<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Frank
Részvény / Deviza / Áru Ismét gyengül a forint
Privátbankár.hu | 2022. október 25. 07:28
Kis mértékben gyengült a forint a vezető devizákkal szemben kedden kora reggel a bankközi devizapiacon.
Makro / Külgazdaság Vegyes forintmozgás kora reggel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 06:59
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora reggel a bankközi piacon hétfő estéhez képest, az euróval szemben enyhén erősödött, míg a dollárral és a svájci frankkal szemben gyengült a forint.
Részvény / Deviza / Áru Megemlegeti a forint Trump háborúját?
Privátbankár.hu | 2018. július 17. 11:26
Trump kereskedelmi háborújának ott lehetnek áldozatai, ahol nem számítanának rá.
Makro / Külgazdaság Erős a frank - bajban a svájci gazdaság?
Privátbankár.hu | 2016. január 10. 14:19
A frank erősödése nehézségeket okoz ugyan az exportorientált ágazatoknak, egyúttal azonban lehetőséget teremt Svájcnak gazdasága modernizálására azáltal, hogy a termelékenység folyamatos növelésére kényszeríti a termelővállalatokat - mondta Daniel Küng, a külkereskedelmi kapcsolatok fejlesztésével foglalkozó Switzerland Global Enterprise igazgatója.
Deviza / Áru Miért szeretett bele a világ a svájci frankba?
Fellegi Tamás | 2015. március 4. 12:50
A svájci frank a közelmúltban sokak életében játszott szerepet, akár a lakáshitelesekre gondolunk, akár azokra, akik az árfolyamküszöb miatt a frank gyengülésére spekuláltak. De vajon mitől lett ilyen világhíresség ez a deviza?
Makro / Külgazdaság Döntött a lengyel kormány: nem lesz árfolyamrögzítés
Privátbankár.hu | 2015. január 21. 08:45
Negatív kamatlábat érvényesítenek a svájci frankon a lengyel bankok a pénzügyi stabilitási bizottság utasítására, de az árfolyamot nem rögzítik.
Deviza / Áru Kirobbanó formában a forint - a végén még vonzó lesz a magyar deviza?
Fellegi Tamás | 2015. január 19. 15:00
A hazai fizetőeszköz bő egy hónapig szakadatlanul esett, nem jutott levegőhöz. A múlt heti svájci döntés aztán végképp fejbe kólintotta, de aztán gyorsan magához tért, sőt úgy tűnik, azóta egyenesen megtáltosodott.
Deviza / Áru 1800 tonna aranyról döntenek ma a svájciak
Privátbankár.hu | 2014. november 30. 08:05
Az arany és a frank piacára nézve is izgalmas lesz a mai svájci népszavazás. Felmerül a kérdés, hogy miért népszavazáson döntenek egy monetáris konzekvenciákkal járó, gyakorlatilag szakmainak nevezhető ügyről a svájciak? És persze az sem mindegy, hogy milyen következményei lehetnek, ha a többség rábólint a tervekre.
Deviza / Áru A hét végére szépített a forint
Privátbankár.hu | 2014. február 21. 17:00
 
Pénzügyi szektor Bedőlt a devizahiteles uszoda
Privátbankár.hu | 2013. október 21. 13:30
Ötszázmillió forintot vettek fel, svájci frank alapon, nincs miből kigazdálkodni.
Deviza / Áru Mínuszba csúszott a BUX, 296 forint is volt az euró (frissítve, videóval)
Privátbankár.hu | 2012. június 11. 15:37
A spanyol mentőcsomag miatti jó hangulat nem tartott túl sokáig a piacokon, délután már sok helyen az aggodalmaskodók kerültek túlsúlyba. A BUX index mínuszba is lecsúszott a Magyar Telekom és a Richter miatt, az euró nap közben 2-3 forintot drágult.
Deviza / Áru Mínuszban a BUX és az OTP, már 304, 305, nem, 307 forint az euró
Privátbankár.hu | 2012. június 1. 11:11
A nap elején optimistának látszottak a tőkepiacok pénteken, de nemsokára lefelé indultak el a fontosabb árfolyamok. A BUX index 11 óra körül, az OTP már előbb mínuszba csúszott. Az euró ismét gyengül, a forint viszont még jobban, így a hazai árfolyam elérte a 304, majd nem rendkívül gyorsan a 307 forintot. (Frissített, videóval.)
Makro / Külgazdaság Svájc felkészül az eurózóna összeomlására is - gyeplőt dobnak a nemzetközi tőkére?
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 13:47
"Fel kell készülnünk az eurózóna összeomlására, annak ellenére, hogy nem erre számítunk" - mondta a Thomas Jordan, az Svájci Nemzeti Bank elnöke. Módot kell találni a svájci nemzeti valuta árfolyamának megőrzésére még akkor is, ha az európai adósságválság tovább mélyül. Számba veszik a tőkekontroll lehetőségét is - Szingapúr egyszer már belefutott hasonló problémába, más megoldást találtak.
Részvény / Deviza / Áru A tőzsdenap is jó, ha jó a vége
Privátbankár.hu | 2012. április 17. 17:34
A reggeli borongós hangulat ellenére délutánra a tőzsdeindexek is kellemes magasságokba csúsztak, a forint is erősödött. A BUX egy százalék feletti, az OTP majdnem három százalékos emelkedéssel végzett, az euró 299 forintról szánkázott le estére 296 közelébe.
Deviza / Áru Vargabetűk a forintárfolyamban, lassan lecsorgó OTP
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 17:38
Szerény pluszban kezdett a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe hétfőn, de innét a nap nagy részében lassan lefelé csorgott, a nyugat-európai indexekhez hasonlóan. Amíg azonban az európai tőzsdéken a nap végén emelkedés kezdődött, a BUX index ebből már kimaradt, így végül 18578,36 pontra süllyedt, ami 0,3 százalékos mínusz.
Részvény / Deviza / Áru Három forinttal drágább az euró, magához tért az OTP
Privátbankár.hu | 2012. március 29. 17:47
A 297 forintot is megközelítette az euró árfolyama csütörtökön, pedig reggel még 293 forint körül járt. Estére 296 forintra csúszott vissza, ám ez is három forinttal magasabb az előző napinál. A részvénypiac gyengélkedett, bár az OTP-nek az utolsó percekben sikerült pozitívba lendülnie.
Részvény / Deviza / Áru A nap végére jól lehúzták a Molt
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 17:43
A majdnem egész nap pluszban tartózkodó BUX index a nap végén, a záró szakaszban váratlanul leesett, ami elsősorban a Mol gyengélkedésének köszönhető. Az OTP sokáig 4000 forint felett volt, de a nap végére lejjebb csorgott. Határozottan erősödött a forint, ismét 290 forint alá esett az euró.
Részvény / Deviza / Áru Az IMF-tárgyalások elhúzódása kedvetlenítette el a befektetőket
Privátbankár.hu | 2012. március 12. 17:31
Közepesen rossz kedvű nap volt a hazai tőkepiacon, a forint egész nap gyengébb volt a múlt hét véginél, az euró két forinttal 294 forint környékére emelkedett. A BUX index nem igazán tudta, mit is csináljon, hol pluszban, hol mínuszban volt, végül fél százalékos emelkedéssel végzett, élen az OTP-vel.
Részvény / Deviza / Áru Lassú, de biztos emelkedés a tőzsdén, meredek forinterősödés
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 17:27
Elsősorban a görög kötvénycsere-program sikere, a görög problémák megoldásának kézzelfogható lehetősége miatt volt jó hangulat a tőkepiacokon pénteken, de a jó amerikai makroadat is rásegített, miközben itthon is inkább pozitív vagy semleges hírek jöttek. Erősödött a tőzsde, annál is jobban a forint.
Deviza / Áru Rossz hírt kaptunk: esett a forint, 4000 alá bukott az OTP
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 11:11
A rossz euróövezeti BMI index nyomán erőteljes esésbe kezdtek az egyébként is mínuszban levő európai tőzsdék, nálunk a BUX és a Mol egy, az OTP közel két százalékos mínuszban jár. Az euró három forinttal drágult, 292,40 forintra, a svájci frank pedig 242,20 forint volt. Van, aki szerint komolyabb forintgyengülésre kell számítani.
Részvény / Deviza / Áru Súrolta a 287 forintot az euró, széllel szemben ment a BUX
Privátbankár.hu | 2012. március 1. 17:20
Erősödött a forint csütörtökön, az euró bár drágulással kezdett 289 forint körül, a nap nagy részében lefelé csorgott. Kora este pár fillérrel a 287 forintos ár előtt fordult vissza, utána is csak 287,40-ig ment fel.
Pénzügyi szektor Az OTP árfolyamrögzítést vezet be a frankban kibocsátott kötvényekre
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 17:31
Az OTP Bank a svájci frank alapú kötvénnyel rendelkező önkormányzati ügyfelei számára átfolyamrögzítéses eljárást dolgozott ki, a bank az új rendszerről szerdán, sajtótájékoztatón közöl részleteket. A bank tavaly augusztusban indította saját árfolyamrögzítéses hitelkonstrukcióját a devizahitelesek megsegítésére, amellett, hogy részt vett állami programban is.
Deviza / Áru Négyezer alatt az OTP, 19 000 alatt a Mol, 292 felett az euró
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 17:14
A magas olajár a világgazdasági növekedést veszélyezteti, Európa problémái is makacsul tartják magukat, a hétvégi G20-csúcs sem szolgált pozitív fejleményekkel. Itthon pedig gyengülő forintot jelzett előre a Goldman Sachs, és az IMF-megállapodással kapcsolatban sem volt fejlemény. Gyakorlatialg nem volt tehát jó hír, amely az árfolyamokra pozitív hatással lett volna.
Deviza / Áru Már 288 forint alatt is előfordult az euró, húszezer a BUX
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 09:33
Nagyon erősen nyitott a forint hétfőn, a kedvevő nemzetközi befektetői hangulat főleg a görög adósságválság lehetséges megoldása és a kínai konjunktúraerősítő próbálkozások miatt volt kellemes. A BUX index is egy százalékos pluszban volt, és decemberi értéke ismét 20 000 pont fölé ment. Az euró 288 forint körül ingadozott, az OTP 4000 felett.
Deviza / Áru A svájci gazdasági miniszter a frank további gyengítését szeretné
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 14:35
A svájci frank túlértékelt, és a kormány azt szeretné, ha az exportőrök érdekeit figyelembe véve gyengébb lenne a nemzeti fizetőeszköz - közölte Varsóban a svájci gazdasági miniszter a lengyel kollégájával együtt tartott sajtótájékoztatón.
Részvény / Deviza / Áru Esik az euró, esnek a tőzsdék, esik a forint és az OTP
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 10:20
Most éppen a görög problémával magyarázzák a rossz hangulatot a világ tőkepiacain, esik az euró, esnek a tőzsdék, esik a BUX és a forint is. Az OTP árfolyama már bőven visszaadta, amit szerdán nyert, de a többi nagyobb hazai részvény is mínuszban van.
Részvény / Deviza / Áru Az amerikai kiskeradatok és Görögország húzták le a tőzsdéket
Privátbankár.hu | 2012. február 14. 17:40
Annak ellenére, hogy a déli órákban még pluszban voltak, a várnál gyengébb amerikai kiskereskedelmi eladások lehúzták az európai tőzsdéket délután, és az amerikai tőzsdék nyitása is ennek jegyében sikerült. A BUX követte a trendet, először szerény mínuszból pluszba, kis pluszból mínuszba lendült, a forint is gyengült valamelyest.
Állampapír / Kötvény Ennyit buktunk az IMF elzavarásán a szakértők szerint
Privátbankár.hu | 2012. február 10. 16:16
Különböző közgazdászok szerint legalább 800 milliárd forintot veszített Magyarország azon, hogy 2010 júliusában elhajtottuk az IMF-et – írja a Figyelőnet. Mások szerint az összeg 810 és 1080 milliárd forint közé tehető. A veszteség elsősorban abból származik, hogy magasabb kamatot kell fizetni az állampapírokra és hitelekre. Rengeteg ugyanakkor a nem számszerűsíthető tényező is.
Részvény / Deviza / Áru Az euró nem bírta áttörni a 290 forintos szintet
Privátbankár.hu | 2012. február 7. 17:42
A nap nagy részéhez hasonlóan délután is mínuszban maradt a BUX index, mindegyik vezető részvény gyengült, a legnagyobb mértékben a Richter. Nyugat-Európa tőzsdéi is gyengültek, és Amerika sem nyitott túl jó hangulatban. A forint viszont szépen erősödött, csak a 290 forintos szint tudta megállítani az eurót.
Részvény / Deviza / Áru Pluszban végzett a BUX, visszapattant a 290-ről az euró
Privátbankár.hu | 2012. február 3. 17:20
A jó amerikai makroadatok hatására mindenütt kilőttek a tőzsdék pénteken délután, a BUX index is szerény mínuszból pluszba lendült és ezt tartani is tudta a nap végéig. Az euró ismét olcsóbb lett, de a 290 forintos szintet ezúttal nem tudta áttörni. Az állampapírok hozamai kissé tovább süllyedtek.
Pénzügyi szektor Ennyit buknak az osztrák bankok a magyar végtörlesztésen
Privátbankár.hu | 2012. február 3. 13:37
Miután lejárt Magyarországon a határideje a háztartások devizahitel-végtörlesztésének, az osztrák bankok kezdik megvonni a mérleget. Az Erste és a Raiffeisen nem várnak újabb kellemetlen meglepetéseket Budapesttől. Az Erste eddig képzett 200 millió eurós tartaléka várhatóan fedezi a veszteségeket, a Raiffeisen 55-60 millió eurós kárral számol, az Unicredité ennél kevesebb lehet.
Deviza / Áru Két forinttal olcsóbb az euró, ötmilliárddal több az eladott kincstárjegy
Privátbankár.hu | 2012. január 31. 11:55
Az EU tárgyalásaival kapcsolatos hírek miatt jó hangulatban kezdték a keddet a hazai eszközök, az euró 293 fornintra esett, a három hónapos kincstárjegyekből terven felül sikerült eladni nagyjából változatlan forgalom mellett. A részvénypiacok is felfelé tartanak, az OTP három, a BUX egy százalék körüli pluszban van.
Deviza / Áru Hurráoptimizmus: OTP 4000 forint felett, euró 294 forint alatt
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 11:55
Egész nap szinte folyamatosan emelkednek a tőzsdei árfolyamok Budapesten, az OTP késő délelőtt átlépte a 4000 forintos határt, a BUX a 19 000 pontot, az euró pedig 293,70 forint is volt. Európában is dübörögnek a tőzsdék, Prága és Varsó 2-3 százalékos pluszt mutat, a Nyugat-Európai mutatók 1-2 százalékosat. Mindez az amerikai kamatok miatt.
Deviza / Áru Az euró már 295 forint alá is benézett, emelkedik a BUX
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 09:41
Az euró 294,75 forintig süllyedt csütörtök reggel a bankközi devizapiacon. A BUX index az európai tőzsdékkel együtt szerényen emelkedik, a pozitív hangulatot a Fed várható kamatpályájával magyarázzák. Öthetes mélyponton a dollár, drágultak a nyersanyagok is, hathetes csúcsra ért az arany. (Frissítve.)
Pénzügyi szektor Devizahitel-válság: Támogatják a magáncsőd intézményének bevezetését
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 17:43
Az illetékes albizottság szerdai ülésén megvitatta és pontosításokkal elfogadta a 2002-2010. közötti lakossági devizaeladósodás okait, valamint az esetleges kormányzati felelősséget vizsgáló összefoglaló jelentéstervezetet. A Fidesz a szocialista kormányokat okolja
Deviza / Áru Háromszáz forint alatt hullámvasutazott az euró
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 17:29
Erősödött a forint, az euró egész nap 300 forint alatt mozgott, a legdrágább pillanataiban 299,40 forint volt egy euró, a legolcsóbb pozícióban csak 296,75 forinton jegyezték szerdán. A BUX index egy százalékkal esett, az OTP és a Mol másfél százalékkal kerültek kevesebbe.
Állampapír / Kötvény Békebeli nyugalom a három hónapos kincstárjegyek aukcióján
Privátbankár.hu | 2012. január 24. 12:12
Szinte a válság előtti régi szép időket idézi, hogy a három hónapos kincstárjegyek keddi aukcióján a 45 milliárd forintnyi papírra kétszeres túljegyzés érkezett, és a hozam csak hajszállal tért el az előző napi referenciahozamtól. A forint viszont gyengült.
Deviza / Áru Kirobbanó formában volt az OTP és a forint
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 17:23
Az egyik legjobban teljesítő index volt a BUX csütörtökön Európában, sok társát túlszárnyalta közel két százalékos emelkedésével. Az OTP valósággal kilőtt, hat százalékos pluszban is járt. A forint nap közben sokat erősödött, 302 forint alá is lesüllyedt az euró, bár este ismét 304-re emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Megint lekörözte Európát a BUX és az OTP
Privátbankár.hu | 2012. január 12. 17:22
A hazai részvények egész nap szépen emelkedtek, ellentétben a nap végén visszaeső európai tőzsdeindexekkel, az emelkedést ismét az OTP vezette. A forint is erősödött, az euró 306 forint alá is benézett, igaz, ez nem tartott sokáig. Újabb 10-23 bázisponttal tovább csökkentek a hazai állampapír-hozamok is.
Részvény / Deviza / Áru Gyengült a forint, esett az OTP, de csökkentek a hozamok
Privátbankár.hu | 2012. január 11. 17:01
Délben a 313 forintos szintet is súrolta az euró árfolyama, de kora estére 312 forint környékére tért vissza az árfolyam. A BUX index az európai trendet követve esett közel két százalékkal, az OTP és a Mol vezették az esést. Ütemesen tovább süllyedtek viszont az állampapírhozamok.
Részvény / Deviza / Áru Ismét 3000 felett az OTP, 314 forint alatt az euró
Privátbankár.hu | 2012. január 9. 10:43
Jó hangulatban indult a hét a hazai tőkepiacokon, az euró 313,70 forintos ára három forinttal alacsonyabb a péntek estinél. A tőzsdei részvények az OTP vezetésével felfelé mennek, a BUX 1,6 százalékos pluszban van, miközben az európai tőzsdéken esnek az árak.
Deviza / Áru Újabb három forinttal olcsóbb lett az euró
Privátbankár.hu | 2012. január 6. 09:07
Pénteken reggel a hazai pénz- és tőkepiac megnyugvásának vagy korrekciójának újabb jelei látszottak, az euró rövidesen két forinttal 317 forintra esett. A tőzsdén a BUX index egy százalékos emelkedéssel kezdett, majd lefelé indult el. Az európai tőzsdék emelkedéssel nyitottak.
Befektetési alapok Az abszolút hozamú stratégia sokakat megóvott a tavalyi veszteségektől
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 10:45
Az indexkövető stratégiákhoz képest átlagosan hat százalékos pluszt hozott az abszolút hozamú stratégia 2011-ben, egyre több alapkezelő esküszik erre. A tavalyi év egyébként nagyon hektikus volt, a főbb befektetési eszközcsoportokban is plusz húsz és mínusz harminc százalék között változtak a hozamok.
Deviza / Áru Dobogós helyen végzett a forint, de nem az lett a leggyengébb
Privátbankár.hu | 2011. december 30. 12:58
A lengyel zloty majdnem pontosan ugyanannyit, 11,5 százalékot gyengült az idén az euróhoz képest, mint a magyar forint, bár még nincs vége a napnak. A svájci frank és a dollár 15-15 százalékkal drágábbak, mint tavaly év végén. Az esztendő nagy nyertesei a devizapiacon a távol-keleti és csendes-óceáni devizák.
Deviza / Áru Durva forintgyengülés a parlamenti döntés után
Privátbankár.hu | 2011. december 30. 11:50
Az év utolsó munkanapján ismét drágult az euró és esett a BUX. Az egy éves hazai állampapírhozam utoljára november végén, azelőtt pedig 2009. augusztus elején volt olyan magas, mint most. A tíz éves kötvényeink hozama 2009. június végén állt a mostani szinten. Miután a parlament elfogadta a jegybanktörvényt, a forint erősen zuhanni kezdett.
Részvény / Deviza / Áru Zuhanással nyitott az OTP, 306 forint felett az euró
Privátbankár.hu | 2011. december 22. 09:16
Rosszul érintette a hazai tőkepiacot az ország leminősítése, az euró 306 forint fölött forog, a BUX két százalékos mínuszban nyitott. Az OTP három százalékos veszteséggel kezdett, a svájci frank ismét 250 forint felett jár.
Deviza / Áru Ismét 300 alatt az euró, pluszba fordult a BUX
Privátbankár.hu | 2011. december 20. 16:17
A kamatemelés bejelentése után nem sokkal rövid időre a 300 forintos szint alá is lesüllyedt az euró árfolyama, a BUX index pedig nagyjából akkor pluszba lendült.
Deviza / Áru A Mol vitte a hátán a BUX-ot egész nap
Privátbankár.hu | 2011. december 19. 17:29
Sokkal jobban teljesített a hazai tőszde hétfőn, mint a többi európai börze, ami nagyrészt a Mol-nak volt köszönhető, igaz, az OTP is emelkedett. Az euró is 1,7 forinttal lett olcsóbb.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG