Etika
Vállalat Lesz piros gomb, hogy a mesterséges intelligenciát kikapcsoljuk? 
Privátbankár.hu | 2018. november 6. 17:40
A Microsoft Magyarország hatodik alkalommal rendezte meg a jövő technológiáiról szóló konferenciáját vállalati és közigazgatási ügyfeleinek, ahol főként a mesterséges intelligencia üzleti életre, a pénzintézeti szektorra, valamint a munka világára gyakorolt hatását boncolgatták. Lassan mindenki használja majd ezeket a technológiákat, ám súlyos kérdések merülnek fel.
Makro / Külgazdaság Szörnyszülöttek a laborokban: ezzel menthetik meg milliók életét? 
Balkó Rita | 2018. február 19. 20:20
A tudomány ismét új szakaszba léptette az emberiséget: technikailag képesek lennénk ugyanis szervátültetésre alkalmas, hibrid szerveket növeszteni különböző állatokban. Korábban disznó-ember embriókat hoztak létre laboratóriumi körülmények között, most birka-ember hibriddel bővült a sor. A procedúra rengeteg etikai kérdést vet fel, noha ha rábólintanak, milliók életét mentheti meg.
Pénzügyi szektor Nyoma sincs az állami hátszélnek? Ez a különbség bank és takarékszövetkezet között - interjú 
Gáspár András | 2012. november 21. 06:20
Egy bank menedzsmentjében komoly következményei lennének annak, ha hosszú távon veszteséggel üzemeltetnének egy kirendeltséget – egy takarékszövetkezet tulajdonosai viszont el is várják a jelenlétet a legkisebb falvakban is. Az állam nem mutatott érzékenységet figyelembe venni a különbséget a szövetkezetek és a bankok között, pedig a kétféle pénzintézetre nem lenne szabad ugyanazt a szabályozást ráerőltetni. Éliás Csaba, a Takarékbank fb-elnöke, a Pátria Takarékszövetkezet alelnök-ügyvezető igazgatója beszélt a Privátbankárnak hátszélről, identitászavarról és arról, mire jó az államnak a frissen vásárolt Takarékbank-tulajdonrész.
Állampapír / Kötvény Áldott legyen a hozam neve – így fektetnek be az egyházak 
Privátbankár.hu | 2012. április 8. 08:00
A svájci egyházak és német kolostorok etikusan fektetik be pénzüket, a biztonságot is nagyon fontosnak tartják, de hozamot is mindenképpen meg akarnak célozni vele. Főleg özvegyeknek és árváknak is ajánlható biztonságos kötvényeket és betéteket használnak, de a részvények vagy a hedge fund-ok sem ismeretlenek számukra. Van kolostor, amely modern portfólió-kezelésre tért át.
Befektetési alapok Hit, remény, szeretet – vannak egyáltalán erkölcsös befektetések? 
Eidenpenz József | 2011. december 26. 10:54
Sok egyház írja le tagjainak, hogy mely befektetések egyeztethetők össze az adott hit elveivel, milyen eszközökbe szabad pénzüket elhelyeni, de világi alapon, etikai elvek alapján is születnek ajánlások, szerveződnek befektetési alapok. Mégis, hogy mely befektetés nevezhető etikusnak, és melyik nem, nagyon nehéz eldönteni – és ezért is dönti el szinte mindenki másképp.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG