier A jó munkaerő aranyat ér - súlyos milliókat buknak a cégek, ahol nem figyelnek oda
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 7. 20:20
A cégek 26 százalékánál a fluktuáció mértéke meghaladja a 10 százalékot, miközben a távozó munkatársak pótlása gyakran több millió forintot tesz ki – derül ki a BDO Magyarország és a Blooment Alapítvány közelmúltban végzett, több mint száz vállalkozást érintő kutatásából.
Ingatlan Lesz hol welnessezni a magyaroknak: rengeteg szállodát fejlesztenek
Privátbankár.hu | 2016. március 30. 20:30
Rég tapasztalt szintre került a magyarországi szállodai fejlesztésekbe vetett üzleti és piaci bizalom. Csak Budapesten mintegy 600-800 ötcsillagos és egy-két ezer négycsillagos vagy annál alacsonyabb kategóriájú szobakapacitást előirányzó projekt előkészítése vagy megvalósítása zajlik, melynek nyomán már a következő 1-2 évben 5-10 százalékkal bővülhet a jelenlegi mintegy 19 ezer szobás kapacitás.
Vásárló Interneten veszed a karácsonyi ajándékot? Így nem lopják el az adataid!
Privátbankár.hu | 2015. december 15. 18:30
Az online vásárlás népszerűsége folyamatosan növekszik Magyarországon. Ez kényelmes alternatívája a karácsonyi tülekedésnek, emiatt évről évre különösen karácsony környékén növekszik meg azok száma, akik az ajándékvásárlást, vagy annak egy részét ily módon oldják meg.
Karrier Nem tartják be a munkáltatók a szabadságra vonatkozó szabályokat, de nem ők tehetnek róla
Privátbankár.hu | 2015. november 16. 10:41
Nem tudnak eligazodni a szabályozásban a munkaadók, így a szabadságok miatt buknak el a legtöbben az ellenőrzéseken.
Adó Internetadó: lehetne ezt normálisan is csinálni, mégpedig így
Privátbankár.hu | 2014. október 22. 10:16
Az internetadó általános bevezetése a szakértők szerint jelentős hátrányokat okoz a társadalom és a gazdaság számtalan területén, ugyanakkor messze elkerüli az adó bevezetésének valódi célját: az interneten jelentős bevételeket elérő vállalkozások megfelelő adóztatását. Nem a levegőbe beszélnek: javaslatokat is megfogalmaztak.
Adó Kiszámolták, hogy kik kapnak vastagabb borítékot
Privátbankár.hu | 2014. január 31. 14:45
A családi járulékkedvezmény teljesíti ki idén az egykulcsos családi szja rendszerét. Vannak olyanok, akik a kedvezmények miatt több mint 20 százalékkel többet kapnak hónap végén. Az elvált szülők pedig felesben vehetik igénybe a kedvezményeket.
Karrier Hogy van ez? Azok kellenének, akiknél a legnagyobb a munkanélküliség?
Privátbankár.hu | 2013. december 9. 19:30
A nemzetközi szolgáltatóközpontok hazai szerepének növelését mind erőteljesebben akadályozza az a tény, hogy egyre nehezebb megfelelő szakembert találni ezekre a speciális készségeket igénylő pozíciókra.
KKV Sok szállodában még azt sem tudják, mi lesz jövőre
Privátbankár.hu | 2013. december 2. 09:45
Bár a szállodák többsége készít éves tervet, elég sok esetben lőnek mellé a tényeknek; sokan még novemberben sem tudták, mi lesz jövőre.
Adó Jó évet zárt a világ 5. legnagyobb könyvvizsgálója
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 12:32
Meghaladta a hatmilliárd dollárt a BDO tagvállalatainak összesített bevétele a most szeptember végén zárult pénzügyi évben. Mindez euróban 14, míg dollárban több mint 6,1 százalékos növekedést jelent.
hírlevél
depositphotos