Hallgatók
Karrier Sokan buknak el a diploma előtt
Privátbankár.hu | 2015. január 13. 09:20
Az egyetemi hallgatók több mint egyharmada nem szerez diplomát a képzés alatt Palkovics László felsőoktatási államtitkár szerint. Ezt az arányt szeretné 17 százalékra levinni az államtitkárság.
Karrier Nem jutottál be a kollégiumba? Még nincs minden veszve
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 22. 14:02
Most még lehet megfelelő lakást, vagy szobát találni, ha valaki albérletbe költözne, amíg tanul. Szakemberek szerint azonban lassan elfogynak a legjobb lakások, azonban - aki teheti - a vásárláson is elgondolkodhat.
Adó Kinek kell adóbevallást csinálni és kinek nem?
Privátbankár.hu | 2013. május 17. 08:59
Május 21-ig annak a magánszemélynek kell bevallást benyújtania, akinek 2012-ben adóköteles jövedelme volt és nem a munkáltatója vagy a NAV készíti el a bevallását. De mit jelent ez pontosan?
Karrier A hallgatói tiltakozás első eredménye: tárgyalnak a hallgatókkal
Privátbankár.hu | 2012. december 15. 12:00
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) ott lesz a jövő keddi egyeztetésen az Emberi Erőforrások Minisztériumában - közölte Nagy Dávid, a szervezet elnöke szombaton, miután Balog Zoltán tárcavezető újból egyeztetésre hívta a hallgatói szervezet elnökségét.
Karrier Ha ilyen kevés állami hely lesz, akkor az már tandíj?
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 17:35
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) javaslata alapján jövőre jelentősen csökkennének az állami teljes ösztöndíjas keretszámok, 10 480-an vehetnének részt ilyen képzési formában. A tervezet szerint - amelyről várhatóan szerdán tárgyal a kormány - 46 330-an részösztöndíjas felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben és osztatlan képzésben kezdhetnék meg tanulmányaikat. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája úgy kommentálta, hogy ez már tandíj.
Karrier Hogy lesz nekem első állásom? Munkakeresési tippek válság idejére
Czervan Andrea | 2012. november 19. 11:06
Az egyre növekvő munkaerőpiaci versenyben fontos a minél korábbi és minél sokrétűbb tapasztalatszerzés, amellyel talpraesettnek és önállónak tűnhetünk a munkáltatók szemében. Ha már az első "igazi" állás keresésénél tartunk, koncentráljunk az általunk kiszemelt szervezetekre és munkakörökre. Pályakezdőként érdemes tisztában lenni a munkáltatóknak járó kedvezményekkel, a várható bérekkel és a mobilitási lehetőségekkel is.
Karrier Gyakornokokat vár a Telekom
Privátbankár.hu | 2012. október 16. 08:42
Közel 700 diák vett részt az elmúlt három évben a Magyar Telekom gyakornoki programjában, jelenleg 182 felsőoktatásban tanuló diák dolgozik gyakornokként a vállalat különböző területein - közölte a társaság.
Friss
hírlevél