<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Előtakarékosság
Személyes pénzügyek 10. A nyugdíj- és egészségügyi célú előtakarékoskodás
Privátbankár.hu | 2021. január 8. 13:57
Az állam nyugdíjat fizet az időseknek és gondoskodik a lakosság egészségügyi ellátásáról is - mégis nagyon fontos, hogy ezeket az állami szolgáltatásokat a saját jövedelmünkből is kiegészítsük. Ráadásul erről érdemes azonnal gondoskodni, amint elkezdünk rendszeres bevételhez jutni: óriási előnye van azoknak, akik időben kezdenek el nyugdíjra vagy egészségügyi célokra megtakarítani. Nem véletlen, hogy az állam is igyekszik rávenni a hosszú távú öngondoskodásra az állampolgárokat.
Személyes pénzügyek A magyar fiatalok már több mint fele gondolja úgy, hogy nyugdíjasként is dolgoznia kell majd
Privátbankár.hu | 2019. október 1. 08:16
Egyre fiatalabban kezdik meg az idős évekre való előtakarékoskodást.
Személyes pénzügyek Te mit teszel a gyereked jövőjéért?
Privátbankár.hu | 2018. március 30. 17:33
Jókora ellentét van az öngondoskodási terveink, hajlandóságunk és a valóság között: míg a magyar szülők 81 százaléka mondja azt, hogy kiemelten fontos, hogy gyermeke minél hamarabb önálló legyen, ennek ellenére mindössze 19 százaléka tud rendszeresen félretenni gyermeke jövőjére.
Ingatlan Minden második magyar lakásra gyűjt – te is köztük vagy?
Privátbankár.hu | 2017. július 11. 12:48
Aki nem költözni akar, az felújít vagy a gyerekének gyűjt saját lakásra. De mennyit tudunk félretenni?
Személyes pénzügyek Elkeseredett magyarok: ennyire pocsék nyugdíjasévek várnak ránk?
Gáspár András | 2017. június 22. 12:40
Valamelyest javult a világban a nyugdíjra való felkészültség, egy fokkal Magyarországon is jobb a helyzet idén, mint tavaly - a magyarok azonban nem sok jót remélnek az időskori évektől az Aegon friss kutatása szerint. A boldog öregséghez pénz és jó egészség kellene, a kilátások sem fényesek, mégsem igazán teszünk azért, hogy valamivel jobb legyen.
Személyes pénzügyek Félelmetes, hogy a magyarok hogyan állnak hozzá a nyugdíjkérdéshez
Privátbankár.hu | 2015. március 24. 11:05
A magyarok többsége úgy gondolja, hogy a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgoznia kell majd a megélhetésért. A Randstad globális kutatása alapján mi tesszük félre a legkevesebbet a nyugdíjas éveinkre, mert meggyőződésünk, hogy az időskori megélhetést a járulékok rendszerén keresztül a munkáltatónak és az államnak kellene garantálnia.
Személyes pénzügyek Így gondolkodnak a magyarok a nyugdíjas évekről
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 7. 17:34
Mi vár ránk nyugdíj után? Kell-e készülnünk a jövőre? Ki fog rólunk gondoskodni? Egyáltalán gondoskodni fog-e rólunk bárki is? A Groupama Garancia Biztosító és a GfK Hungária közös kutatása szerint az emberek többsége tart a jövőtől. A legnagyobb félelmük, hogy nem lesz elegendő bevételük, pedig sok mindenre szeretnének költeni a nyugdíjas években. A többség úgy véli, nagy szükség lenne előtakarékoskodásra.
Személyes pénzügyek Sokan így spórolnak a nyugdíjra - mi az oka?
Privátbankár.hu | 2014. július 29. 16:40
Az idei első féléves adatokból már látható, hogy a jövőben nyugdíjba vonulók egyre fontosabbnak tartják az öngondoskodást: az egyszeri díjas megtakarításokat keresők mintegy 30 százaléka a nyugdíjbiztosítást választotta - olvasható a K&H Biztosítójának friss elemzésében.
Személyes pénzügyek Pénzügyek okosan: hogy gondolkodnak a magyarok a jövőről?
Privátbankár.hu | 2014. június 3. 20:02
A magyarok kétharmada gyakran szokott gondolkodni azon, hogyan tudna jobban takarékoskodni. Sokan mérlegelnek és összehasonlítják a különböző banki ajánlatokat és tájékozódik a lehetőségeikről, mielőtt valamelyik termék mellett döntenek.
Makro / Külgazdaság Adjon az állam nyugdíjat! És ha nem lesz miből?
Privátbankár.hu | 2014. február 8. 10:46
Egy felmérés szerint a magyarok 76 százaléka várja kizárólag az államtól a nyugdíjat. A megkérdezettek fele sem takarékoskodik előre. Holott nyugdíjuk kevesebb lesz, mint a fizetésük.
Személyes pénzügyek Az osztrákoknak megtakarításra is jut
Privátbankár.hu | 2012. október 11. 14:43
170 eurót, jövedelmük 8,4 százalékát tudják havonta megtakarítani az osztrákok - derül ki az Erste Csoport felméréséből. A legtöbben óvatosak: a takarékbetét, a lakás-előtakarékosság és az életbiztosítás népszerű.
Személyes pénzügyek Pénzügyek a halál után: hogyan és mennyiért lehet sírhelyünk?
Czervan Andrea | 2012. október 2. 06:30
A köztemetőkben megvenni nem, csak bérelni tudjuk az adott sírhelyet, így ha a használati idő lejár, újabb költségekre számíthatunk - akár 60 évvel a temetés után is akadhatnak bonyodalmak. A legolcsóbb temetés is legalább százezer forintba kerül, az összeget előre is bebiztosíthatjuk. De mi történik azokkal a sírokkal, amiket nem hosszabbítanak meg?
Ingatlan Lakástakarék: százezres támogatást kaphatnak a társasházak is (videó)
Privátbankár.hu | 2012. április 24. 11:05
A magánszemélyekhez hasonlóan a társasházak, lakásszövetkezetek is köthetnek lakástakarékpénztári szerződéseket - az épületekre kötött szerződések állami támogatása ráadásul jóval magasabb, mint a magánszemélyekre érvényes összegek.
Személyes pénzügyek Az amerikai milliomosok is aggódnak a nyugdíjuk miatt
Privátbankár.hu | 2012. március 24. 07:20
A nyugdíjas évekre történő megtakarítás olyan probléma, amely társadalmi státusztól és jövedelemtől függetlenül mindenkit, még a gazdagokat is érinti – derül ki a Biztosítási Szemle által idézett, amerikaiak körében végzett felmérésből.
Személyes pénzügyek Miből lesz majd lakásunk? Kifizetődő előre tervezni
Privátbankár.hu | 2011. november 23. 09:05
A pályakezdők 14% tervezi csupán, hogy lakáselőtakarékossági számlát nyit, a 30-39 évesek korosztály ötöde viszont már rendelkezik lakástakarékpénztári számlával. Kedvezményes hitelkonstrukció és állami támogatás is jár a számla mellé - az előrelátás kifizetődő.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló