Mehib
Makro / Külgazdaság Az EU-ba irányuló exportot is biztosítja az EXIM az év végéig
Csabai Károly | 2020. április 27. 14:41
Ezt is lehetővé tették a gazdaságvédelmi akcióterv keretében meghozott kormányrendeletek. Ezek lényegét foglalta össze lapunk kérésére Jákli Gergely, az EXIM elnök-vezérigazgatója.
Állampapír / Kötvény Ilyen még nem volt: az állampapírokat is veri egy bank kötvénye
Eidenpenz József | 2013. szeptember 25. 17:18
Több mint három százalékponttal a Magyar Államnál is alacsonyabb hozammal tudott kötvényt kibocsátani az Eximbank, a Világbank-csoport garanciájának köszönhetően, még a járulékos költségek beszámítása után is. Az ilyen garanciák elsősorban a fejlődő országok politikai jellegű kockázataira kínálnak biztosítást.
Pénzügyi szektor Változnak az exporthitelezés szabályai
Privátbankár.hu | 2013. január 2. 14:19
A kormány négy rendeletben módosította a Magyar Export-Import Bank (Eximbank), valamint a Magyar Exporthitel Biztosító (Mehib) működési szabályait, a rendeletek a legutóbbi Magyar Közlönyben jelentek meg, és formálisan már vasárnaptól hatályba is léptek.
Állampapír / Kötvény Heuréka: Az Eximbank-kötvényt nem számolják bele az államadósságba
Eidenpenz József | 2012. december 7. 17:51
Elégedett az Eximbank a szerdai dollárkötvény-kibocsátással. Az exporthitelezést a mostaninak a többszörösére lehetne növelni, a környező országok és az EU-tagországok is előttünk járnak ebben. Az állami tulajdonú pénzintézetek tartozásai nem tartoznak bele az államadósságba – mondták el a pénzintézet háttérbeszélgetésén.
Állampapír / Kötvény Eximbank-kötvénykibocsátás: Varga szerint nem állami forrásbevonásról van szó
Privátbankár.hu | 2012. december 6. 15:33
Az Eximbank meghirdetett devizakötvény-kibocsátása teszt jellegű, de nem állami forrásbevonásról van szó - mondta Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter. A kötvényekből befolyó pénzzel a kijelölt kilenc kereskedelmi bankon keresztül már 3,3-3,8 százalékos kamat mellett juthatnak euróhitelhez a vállalkozások - jelentette be Nagy Viktor, az Eximbank és a MEHB vezérigazgató-helyettese.
Karrier Matolcsy embere veszi át a frissen államosított bankot
Privátbankár.hu | 2012. június 15. 10:28
A nemzetgazdasági minisztérium egykori helyettes államtitkára vezeti majd a magyar exportot támogató, nemrég "államosított" Eximbank és a Mehib vezetését. Nátrán Roland tulajdonképpen "házon belül marad" hiszen a két pénzintézet az MFB-től átkerült Matolcsy György tárcájának felügyelete alá.
Pénzügyi szektor Matolcsy úr, Ön kinél bankol?
Zsiborás Gergő | 2012. május 7. 08:15
Több "bankos téma" is lesz ma az Országgyűlés programjában, az új házszabályt kihasználva bankokat államosítana Matolcsy György, aki így átveheti a exporthitelek feletti irányítást az MFB-től. Az MFB közben közel került hozzá, hogy kivásárolja a német tulajdonost a Takarékbankból. És szó lesz ma az MNB-ről is.
Pénzügyi szektor Közvetlen állami tulajdonba kerülhet az Eximbank és a Mehib
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 17:40
Közvetlen állami tulajdonba kerülhet az Eximbank és a Mehib, a tulajdonosi jogokat pedig a nemzetgazdasági miniszter gyakorolná a törvényjavaslat szerint, amelyet pénteken nyújtott be a kormány az Országgyűlésnek.
Friss
hírlevél