Mitt Romney
Makro / Külgazdaság Különös fordulat: Trump kiállt korábbi nagy kritikusa mellett
Privátbankár.hu | 2018. február 20. 13:12
Támogatja az amerikai elnök Mitt Romney szenátori kampányát.
Makro / Külgazdaság Így lendítené fel a gazdaságot Obama
Privátbankár.hu | 2012. november 7. 13:53
Az újra elnökké választott Barack Obama a következő négy évben újabb lendületet adna az amerikai gazdaságnak, amelynek fő gondja a lelassult növekedés és a magas munkanélküliség. A brit hírügynökség pontokba szedte azt a receptet, amelynek segítségével Obama új munkahelyeket teremtene, és mérsékelné az államadósságot.
Makro / Külgazdaság Puerto Rico amerikai állammá válhat
Privátbankár.hu | 2012. november 7. 11:46
Puerto Ricoban arról tartottak népszavazást, hogy csatlakoznának-e 51. államként Amerikához, a nem végleges eredmény alapján igen. Ez azonban csak akaratnyilvánítás, a kongresszuson múlik, hogy valóban tagállammá válnak-e.
Makro / Külgazdaság Obama megtartotta a győzelmi beszédet (videó)
Privátbankár.hu | 2012. november 7. 08:28
Obama elmondta a győzelmi beszédét, támogatói óriási tapssal fogadták. A győzelemhez 270 elektori szavazat kellett, Obamának a legfrissebb exit poll-adatok szerint 303 szavazata van.
Makro / Külgazdaság Obama győzelmi beszéde előtt már Twitteren megköszönte a támogatást
Privátbankár.hu | 2012. november 7. 08:01
Barack Obama Twitteres mikroblogjában köszönte meg híveinek szerdára virradóra azt, hogy támogatták az elnökválasztáson, a győzelmi beszéd még nem hangzott el.
Makro / Külgazdaság Obama simán behúzta, újabb 4 évre elnök (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. november 7. 06:28
Barack Obama győzött Ohio államban az amerikai elnökválasztáson, bár még vannak államok, ahol nem biztos az eredmény, az ohioi és floridai demokrata győzelemmel biztos, hogy újraválasztották Obamát.
Makro / Külgazdaság CNN: Ohioban még két héten át számolhatják a szavazatokat
Füstös Móni | 2012. november 6. 22:38
A világ szeme Florida és Ohio államokon van, ezek dönthetik el az amerikai elnökválasztást. Ohioban az exit poll felmérések alapján döntetlen az állás.
Makro / Külgazdaság Az amerikai választási kampány utolsó pillanatai (videó)
Privátbankár.hu | 2012. november 6. 13:37
Az amerikai választási kampány finisében hétfő este mindkét amerikai elnökjelölt a még bizonytalan szavazók maga mellé állításával próbálkozott.
Makro / Külgazdaság Obama történelmi tetteit az amerikai átlag észre sem veszi
Privátbankár.hu | 2012. november 6. 11:55
Paul Ashworth, a Capital Economics vezető közgazdásza szerint Obama egészségügyi reformja történelmi, válságkezelése pedig mestermunka - mégsem ez fog dönteni a választásokon.
Makro / Külgazdaság Amerika választ: mikor tudjuk meg, ki lesz az elnök?
Füstös Móni | 2012. november 6. 11:53
Magyar idő szerint éjjel 1 és 4 óra között zárnak be az amerikai szavazófülkék, és a korábbi tapasztalatok szerint szerda reggel, délelőtt érkeznek majd meg az első eredmények. Ha a közvélemény-kutatások megbízhatóak, akkor 8 államban lesz nagy verseny, ezek közül a legtöbb figyelmet Florida és Ohio kapja.
Makro / Külgazdaság Romney-t vagy Obamát szeressük? Nem mindegy
Privátbankár.hu | 2012. november 4. 10:22
Hatalmas adóssága van az Egyesült Államoknak, amit kezelnie kell az új elnöknek. Világvége, recesszió vagy példaértékű megoldás? - Európának egyáltalán nem mindegy, hogy Obama elnök marad-e. Háttér.
Részvény / Deviza / Áru A munkanélküliek is eldönthetik az amerikai elnökválasztást
Privátbankár.hu | 2012. október 28. 09:52
Az amerikai cégeknek még csak közel a fele ismertette harmadik negyedévi eredményét, de a Reuters összeállítása szerint a New York-i tőzsde jövő heti trendjét elsősorban nem ez, hanem a közelgő elnökválasztásokkal kapcsolatos hírek és az októberi munkanélküliségi adat befolyásolja, amelyet pénteken publikálnak.
Makro / Külgazdaság Az amerikai büdzsé rengetheti meg a világgazdaságot
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 11:04
A japán intézményi kötvénybefektetők nagy többsége arra számít, hogy Barack Obama elnök megnyeri a novemberi amerikai elnökválasztást az egyik legnagyobb londoni pénzügyi szolgáltató csoport csütörtökön ismertetett legújabb felmérése szerint.
Makro / Külgazdaság Bedurvult az amerikai elnökválasztási küzdelem
Privátbankár.hu | 2012. október 17. 08:17
Éles pengeváltások jellemezték a helyi idő szerint kedd este megrendezett második elnökjelölti tévévitát Barack Obama amerikai elnök és republikánus kihívója, Mitt Romney között.
Makro / Külgazdaság Obama tegnap megkapta a Jolly Jokert
Privátbankár.hu | 2012. október 6. 05:57
Politikájának igazolását látja a pénteki munkanélküliségi adatokban Barack Obama amerikai elnök. Mitt Romney republikánus elnökjelölt ugyanakkor nem tartja valódi előrelépésnek a ráta 0,3 százalékpontos csökkenését. Az amerikai munkaügyi minisztérium szerint a munkanélküliség rátája szeptemberben 7,8 százalékra csökkent az augusztusban mért 8,1 százalékról.
Makro / Külgazdaság A Wall Street haragszik Obamára és Romney mögé áll (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 25. 13:17
Finisébe fordult az amerikai elnökválasztási kampány. Barack Obama népszerűbb, de a Wall Street és a tehetősek inkább Mitt Romney mögé sorakoznak.
Makro / Külgazdaság Az amerikai republikánusok pont úgy gondolkoznak, mint a magyarok?
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 31. 09:45
Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár szerint egybeesik az amerikai republikánusoknak és a magyar kormánynak az adósság- és a foglalkoztatási problémára adott válasza.
Friss
hírlevél