Napi kommentár
Karrier Neked mi jár majd a fizetéseden túl? 
Privátbankár.hu | 2016. november 28. 19:01
Jövőre átalakul a cafeteria-rendszer: míg egyes elemei nagyobb adóteher mellett adhatók, addig új támogatások is bekerültek a rendszerbe. Munkavállalónak és munkáltatónak sem egyszerű eldönteni, hogy a korábbiakhoz képest mit érdemes választani, miből mennyit érdemes adni. Kardos György cafeteria-szakértő szerint ki lehet alakítani egy mindenki számára megfelelő juttatási stratégiát.
Részvény / Deviza / Áru Az évszázad meglepetése? Akár még jól is elsülhet Trump elnöksége 
Privátbankár.hu | 2016. november 15. 17:00
Szinte minden téren kiszámíthatatlanságot ígér Szőcs Gábor, a Concorde Alapkezelő portfóliómenedzsere Donald Trump hivatalba lépése után januártól. Ugyan a kampányban elhangzott több hajmeresztő ötlet is, vannak olyan ígéretei Trumpnak, amelyek még akár jól is elsülhetnek a részvénypiacokon és a reálgazdaságban egyaránt.
Ingatlan Eladnád a lakásod? Be ne dőlj az átverésnek! 
Privátbankár.hu | 2016. október 24. 18:20
Múlt hét pénteken megnéztük, hogyan kerülhetjük el a kókler ingatlanosok csapdáját, ha külső segítséggel szeretnénk lakást vásárolni. Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák vezetője most a másik oldalnak ad hasznos tippeket: így lehet elkerülni, hogy eladóként feleslegesen húzzanak le a szakmát megbecstelenítő szerencsevadászok.
Makro / Külgazdaság Nőket zaklatott, mégis Amerika elnöke lesz Donald Trump? 
Privátbankár.hu | 2016. október 14. 18:10
Egyre súlyosabb sztorik látnak napvilágot a republikánus elnökjelölt körül, amely mellett eltörpül a világsajtóban Hillary Clinton emailbotránya. Vajon ezzel végleg megpecsételődött Trump sorsa, vagy van az a húzás, ami megmenti a kampányát? Káncz Csaba szerint van az a szivárogtatás, ami elsöpörheti a demokratákat a győzelem küszöbén.
Részvény / Deviza / Áru Nagy a kockázat a tőzsdén, de nem akarok hibázni - mit tegyek? 
Privátbankár.hu | 2016. október 12. 18:41
Megvan a számlánk, már csak részvényt kell venni. De mit? Fellegi Tamást a diverzifikálásról kérdeztük.
Vásárló Zűrös ügybe keveredtél, a rendőrség is rád szállt? Csak ismételgesd ezt a két varázsszót! 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 29. 20:15
Egy amerikai jogász professzor szerint bármilyen ügybe is keveredünk, mindössze két szót kell mondanunk az eljáró rendőrnek: "ügyvédet akarok". Ha ugyanis elkezdjük megvédeni magunkat, hibát hibára halmozunk a történetünkben a stressz miatt, ráadásul a rendőrség is megpróbál minket összezavarni. Dr. Nehéz-Posony Mártont most arról kérdeztünk, hogy működhet-e itthon ez az egyszerűnek tűnő módszer.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdeguru akarok lenni, jöhet az első lépés - mit tegyek? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 28. 18:30
Kezdjük azért a nulladik lépéstől: tanulás, tanulás és még több tanulás. De ha ez megvolt és már viszket a tenyerünk egy jó üzletért, akkor felmerül a kérdés: hol tudok értékpapírokkal, devizával, vagy más eszközökkel kereskedni? Számlát kell nyitni? Hogyan és kinél? Mire kell figyelnem? Lehet átvernek? Rengeteg kérdés merül fel először, Fellegi Tamás pedig válaszol a leggyakoribbakra.
Ingatlan Bérlakás-program: oldja meg a gondot az állam helyett a munkáltató? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 27. 16:45
A drasztikus albérletárak és a kihasználatlanul álló önkormányzati lakások sora ellenére sincs még érdemi terv egy esetleges bérlakásprogramról. Ugyanakkor a cégek rájöttek: a munkaerőhiányt orvosolni tudják azzal, ha lakhatást is biztosítanak elérhető áron. Balla Ákost arról kérdeztük, elterjedhet-e a modell a versenyszférában?
Ingatlan Még kész sincs a lakás, de már megvennéd? Ezekre feltétlen figyelj! 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 22. 17:00
Egyre csak bővülni látszik az új lakások piaca. Bár az átadott ingatlanok száma még nem nőtt meg ugrásszerűen, a bejelentett beruházások jelentős kínálatnövekedéssel kecsegtetnek. Sok projektnél a csokra szabott vásárlási konstrukciók is megjelentek, Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák vezetője pedig elmondta, hogy mire érdemes ezeknél figyelni.
KKV Nyugdíjba mennék, de nincs kire hagynom a birodalmam - mit tegyek? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 21. 20:10
A rendszerváltás környékén induló cégalapítók lassan-lassan elérik a nyugdíjas kort, ami egy nagy kérdést vet fel a hazai kkv-szektorban: mi lesz az örökléssel? Megmaradhatnak a családi cégek, készen áll a következő generáció? A hírek szerint nem, de Dr. Antall György ügyvéd felvázolja, hogyan orvosolható a probléma.
Karrier Egy csapásra megoldható az informatikushiány? 
Veres Patrik | 2016. szeptember 20. 18:04
Az ELTE Informatikai Karának dékánja szerint messze nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy arról az elmúlt időben hallani lehet. Dr. Horváth Zoltán szerint most az egyik legfontosabb feladatuk a felsőoktatási intézményeknek, hogy csökkentsék a képzés közbeni lemorzsolódást, ehhez viszont adottak a lehetőségek. Csak költségekkel kell bírni, ebben viszont az államnak kell nagyobb szerepet vállalnia.
Makro / Külgazdaság Tényleg elhozhatja az atomháborút Észak-Korea? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 16. 18:15
Valóban atomot robbantott a hónap elején Phenjan, az ötödik sikeres teszttel pedig egy lépéssel közelebb került Észak-Korea ahhoz, hogy atomcsapást mérhessen ellenfeleire, a Nyugat szövetségeseire. Káncz Csaba külpolitikai elemzőt arra kértük, hogy mérje fel, mennyire komoly a fenyegetés és miképp lehetne feloldani a konfliktust.
Karrier Nem akarom, hogy válásom lassú és kínzó legyen - mit tegyek? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 14. 18:01
Sajnos Magyarországon is igen magas a válással végződő házasságok száma, ami egyik félnek sem kellemes folyamat. Megkérdeztük Dr. Böröcz Helga közjegyzőt, hogyan tudjuk lehető leghatékonyabban intézni a procedúrával járó terheket, hogy legalább ezt a terhet ne kelljen cipelnie senkinek.
Részvény / Deviza / Áru Megkaptuk az első jelet a meneküléshez, vagy zakatolunk tovább? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 13. 18:01
Pénteken meginogtak a főbb tőzsdék. Sokan komoly zuhanásra számítottak az elmúlt hetek csúcsteljesítményei után, de ma az indexekre pillantva látjuk, ismét tart a menetelés. A kérdés azonban maradt: lóg a levegőben egy nagyobb korrekció lehetősége? Fellegi Tamás szerint nem kell pánikot kelteni, de érdemes odafigyelniük a befektetőknek.
Vásárló Ki dönti el, hogy nézzen ki a forint? És egyébként is, miért terjedt el éppen a kerek pénzérme? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 8. 18:07
"Bátran ki merem mondani, hogy a forint a világ legszebben díszített pénze" - tört fel a vallomás Nudelman László numizmatikusból, amikor arról kérdeztük, mi vezérli a művészt abban, hogy nézzen ki egy új bankjegy vagy érme? Aztán belőlünk is kibukott a kérdés: miért éppen a kerek formájú érmék hódították meg a kereskedelmet? Folytatjuk a kedden megkezdett beszélgetésünket.
Vásárló Hosszú távra szerződnétek? Segít a közjegyző! 
Izsó Márton | 2016. augusztus 19. 18:48
Ha már tegnap arról számoltunk be, hogy milyen volt a közjegyzőkkel a Sziget, vizsgáljuk meg kicsit jobban a szakmát, ugyanis még mindig sokan vannak, akik nem tudják, miben is lehetnek hasznunkra a jog ezen képviselői. Dr. Parti Tamás, a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke rengeteg olyan esetre világít rá, amikor a közjegyzővel járunk a legjobban.
Személyes pénzügyek Elindult a hagyatéki tárgyalás, az örökségem a tét - mit tegyek? 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 17. 20:20
Hogyan zajlik egy hagyatéki eljárás? Fel kell készülnöm az öröklésre? Milyen jogaim és lehetőségeim vannak? Mire figyeljek oda különösen és hogyan mérik fel a vagyont? A hagyatéki sorozatunk utolsó részében Dr. Máté Viktorral folytatjuk a beszélgetést.
Makro / Külgazdaság Tényleg azt hiszed, hogy béremeléssel lehet megoldani a munkaerőhiányt? 
Veres Patrik | 2016. augusztus 5. 20:20
Folytatjuk a tegnapi beszélgetést az ING Bank makrogazdasági elemzőjével, Virovácz Péterrel, akit a munkaerőhiány megoldásairól is kérdeztünk. A szakértő több alternatívát is lát, azonban egyik sem egyszerű út. A mostani helyzet viszont gyors és határozott lépéseket kíván, másképp még súlyosabban ráfázhat a gazdaság.
Makro / Külgazdaság Ha így haladunk, még évekig probléma lesz a munkaerőhiány 
Izsó Márton | 2016. augusztus 4. 18:02
Akkora a munkaerőhiány Magyarországon, hogy már a vállalatok termelését veszélyezteti. Ötvenezer embert egy pillanat alatt fel tudna szippantani a piac, persze ennek ára van. A probléma régiós, de egyedi megoldás kell. Virovácz Péter, az ING Bank makrogazdasági elemzője segít nekünk abban, hogy a magyar gazdaság egyik legnagyobb kihívása mögé lássunk.
Vásárló Tartsd be ezt az 5 tanácsot, és nem kell többé félned a netes bűnözőktől 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 2. 19:01
Mondhatni a digitális világ minden bokrában leselkedik ránk valamilyen veszély, főleg, ha kissé idegenkedve mozgunk az online térben. Arról már mesélt nekünk Krasznay Csaba, hogy miért válhatunk mi is a kíberbűnözők áldozatává, de most arról kérdeztük a biztonságpolitikai szakértőt, hogy mire kell a felhasználónak a leginkább figyelnie a biztonságos szörfözéshez.
Makro / Külgazdaság Ki szakad ki legközelebb? Semmi jót nem tartogat az európai szeparatisták ébredése 
Privátbankár.hu | 2016. július 29. 14:47
Fellegi Tamást a Brexit kapcsán kérdeztük arról, hogyan állnak az autonómiát követelő mozgalmak Európa-szerte, miután a skótok az EU-tagságért újra napirendre tűzték a függetlenedést Nagy-Britanniától. De mit szól egy ilyen lépéshez a spanyol kormány, amelynek a katalánok miatt egyáltalán nem érdeke ennek támogatása?
Karrier Mit tegyek? Megszületett a gyerek, ki intézze a papírjait? 
Privátbankár.hu | 2016. július 27. 15:06
Robog tovább a friss "Mit tegyek?" rovatunk, ám elkanyarodunk egy kis időre a cégvilágtól, hogy egy gyönyörű esemény velejáróiról beszéljünk: bizony fontos papírmunkánk akad, ha gyermek születik a családba. Dr. Böröcz Helga közjegyző hasznos tippeket ad ahhoz, hogyan legyen minél előbb az ünneplésé a főszerep.
Kultúra Mélyen a föld alatt rejtőzik Budapest egyik véres története 
Izsó Márton | 2016. július 26. 18:20
Nem tudni még, hogyan érinti a kormány Várba költözése és alagútépítése a terület alatt húzódó 10 kilométeres barlanglabirintust, amelynek része a Sziklakórház is. Egyelőre minden a helyén, ezért kedvcsinálóként bolyongtunk egyet a második világháború idején kialakított szükségkórházban, amely anno óvóhelyként is működött. Látványos eszközök és élethű figurák segítségével elevenedik meg Budapest ostroma.
Makro / Külgazdaság Ez a háború veszélyesebb lesz, mint egy atomcsapás 
Privátbankár.hu | 2016. július 25. 20:20
Egy ország informatikai rendszerének teljes megbénítása nem a hollywoodi filmesek agyszüleménye: a kíberháborúzás mára ugyanolyan eleme a nemzetközi érdekérvényesítésnek, mint a földi, légi vagy vízi hadviselés. Krasznay Csaba biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.
Vásárló Nincsenek titkaim - akkor miért törné fel bárki is a számítógépem? 
Privátbankár.hu | 2016. július 22. 18:01
Naponta találkozunk már olyan cikkekkel, amelyek digitális betörésekről, hackertámadásokról szólnak. A legtöbben már meg sem döbbenünk az egyre méretesebb problémán, és általában legyintünk: mi, egyszerű emberek úgysem vagyunk a célkeresztben. Krasznay Csaba biztonságpolitikai szakember most elmeséli, miért téved az, aki úgy gondolja, nem lehet a bűnözők áldozata.
Ingatlan A tőzsde új sztárja vagy az építőipar mentőangyala? Újjászületik egy cégforma 
Veres Patrik | 2016. július 21. 18:15
Törvénymódosítással pofozta helyre a parlament a feledésbe merült szabályozott ingatlanbefektetési társaságot (SZIT), amely mindenképp üde színfoltja lehetne a Budapesti Értéktőzsdének, sokan viszont egyenesen az építőipar megmentőjét látják benne. Balla Ákost, a Balla Ingatlanirodák vezetője elmondja, miről is van szó és mi változott a 2011-es törvény születése óta.
Vállalat Kirendelték a felszámolót, visznek mindent - mit tegyek?  
Veres Patrik | 2016. július 20. 17:16
Folytatjuk szerdánként jelentkező felvilágosító rovatunkat, hogy könnyebb legyen evickélni a magyar bürokrácia tengerén. Aggódó cégvezetők, figyelem: Dr. Antall György cégjogász most a felszámolási eljáráshoz ad némi útmutatást. Tisztázzuk a fogalmakat, megnézzük a felszámoláshoz vezető legfőbb okokat, de az is kiderül, mi jelenti a legnagyobb kockázatokat egy ilyen ügyben és mit érdemes mindenképp elkerülni.
Közérdekű Ez talán még a nyugdíjnál is fontosabb? 
Veres Patrik | 2016. július 19. 20:01
Ugyan mára megannyi lehetőségünk van arra, hogy hosszútávon gondoskodjunk magukról, tudjuk nagyon jól, hogy leginkább az egészségünkbe érdemes fektetni. Ennek egyik legjobb módja, ha felkészülünk a megbetegedésekre, ebben pedig a már-már misztikusnak tűnő őssejtek tárolása lehet a segítségünkre. Dr. Káli Gáborral, a CryoSave őssejtmegőrző igazgatójával beszélgettünk arról, milyen lehetőségei vannak a magyaroknak.
Vásárló Pokemon Go: segítünk megérteni, mivel játszik innentől a gyereked 
Izsó Márton | 2016. július 14. 20:10
Ha egy játékra egy hét alatt többen keresnek rá, mint a pornóra, akkor sejthető, hogy valami nagy dologról van szó. A világ legújabb (vagy inkább régi?) őrülete a Pokemon Go: a zsebszörnyecskék gyűjtögetése végre valóssággá vált, és csakhamar meghódította az egész világot, köztük hazánkat is. A Privátbankár.hu elment vadászni, hogy megmutassa és elmagyarázza, miről is szól ez az egész.
Vállalat Meg akarok szabadulni a cégemtől – mit tegyek? 
Veres Patrik | 2016. július 12. 20:02
Ha már Lázár János nagyüzemi bürokráciacsökkentésbe kezdett, a Privátbankár is megpróbál segíteni az olvasóknak: elindítjuk a heti "Mit tegyek?" rovatot, amelyben aktuális szakértőnk mondja el, hogy milyen eljárásra számíthatunk és kihez kell fordulnunk bizonyos ügyekben. Lesz itt rágalmazás, házasság, öröklés, bérlés és még sokan mások. Első részben Dr. Antall György ügyvéd segít nekünk abban, hogy miként szabadulhatunk meg önként a cégünktől.
Személyes pénzügyek És te perelnéd a gyereked a pénzéért? 
Izsó Márton | 2016. július 8. 20:01
Mostantól az ellátásra szoruló szülő és a gondozó harmadik fél is perre mehet a gyerekkel, ha nincs elég pénz az idős felmenő gondozására, a bíróság pedig kötelezhet a fizetésre. Farkas András nyugdíjszakértő szerint ez sajnos gyermek-szülő perek tömegéhez fog vezetni. Eljött az idő, hogy komolyan vegyük az időskori öngondoskodást?
Vállalat Ez is jusson eszedbe, mikor sorban állsz érte - óriási üzletet csináltak a kürtőskalácsból 
Veres Patrik | 2016. június 10. 18:24
Mindannyian csorgatjuk utána a nyálunkat, de álmunkban sem gondolnánk, hogy mekkora bizniszt lehet belőle csinálni. Pedig a Vitéz Kürtős alapítóinak sikerült, és megcsinálták a kürtőskalácsok iPhone-ját, a prémium kategóriás, streetfood-desszertet. Hogyan lesz egy egyetemi feladatból országos, lassan nemzetközi hálózat? András Tünde ügyvezetővel beszélgettünk. A Vitéz Kürtős a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének a tagja.
Vásárló Bármit lenyomnak a torkodon? Meddig terjed a gyógyszerlobbi hatalma? 
Privátbankár.hu | 2016. május 25. 18:05
Gyakran összeesküvés-elméletek és konspirációk, de sok esetben valós bűnök miatt merül fel a kérdés: ki képes ellenőrizni és felelősségre vonni a mindenhatónak tűnő gyógyszergyárakat? A beszélgetés befejező részében Dr. Kőszeginé dr. Szalai Hilda a gyógyszeripar jogszabályi kereteiről mesél.
Karrier Alkoholisták országa? Vedelünk, mintha nem lenne holnap 
Privátbankár.hu | 2016. május 11. 20:10
Közben szépen, lassan mindenki leépül a nagyivó magyarok körül, az állam meg tesz az egészre, elvégre nincs magyar virtus (se szavazat) pálinka nélkül. Már régen túl vagyunk az egymillió alkoholista országán, ez szinte már temető. Mégsem akarjuk észrevenni, mekkora problémával állunk szembe. Varga Mónika addiktológust kértük meg, hogy világítsa meg a probléma nagyságát.
Makro / Külgazdaság Tönk szélére kerültek az osztrák kormánypártok – eljött a szélsőjobb ideje? 
Privátbankár.hu | 2016. május 10. 18:10
Werner Faymann osztrák kancellár tegnap óriási meglepetésre lemondott pozíciójáról, amelyet a társadalmi támogatottság hiányával indokolt. A bizalomvesztés egyértelműen látszik az osztrák elnökválasztás állásán is: a nép a szélsőjobbos FPÖ jelöltjét tartja a legjobb választásnak. Káncz Csabával boncolgattuk, hogy mi vezetett a politikai földindulásig és mi lehet a május 22-i második forduló eredménye.
Makro / Külgazdaság Egyre közelebb egy újabb válság? A kormány mégis optimista 
Privátbankár.hu | 2016. május 9. 15:16
Sokak szerint túlzóak a kormány 3,1 százalékos növekedéssel kapcsolatos előrejelzései 2017-re. Szakértők több világgazdasági kockázatra is felhívták a figyelmet, ami jócskán módosíthat a kilátásainkon. Virovácz Pétert most arról kérdeztük, hogy jogos-e a kormányzat magabiztos előretekintése.
Makro / Külgazdaság Valami átrendeződik: Putyin új világrendet teremt? 
Privátbankár.hu | 2016. május 6. 18:05
Káncz Csaba segítségével bepillantunk az orosz nagypolitika hatalmi játszmáiba.
Makro / Külgazdaság Ezért nem jut több pénz nyugdíjra? Így számolt a kormány 2017-re 
Privátbankár.hu | 2016. május 4. 19:01
Maga Varga Mihály is elismerte, hogy szem előtt tartották a választásokat, amikor a 2017-es büdzsével készültek. De mit is takar választási költségvetés fogalma és mivel számol a kormány jövőre? Indokolt milliárdokat költeni a terrorellenes akciókra? Virovácz Péter makrogazdasági elemző vette górcső alá a költségvetést kiadási oldalról, később pedig a bevételeket is megvizsgálja.
Vállalat Így lehetne végre megadóztatni a nemzetközi netes cégeket? 
Privátbankár.hu | 2016. április 25. 18:03
Korábbi beszélgetésünkből kiderült, a pornóadó ebben a formájában szinte biztos, hogy veszteséges adónem az államnak ódivatúsága miatt. A külföldi tartalomszolgáltatók az interneten keresztül úgy keresnek rengeteg pénzt, hogy közben nem kell adót fizetniük például Magyarországon sem. Mit tehet ilyenkor az állam, és meddig kerülhetik el az adózást a netes cégek?
Makro / Külgazdaság Az új válság fészke: meddig húzhatja még Japán? 
Privátbankár.hu | 2016. április 19. 17:04
Az Abe Sinzó elnök nevével fémjelzett gazdaságpolitika megbukni látszik, hiába "lövi ki új nyilait" az elnök. Japán az első olyan fejlett ország, amelyiknek komoly strukturális reformokra van szüksége ahhoz, hogy túléljen. Az átalakulást azonban politikai botrányok és természeti katasztrófák övezik. Mayer László elemző szerint semmi jóra nem számíthat a szigetország gazdasága.
Ingatlan Így fizethetnél te is kevesebb bérleti díjat 
Privátbankár.hu | 2016. április 13. 16:03
Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák ügyvezetője és a Privátbankár ingatlanszakértője szerint nagyon alacsony a kerületi önkormányzatok tulajdonában lévő bérlakások száma. Pedig a jelenlegi, horror áron lévő albérletek mellett jelentős alternatívát jelenthetnének a könnyített feltételekkel megszerezhető szállások.
Makro / Külgazdaság Fél évszázad a homályban: így rendeződött a hadiárvák helyzezete 
Privátbankár.hu | 2016. április 12. 16:04
Kálváriát kellett azoknak átélniük azoknak a magyar hadiözvegyeknek és hadiárváknak, akik a második világháborúban vesztették el hozzátartozóikat, miután a kommunista hatalom megfosztotta őket a hadigondozotti ellátástól. A rendszer csak 2015-ben állt helyre, ennek körülményeiről pedig dr. Érsek Tamás ügyvéd mesélt nekünk.
Makro / Külgazdaság Ilyen volt belülről látni a világ legbotrányosabb ügyét - mesél a magyar résztvevő 
Privátbankár.hu | 2016. április 11. 17:22
A Panama Papers néven elhíresült, világot megrengető offshore-botrányra egy évet készültek a szerkesztőségek a legnagyobb titkolózás közepette. Magyarországi beavatottja is volt az állami vezetőket lebuktató sztorinak: Pethő András, a Direkt36 oknyomozóportál újságírója mesél arról, hogyan göngyölítették fel több száz másik újságíróval együtt az eddigi legnagyobb szivárogtatást.
Vállalat A szállodások nem vonulnak az utcára, pedig elveszed a munkájukat 
Privátbankár.hu | 2016. április 8. 16:40
Azonnal felmerült a kérdés a taxisok és az Uber csörtéjekor, hogy mi a helyzet a lakásmegosztó Airbnb háza táján. A modell ugyanaz: a hagyományos hotelek buknak, az albérlők horrorárakat fizetnek miatta, az államnak pedig egy fillér adóbevétele sincs a buliból. Pataki Gábor szakértőt kérdeztük, hogy mire számít a hazai szabályozásnál, lesz-e ebben az esetben is tüntetés és verekedés.
Makro / Külgazdaság Gorbacsov: hős, vagy egy birodalmat döntött romba?  
- | 2016. április 6. 17:32
Nemrég lett 85 éves Mihail Szergejevics Gorbacsov, így most az ő pályáját tekintjük át Fellegi Tamással, aki időről időre mutatja be politikusok portréit a Napi Kommentárban. Az SZKP főtitkárának és a Szovjetunió első elnökének megosztó munkássága nagyban formálta a modern kor történelmét.
Ingatlan A szakik biztos nem jönnek vissza ezért a pénzért - hogy épülnek akkor majd a házaink? 
Privátbankár.hu | 2016. április 5. 16:15
Szinte lehetetlen hazacsábítani a nyugaton szerencsét próbáló mestereket és szakembereket - mondja Koji László, az ÉVOSZ elnöke, akivel folytatjuk a beszélgetést az építőipar nehézségeiről. Az elnök az oktatásban, a duális képzésben látja a megoldást hosszútávon, most viszont a bérek emelkedése tudna igazán segíteni.
Makro / Külgazdaság Fellegi Tamás: semmi sem indokolja a forint leértékelését 
Privátbankár.hu | 2016. április 1. 16:11
Közel semmi sem indokolja a forint gyengeségét, még akkor sem, ha a közhiedelem szerint ez jó - véli a Privátbankár szakértője. Fellegi Tamás szerint a jelenlegi kiegyensúlyozott gazdasági környezetben messze nem kell deflációs veszélytől tartani.
Ingatlan Innen szép visszajönni: hogyan áll talpra a több sebből vérző építőipar? 
Privátbankár.hu | 2016. március 29. 16:07
Rengeteg dologra van szükség ahhoz, hogy ne alakuljanak ki még nagyobb gondok a hazai építőiparban - erről Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke mesélt a Napi Kommentárban a lesújtó januári adatok után. Az ÉVOSZ-nak van ötlete a megoldásra, de az biztos, hogy nem a CSOK és a NOK fogja helyrepofozni a lakásépítések számát.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG