Frank
Részvény / Deviza / Áru Megemlegeti a forint Trump háborúját?
Privátbankár.hu | 2018. július 17. 11:26
Trump kereskedelmi háborújának ott lehetnek áldozatai, ahol nem számítanának rá.
Makro / Külgazdaság Erős a frank - bajban a svájci gazdaság?
Privátbankár.hu | 2016. január 10. 14:19
A frank erősödése nehézségeket okoz ugyan az exportorientált ágazatoknak, egyúttal azonban lehetőséget teremt Svájcnak gazdasága modernizálására azáltal, hogy a termelékenység folyamatos növelésére kényszeríti a termelővállalatokat - mondta Daniel Küng, a külkereskedelmi kapcsolatok fejlesztésével foglalkozó Switzerland Global Enterprise igazgatója.
Deviza / Áru Miért szeretett bele a világ a svájci frankba?
Fellegi Tamás | 2015. március 4. 12:50
A svájci frank a közelmúltban sokak életében játszott szerepet, akár a lakáshitelesekre gondolunk, akár azokra, akik az árfolyamküszöb miatt a frank gyengülésére spekuláltak. De vajon mitől lett ilyen világhíresség ez a deviza?
Makro / Külgazdaság Döntött a lengyel kormány: nem lesz árfolyamrögzítés
Privátbankár.hu | 2015. január 21. 08:45
Negatív kamatlábat érvényesítenek a svájci frankon a lengyel bankok a pénzügyi stabilitási bizottság utasítására, de az árfolyamot nem rögzítik.
Deviza / Áru Kirobbanó formában a forint - a végén még vonzó lesz a magyar deviza?
Fellegi Tamás | 2015. január 19. 15:00
A hazai fizetőeszköz bő egy hónapig szakadatlanul esett, nem jutott levegőhöz. A múlt heti svájci döntés aztán végképp fejbe kólintotta, de aztán gyorsan magához tért, sőt úgy tűnik, azóta egyenesen megtáltosodott.
Deviza / Áru 1800 tonna aranyról döntenek ma a svájciak
Privátbankár.hu | 2014. november 30. 08:05
Az arany és a frank piacára nézve is izgalmas lesz a mai svájci népszavazás. Felmerül a kérdés, hogy miért népszavazáson döntenek egy monetáris konzekvenciákkal járó, gyakorlatilag szakmainak nevezhető ügyről a svájciak? És persze az sem mindegy, hogy milyen következményei lehetnek, ha a többség rábólint a tervekre.
Deviza / Áru A hét végére szépített a forint
Privátbankár.hu | 2014. február 21. 17:00
 
Pénzügyi szektor Bedőlt a devizahiteles uszoda
Privátbankár.hu | 2013. október 21. 13:30
Ötszázmillió forintot vettek fel, svájci frank alapon, nincs miből kigazdálkodni.
Deviza / Áru Mínuszba csúszott a BUX, 296 forint is volt az euró (frissítve, videóval)
Privátbankár.hu | 2012. június 11. 15:37
A spanyol mentőcsomag miatti jó hangulat nem tartott túl sokáig a piacokon, délután már sok helyen az aggodalmaskodók kerültek túlsúlyba. A BUX index mínuszba is lecsúszott a Magyar Telekom és a Richter miatt, az euró nap közben 2-3 forintot drágult.
Deviza / Áru Mínuszban a BUX és az OTP, már 304, 305, nem, 307 forint az euró
Privátbankár.hu | 2012. június 1. 11:11
A nap elején optimistának látszottak a tőkepiacok pénteken, de nemsokára lefelé indultak el a fontosabb árfolyamok. A BUX index 11 óra körül, az OTP már előbb mínuszba csúszott. Az euró ismét gyengül, a forint viszont még jobban, így a hazai árfolyam elérte a 304, majd nem rendkívül gyorsan a 307 forintot. (Frissített, videóval.)
Makro / Külgazdaság Svájc felkészül az eurózóna összeomlására is - gyeplőt dobnak a nemzetközi tőkére?
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 13:47
"Fel kell készülnünk az eurózóna összeomlására, annak ellenére, hogy nem erre számítunk" - mondta a Thomas Jordan, az Svájci Nemzeti Bank elnöke. Módot kell találni a svájci nemzeti valuta árfolyamának megőrzésére még akkor is, ha az európai adósságválság tovább mélyül. Számba veszik a tőkekontroll lehetőségét is - Szingapúr egyszer már belefutott hasonló problémába, más megoldást találtak.
Részvény / Deviza / Áru A tőzsdenap is jó, ha jó a vége
Privátbankár.hu | 2012. április 17. 17:34
A reggeli borongós hangulat ellenére délutánra a tőzsdeindexek is kellemes magasságokba csúsztak, a forint is erősödött. A BUX egy százalék feletti, az OTP majdnem három százalékos emelkedéssel végzett, az euró 299 forintról szánkázott le estére 296 közelébe.
Deviza / Áru Vargabetűk a forintárfolyamban, lassan lecsorgó OTP
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 17:38
Szerény pluszban kezdett a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe hétfőn, de innét a nap nagy részében lassan lefelé csorgott, a nyugat-európai indexekhez hasonlóan. Amíg azonban az európai tőzsdéken a nap végén emelkedés kezdődött, a BUX index ebből már kimaradt, így végül 18578,36 pontra süllyedt, ami 0,3 százalékos mínusz.
Részvény / Deviza / Áru Három forinttal drágább az euró, magához tért az OTP
Privátbankár.hu | 2012. március 29. 17:47
A 297 forintot is megközelítette az euró árfolyama csütörtökön, pedig reggel még 293 forint körül járt. Estére 296 forintra csúszott vissza, ám ez is három forinttal magasabb az előző napinál. A részvénypiac gyengélkedett, bár az OTP-nek az utolsó percekben sikerült pozitívba lendülnie.
Részvény / Deviza / Áru A nap végére jól lehúzták a Molt
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 17:43
A majdnem egész nap pluszban tartózkodó BUX index a nap végén, a záró szakaszban váratlanul leesett, ami elsősorban a Mol gyengélkedésének köszönhető. Az OTP sokáig 4000 forint felett volt, de a nap végére lejjebb csorgott. Határozottan erősödött a forint, ismét 290 forint alá esett az euró.
Részvény / Deviza / Áru Az IMF-tárgyalások elhúzódása kedvetlenítette el a befektetőket
Privátbankár.hu | 2012. március 12. 17:31
Közepesen rossz kedvű nap volt a hazai tőkepiacon, a forint egész nap gyengébb volt a múlt hét véginél, az euró két forinttal 294 forint környékére emelkedett. A BUX index nem igazán tudta, mit is csináljon, hol pluszban, hol mínuszban volt, végül fél százalékos emelkedéssel végzett, élen az OTP-vel.
Részvény / Deviza / Áru Lassú, de biztos emelkedés a tőzsdén, meredek forinterősödés
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 17:27
Elsősorban a görög kötvénycsere-program sikere, a görög problémák megoldásának kézzelfogható lehetősége miatt volt jó hangulat a tőkepiacokon pénteken, de a jó amerikai makroadat is rásegített, miközben itthon is inkább pozitív vagy semleges hírek jöttek. Erősödött a tőzsde, annál is jobban a forint.
Deviza / Áru Rossz hírt kaptunk: esett a forint, 4000 alá bukott az OTP
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 11:11
A rossz euróövezeti BMI index nyomán erőteljes esésbe kezdtek az egyébként is mínuszban levő európai tőzsdék, nálunk a BUX és a Mol egy, az OTP közel két százalékos mínuszban jár. Az euró három forinttal drágult, 292,40 forintra, a svájci frank pedig 242,20 forint volt. Van, aki szerint komolyabb forintgyengülésre kell számítani.
Részvény / Deviza / Áru Súrolta a 287 forintot az euró, széllel szemben ment a BUX
Privátbankár.hu | 2012. március 1. 17:20
Erősödött a forint csütörtökön, az euró bár drágulással kezdett 289 forint körül, a nap nagy részében lefelé csorgott. Kora este pár fillérrel a 287 forintos ár előtt fordult vissza, utána is csak 287,40-ig ment fel.
Pénzügyi szektor Az OTP árfolyamrögzítést vezet be a frankban kibocsátott kötvényekre
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 17:31
Az OTP Bank a svájci frank alapú kötvénnyel rendelkező önkormányzati ügyfelei számára átfolyamrögzítéses eljárást dolgozott ki, a bank az új rendszerről szerdán, sajtótájékoztatón közöl részleteket. A bank tavaly augusztusban indította saját árfolyamrögzítéses hitelkonstrukcióját a devizahitelesek megsegítésére, amellett, hogy részt vett állami programban is.
Deviza / Áru Négyezer alatt az OTP, 19 000 alatt a Mol, 292 felett az euró
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 17:14
A magas olajár a világgazdasági növekedést veszélyezteti, Európa problémái is makacsul tartják magukat, a hétvégi G20-csúcs sem szolgált pozitív fejleményekkel. Itthon pedig gyengülő forintot jelzett előre a Goldman Sachs, és az IMF-megállapodással kapcsolatban sem volt fejlemény. Gyakorlatialg nem volt tehát jó hír, amely az árfolyamokra pozitív hatással lett volna.
Deviza / Áru Már 288 forint alatt is előfordult az euró, húszezer a BUX
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 09:33
Nagyon erősen nyitott a forint hétfőn, a kedvevő nemzetközi befektetői hangulat főleg a görög adósságválság lehetséges megoldása és a kínai konjunktúraerősítő próbálkozások miatt volt kellemes. A BUX index is egy százalékos pluszban volt, és decemberi értéke ismét 20 000 pont fölé ment. Az euró 288 forint körül ingadozott, az OTP 4000 felett.
Deviza / Áru A svájci gazdasági miniszter a frank további gyengítését szeretné
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 14:35
A svájci frank túlértékelt, és a kormány azt szeretné, ha az exportőrök érdekeit figyelembe véve gyengébb lenne a nemzeti fizetőeszköz - közölte Varsóban a svájci gazdasági miniszter a lengyel kollégájával együtt tartott sajtótájékoztatón.
Részvény / Deviza / Áru Esik az euró, esnek a tőzsdék, esik a forint és az OTP
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 10:20
Most éppen a görög problémával magyarázzák a rossz hangulatot a világ tőkepiacain, esik az euró, esnek a tőzsdék, esik a BUX és a forint is. Az OTP árfolyama már bőven visszaadta, amit szerdán nyert, de a többi nagyobb hazai részvény is mínuszban van.
Részvény / Deviza / Áru Az amerikai kiskeradatok és Görögország húzták le a tőzsdéket
Privátbankár.hu | 2012. február 14. 17:40
Annak ellenére, hogy a déli órákban még pluszban voltak, a várnál gyengébb amerikai kiskereskedelmi eladások lehúzták az európai tőzsdéket délután, és az amerikai tőzsdék nyitása is ennek jegyében sikerült. A BUX követte a trendet, először szerény mínuszból pluszba, kis pluszból mínuszba lendült, a forint is gyengült valamelyest.
Állampapír / Kötvény Ennyit buktunk az IMF elzavarásán a szakértők szerint
Privátbankár.hu | 2012. február 10. 16:16
Különböző közgazdászok szerint legalább 800 milliárd forintot veszített Magyarország azon, hogy 2010 júliusában elhajtottuk az IMF-et – írja a Figyelőnet. Mások szerint az összeg 810 és 1080 milliárd forint közé tehető. A veszteség elsősorban abból származik, hogy magasabb kamatot kell fizetni az állampapírokra és hitelekre. Rengeteg ugyanakkor a nem számszerűsíthető tényező is.
Részvény / Deviza / Áru Az euró nem bírta áttörni a 290 forintos szintet
Privátbankár.hu | 2012. február 7. 17:42
A nap nagy részéhez hasonlóan délután is mínuszban maradt a BUX index, mindegyik vezető részvény gyengült, a legnagyobb mértékben a Richter. Nyugat-Európa tőzsdéi is gyengültek, és Amerika sem nyitott túl jó hangulatban. A forint viszont szépen erősödött, csak a 290 forintos szint tudta megállítani az eurót.
Részvény / Deviza / Áru Pluszban végzett a BUX, visszapattant a 290-ről az euró
Privátbankár.hu | 2012. február 3. 17:20
A jó amerikai makroadatok hatására mindenütt kilőttek a tőzsdék pénteken délután, a BUX index is szerény mínuszból pluszba lendült és ezt tartani is tudta a nap végéig. Az euró ismét olcsóbb lett, de a 290 forintos szintet ezúttal nem tudta áttörni. Az állampapírok hozamai kissé tovább süllyedtek.
Pénzügyi szektor Ennyit buknak az osztrák bankok a magyar végtörlesztésen
Privátbankár.hu | 2012. február 3. 13:37
Miután lejárt Magyarországon a határideje a háztartások devizahitel-végtörlesztésének, az osztrák bankok kezdik megvonni a mérleget. Az Erste és a Raiffeisen nem várnak újabb kellemetlen meglepetéseket Budapesttől. Az Erste eddig képzett 200 millió eurós tartaléka várhatóan fedezi a veszteségeket, a Raiffeisen 55-60 millió eurós kárral számol, az Unicredité ennél kevesebb lehet.
Deviza / Áru Két forinttal olcsóbb az euró, ötmilliárddal több az eladott kincstárjegy
Privátbankár.hu | 2012. január 31. 11:55
Az EU tárgyalásaival kapcsolatos hírek miatt jó hangulatban kezdték a keddet a hazai eszközök, az euró 293 fornintra esett, a három hónapos kincstárjegyekből terven felül sikerült eladni nagyjából változatlan forgalom mellett. A részvénypiacok is felfelé tartanak, az OTP három, a BUX egy százalék körüli pluszban van.
Deviza / Áru Hurráoptimizmus: OTP 4000 forint felett, euró 294 forint alatt
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 11:55
Egész nap szinte folyamatosan emelkednek a tőzsdei árfolyamok Budapesten, az OTP késő délelőtt átlépte a 4000 forintos határt, a BUX a 19 000 pontot, az euró pedig 293,70 forint is volt. Európában is dübörögnek a tőzsdék, Prága és Varsó 2-3 százalékos pluszt mutat, a Nyugat-Európai mutatók 1-2 százalékosat. Mindez az amerikai kamatok miatt.
Deviza / Áru Az euró már 295 forint alá is benézett, emelkedik a BUX
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 09:41
Az euró 294,75 forintig süllyedt csütörtök reggel a bankközi devizapiacon. A BUX index az európai tőzsdékkel együtt szerényen emelkedik, a pozitív hangulatot a Fed várható kamatpályájával magyarázzák. Öthetes mélyponton a dollár, drágultak a nyersanyagok is, hathetes csúcsra ért az arany. (Frissítve.)
Pénzügyi szektor Devizahitel-válság: Támogatják a magáncsőd intézményének bevezetését
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 17:43
Az illetékes albizottság szerdai ülésén megvitatta és pontosításokkal elfogadta a 2002-2010. közötti lakossági devizaeladósodás okait, valamint az esetleges kormányzati felelősséget vizsgáló összefoglaló jelentéstervezetet. A Fidesz a szocialista kormányokat okolja
Deviza / Áru Háromszáz forint alatt hullámvasutazott az euró
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 17:29
Erősödött a forint, az euró egész nap 300 forint alatt mozgott, a legdrágább pillanataiban 299,40 forint volt egy euró, a legolcsóbb pozícióban csak 296,75 forinton jegyezték szerdán. A BUX index egy százalékkal esett, az OTP és a Mol másfél százalékkal kerültek kevesebbe.
Állampapír / Kötvény Békebeli nyugalom a három hónapos kincstárjegyek aukcióján
Privátbankár.hu | 2012. január 24. 12:12
Szinte a válság előtti régi szép időket idézi, hogy a három hónapos kincstárjegyek keddi aukcióján a 45 milliárd forintnyi papírra kétszeres túljegyzés érkezett, és a hozam csak hajszállal tért el az előző napi referenciahozamtól. A forint viszont gyengült.
Deviza / Áru Kirobbanó formában volt az OTP és a forint
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 17:23
Az egyik legjobban teljesítő index volt a BUX csütörtökön Európában, sok társát túlszárnyalta közel két százalékos emelkedésével. Az OTP valósággal kilőtt, hat százalékos pluszban is járt. A forint nap közben sokat erősödött, 302 forint alá is lesüllyedt az euró, bár este ismét 304-re emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Megint lekörözte Európát a BUX és az OTP
Privátbankár.hu | 2012. január 12. 17:22
A hazai részvények egész nap szépen emelkedtek, ellentétben a nap végén visszaeső európai tőzsdeindexekkel, az emelkedést ismét az OTP vezette. A forint is erősödött, az euró 306 forint alá is benézett, igaz, ez nem tartott sokáig. Újabb 10-23 bázisponttal tovább csökkentek a hazai állampapír-hozamok is.
Részvény / Deviza / Áru Gyengült a forint, esett az OTP, de csökkentek a hozamok
Privátbankár.hu | 2012. január 11. 17:01
Délben a 313 forintos szintet is súrolta az euró árfolyama, de kora estére 312 forint környékére tért vissza az árfolyam. A BUX index az európai trendet követve esett közel két százalékkal, az OTP és a Mol vezették az esést. Ütemesen tovább süllyedtek viszont az állampapírhozamok.
Részvény / Deviza / Áru Ismét 3000 felett az OTP, 314 forint alatt az euró
Privátbankár.hu | 2012. január 9. 10:43
Jó hangulatban indult a hét a hazai tőkepiacokon, az euró 313,70 forintos ára három forinttal alacsonyabb a péntek estinél. A tőzsdei részvények az OTP vezetésével felfelé mennek, a BUX 1,6 százalékos pluszban van, miközben az európai tőzsdéken esnek az árak.
Deviza / Áru Újabb három forinttal olcsóbb lett az euró
Privátbankár.hu | 2012. január 6. 09:07
Pénteken reggel a hazai pénz- és tőkepiac megnyugvásának vagy korrekciójának újabb jelei látszottak, az euró rövidesen két forinttal 317 forintra esett. A tőzsdén a BUX index egy százalékos emelkedéssel kezdett, majd lefelé indult el. Az európai tőzsdék emelkedéssel nyitottak.
Befalap Az abszolút hozamú stratégia sokakat megóvott a tavalyi veszteségektől
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 10:45
Az indexkövető stratégiákhoz képest átlagosan hat százalékos pluszt hozott az abszolút hozamú stratégia 2011-ben, egyre több alapkezelő esküszik erre. A tavalyi év egyébként nagyon hektikus volt, a főbb befektetési eszközcsoportokban is plusz húsz és mínusz harminc százalék között változtak a hozamok.
Deviza / Áru Dobogós helyen végzett a forint, de nem az lett a leggyengébb
Privátbankár.hu | 2011. december 30. 12:58
A lengyel zloty majdnem pontosan ugyanannyit, 11,5 százalékot gyengült az idén az euróhoz képest, mint a magyar forint, bár még nincs vége a napnak. A svájci frank és a dollár 15-15 százalékkal drágábbak, mint tavaly év végén. Az esztendő nagy nyertesei a devizapiacon a távol-keleti és csendes-óceáni devizák.
Deviza / Áru Durva forintgyengülés a parlamenti döntés után
Privátbankár.hu | 2011. december 30. 11:50
Az év utolsó munkanapján ismét drágult az euró és esett a BUX. Az egy éves hazai állampapírhozam utoljára november végén, azelőtt pedig 2009. augusztus elején volt olyan magas, mint most. A tíz éves kötvényeink hozama 2009. június végén állt a mostani szinten. Miután a parlament elfogadta a jegybanktörvényt, a forint erősen zuhanni kezdett.
Részvény / Deviza / Áru Zuhanással nyitott az OTP, 306 forint felett az euró
Privátbankár.hu | 2011. december 22. 09:16
Rosszul érintette a hazai tőkepiacot az ország leminősítése, az euró 306 forint fölött forog, a BUX két százalékos mínuszban nyitott. Az OTP három százalékos veszteséggel kezdett, a svájci frank ismét 250 forint felett jár.
Deviza / Áru Ismét 300 alatt az euró, pluszba fordult a BUX
Privátbankár.hu | 2011. december 20. 16:17
A kamatemelés bejelentése után nem sokkal rövid időre a 300 forintos szint alá is lesüllyedt az euró árfolyama, a BUX index pedig nagyjából akkor pluszba lendült.
Deviza / Áru A Mol vitte a hátán a BUX-ot egész nap
Privátbankár.hu | 2011. december 19. 17:29
Sokkal jobban teljesített a hazai tőszde hétfőn, mint a többi európai börze, ami nagyrészt a Mol-nak volt köszönhető, igaz, az OTP is emelkedett. Az euró is 1,7 forinttal lett olcsóbb.
Deviza / Áru Tíz meghökkentő előrejelzés - katapultálhat a svájci frank
Privátbankár.hu | 2011. december 16. 15:22
A Saxo Bank nyilvánosságra hozta szokásos éves meghökkentő előrejelzéseit. Köztük szerepel például, hogy Ausztrália recesszióba fordul, 50 európai bank kerül állami tulajdonba, az Apple részvényeinek árfolyama 2011-hez képest 50 százalékkal visszaesik, vagy hogy ismét 1,5 lesz az euró/frank.
Deviza / Áru Kiváló a hangulat, erősödik a forint, kilőtt a BUX
Privátbankár.hu | 2011. december 16. 09:49
Miközben a nyugat-európai tőzsdeindexek a nulla körül kóvályognak, a BUX nyitás után meredek emelkedésbe kezdett és kilenc óra előtt már több mint két százalékos pluszban volt. Meredeken csökkent az euró ára forintban, olcsóbb lett a svájci frank.
Friss
hírlevél