Nyugdíjas infláció
Makro / Külgazdaság Tényleg félhavi nyugdíjkorrekciót kapnak az idősek? - Ismét jön a Nyugdíjszerviz! 
Privátbankár.hu | 2023. október 9. 15:58
Nyugdíjszerviz Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Makro / Külgazdaság Bevetették az újgenerációs nyugdíjaskártyát Szerbiában 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 15:07
A szerb kormány szerény kedvezményekkel próbál az idősek kedvében járni, ám a közgazdászok szerint bőven elveszi a másik kezével azt, amit az egyikkel ad.
Részvény / Deviza / Áru Már megint gyengül a forint, elinflálták a magyarok vagyonát 
Eidenpenz József | 2023. július 19. 12:50
Az euró-forint ismét elérte a 375-öt, pedig a gázár esik, de a dollár irányt váltott. A BUX-ot a Mol húzza, megérkezett a Mol-osztalék. Fontos jelentések érkeznek ma, vállalati csődhullám fenyeget. Egy híres közgazdász szerint behozhatatlan a kár, amit a nyugdíjmegtakarításokban okozott az infláció.
Makro / Külgazdaság Sokkoló: csak az év végére csökkenhet az infláció 
Privátbankár.hu | 2022. június 13. 12:09
A háztartások kilátásait elemezte a GKI és az Intrum.
Makro / Külgazdaság Nyugdíjasok elszegényedése: Tállai András szerint egy trükk a korábbi cikkünk - mutatjuk, miért nem az 
Székely Sarolta | 2020. december 8. 16:48
November végén egy hivatalos statisztikára alapozva számoltunk be arról, hogy gyorsuló ütemben nő a szegénysorba csúszó nyugdíjasok száma Magyarországon. A téma a parlament egyik ülésén is terítékre került, mellyel kapcsolatban Tállai András a Pénzügyminisztérium államtitkára fejtette ki a véleményét.
Makro / Külgazdaság Megállíthatatlan a nyugdíjasok elszegényedése - egyre nagyobb a baj  
Székely Sarolta | 2020. november 23. 05:23
Nagy mértékben nőtt tavaly az elszegényedő nyugdíjasok száma, az elmúlt 9 évet nézve pedig már több mint a duplájára emelkedett a számuk. Mindez nem véletlen: közvetve a kormányzati intézkedések számlájára írható ez az eredmény.
Személyes pénzügyek Kárvallottjai-e a magas inflációnak a magyar nyugdíjasok? 
Eidenpenz József | 2019. május 29. 13:53
Jobban sújtja-e az infláció a nyugdíjasokat, mint a lakosság többi rétegeit? Hosszú távon szemlélve, igen, de az utóbbi pár évben ez már nem volt így. Kérdés, meddig tartható fenn a rezsibefagyasztás, illetve marad-e az inflációt kompenzáló nyugdíjemelések rendszere.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG